VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Lična karta na jesen, pasoš u martu
staro
  (#11 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Pol: Žensko
Odgovor: Lična karta na jesen, pasoš u martu - 23.08.2007, 11:24

Ovo je sve nalik na Velikog brata i jedno veliko, buljavo oko koje će 'ladno, putem mikročipa, mikroskopa ili čega već... posmatrati moje življenje, kao da sam gmaz ili neki insekt. Autori takvih projekata su pritajeni voajeri, a mi svi treba da im glumimo objekte posmatranja, dok vrše razne bludne radnje...

I, da parafraziram Zekana... Nisam paranoična, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Lična karta na jesen, pasoš u martu
staro
  (#12 (permalink))
dani danguba
Početnik
dani danguba će uskoro postati poznat član

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: juče 08:03
Pol: Muško
Lična karta na jesen, pasoš u martu - 29.08.2007, 05:44

Citat:
pero_M kaže: Pogledaj poruku
Ma mozemo mi napraviti sve isto ko i EU al zar vam nije jasno:
- Sankcije (Miloseviceve) nisu nikad ni ukinute samo su jos pojacane
- Mi smo za njih gradjani cetvrtog reda (1. arijevci, 2. ostali evropski narodi, 3. Romi)
- Oni koji trebaju EU, oni i putuju, mafijasi, politicari, i oni koji mogu to da plate

a nama je dobro da mozemo da otputujemo i do Fruske Gore (pssssst nemojte da cuju da tamo odlazimo, i to ce nam zabraniti)
e Pero ovo si dobro reko, svaka cast vala bogu neko kapira.

i jos nesto da ti kayem bolje se radujem ovoj pola litre sljivovice sto sam dobio od kuce nego 1000 kurvi sto postoj eto tu na takozvanom zapadu i bolji je onaj suboticki burek sto ga sluze sa viljuskom nego njihiova isprana psihologija ,al neka pustimo klince neka sanjaju o Djelicevim pasosima dobice samo k. u du.i ex u usta i napred narode sve je ovo samo film da ima malo para da se plati porez,evo jos jedne zemlje clanice a ti zakolji svince pa ce ti je....kevu,biznis sve je samo biznis a da se mi nadjemo na fruskoj gopri i naprvimo jedan rostij nasoj deci sta kazes.....

Poruku je izmenio BaneK, 29.08.2007 u 07:14. Razlog: citat

staro
  (#13 (permalink))
Brane 33
Novi član
Brane 33 je na dobrom putu

Član od: 27.08.2007.
Poslednji login: danas 16:58
Odgovor: Lična karta na jesen, pasoš u martu - 29.08.2007, 20:19

EU, sta oni imaju vise od nas?,imaju strance po kojima mogu da pljuju i da se izivljavaju da im rade za sitne pare,ali to je lice "demokratije".Oni jos zive u Hitlerovom dobu a mi smo slovenski robovi i da budemo srecni sto nam i to malo plate.Primer jedan arijevac ima oko 15eur.na sat dok jedan "slovenski rob"dobija oko7-8eur.na sat,treba malo vi odozdo da platite njihovu skolu demokratije ja mislim da bi smo sami mi sebi zatvorili granice da ih vise negledamo.

staro
  (#14 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 02.12.2008 20:39
Godine: 35
Odgovor: Lična karta na jesen, pasoš u martu - 29.08.2007, 22:16

уфффф...
ајде коначно да се интегришемо и дефинишемо више име државе у којој живимо. и стварно су нам крш ове личне карте...

а ови чипови, ма то је кул, алузија на великог нам брата је неумесна- сви смо ми већ на узици, да не кажем на ланцу и под присмотром.

то је тако очигледно, која слобода, чиме се заваравамо?
европа? та стара дама, офуцана...

лицем ка ветру
с ветром уз лице

Lična karta na jesen, pasoš u martu
staro
  (#15 (permalink))
dani danguba
Početnik
dani danguba će uskoro postati poznat član

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: juče 08:03
Lična karta na jesen, pasoš u martu - 05.09.2007, 05:42

to brate he he

Citat:
Brane 33 kaže: Pogledaj poruku
EU, sta oni imaju vise od nas?,imaju strance po kojima mogu da pljuju i da se izivljavaju da im rade za sitne pare,ali to je lice "demokratije".Oni jos zive u Hitlerovom dobu a mi smo slovenski robovi i da budemo srecni sto nam i to malo plate.Primer jedan arijevac ima oko 15eur.na sat dok jedan "slovenski rob"dobija oko7-8eur.na sat,treba malo vi odozdo da platite njihovu skolu demokratije ja mislim da bi smo sami mi sebi zatvorili granice da ih vise negledamo.

Poruku je izmenio BaneK, 05.09.2007 u 07:02. Razlog: uzastopni postovi

staro
  (#16 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 18:32
Odgovor: Lična karta na jesen, pasoš u martu - 08.02.2008, 10:36

Prvi srpski pasoši u crvenoj boji imaće najsavremenije i najkvalitetnije elemente zaštite od falsifikata. Zavod za izradu novčanica i kovanog novca (ZIN), kome je povereno štampanje pasoša, trudiće se da ispoštuje dogovoreni rok isporuke, a prvi pasoši najverovatnije biće uručeni našim sportistima koji će učestvovati na Olimpijskim igrama - kaže Ljubiša Vuletić, generalni direktor ZIN-a.

O izgledu pasoša, kao i nivoima zaštite odlučuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, dok će ZIN na Topčideru obavljati usluge štampe. U njihovoj izradi koristiće se potpuno nova oprema, a i repromaterijal je uvozni. Tako su korice iz SAD, kinegram i hartija iz Švajcarske, polikarbonati iz Nemačke, a konac za prošivanje iz Francuske.
- Dobili smo zahtev za izradu vrlo kvalitetnog pasoša koji će zadovoljavati svetske standarde i sa kojim će naši ljudi lakše dobijati vize, putovati i prelaziti granicu. Cena pasoša biće 2.000 dinara sa porezom. Država se odrekla takse od 1.000 dinara, a i MUP se takođe odrekao dela koji se odnosi na personalizaciju. Pasoši će važiti 10 godina - kaže Ljubiša Vuletić.
Zajednička komisija MUP-a i ZIN-a radila je na izradi idejnih rešenja za pasoš i nedavno je objavljen konačni pravilnik o izgledu novog pasoša Srbije. Pre nego što se odlučilo koji će pasoš biti konačno rešenje, postojalo je čak 18 različitih verzija, a ovog meseca odlučeno je i da pasoš ima carsku crvenu boju, umesto plave, kako se u početku predlagalo. Preporuka Evropske unije je da njene članice koriste dve boje za ovu putnu ispravu - crvenu ili plavu.
Na koricama pasoša nalaziće se ime i grb Republike Srbije i natpis pasoš napisan ćirilicom u zlatnoj boji, kao i oznaka da je pasoš biometrijski. Na unutrašnjoj strani korica je natpis Srbija naizmenično ćirilično i latinično, koji će biti vidljivi samo na UV svetlu. Prvi list u pasošu je polikarbonatni i tvrđi je u odnosu na druge listove. Ostale strane, a ima ih ukupno 32, namenjene su za pečate i vize i prošivene su na specijalan način i specijalnim koncem koji je fluorescentan.
- Strana sa podacima je polikarbonatna, a inače je to trend u svetu u poslednjih godina, jer ima viši nivo zaštite nego dosadašnje tehnike. Ta strana sadrži i beskontaktni čip koji se ne vidi i on u sebi sadrži podatke koji su odštamani na stranici. Na strani sa podacima osim natpisa na ćirilici, gde god ima potrebe, stoje i natpisi na latinici - ističe Ljubiša Vuletić.
Pasoš sadrži sve neophodne podatke - ime države, kakav je tip pasoša, ime i prezime njegovog vlasnika, datum i mesto rođenja, matični broj, prebivalište, datum izdavanja i do kada važi, kao i potpis. U donjem delu strane nalazi se mašinski čitljiva zona, koja, inače, ne postoji na sadašnjem pasošu, tako da nema potrebe da se podaci prekucavaju.
Postupak izdavanja pasoša biće isti kao i do sada. Novi pasoši će se dobijati u MUP-u gde građanin podnese zahtev za njegovo izdavanje.

blic

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

Za ličnu kartu 2.300 dinara
staro
  (#17 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 18:42
Godine: 33
Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 09:19

Na šalterima policijskih stanica u Beogradu građani mogu da podnose zahteve za izdavanje nove lične karte. Od 21. aprila ove zahteve, kako navode u MUP Srbije, moći će da ostvare i ostali građani širom Srbije. Da bi dobili novu ličnu kartu, građani će morati da uplate 913 dinara na ime troškova za obrazac, kao i 226 dinara za troškove takozvane tehničke izrade. Sve ukupno iznosi 1.136 dinara, a na ovu sumu treba dodati i izdatak za fotografisanje. Trošak za fotografije iznosi u proseku oko 300 dinara, tako da će izdatak koji će građani imati prilikom zamene dokumenata iznositi oko 1.500 dinara.
Da bi došli do nove lične karte, potrebno je da policiji dostave i izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, a oba dokumenta ne smeju da budu starija od šest meseci. Ovde se ne završava lista neophodnih papira jer treba pribaviti i uverenje o državljanstvu, kao i predati staru ličnu kartu. Za ova uverenja koja se dobijaju u opštini potrebno je platiti dodatnih 840 dinara, tako da ukupni izdatak za ličnu kartu dostiže oko 2.300 dinara.
Za utehu građanima, postojećim zakonom o ličnoj karti predviđeno je da sadašnji identifikacioni dokumenti važe pet godina od donošenja zakona.
„Uvođenjem nove lične karte smanjiće se mogućnosti falsifikovanja i zloupotrebe samog dokumenta, pouzdano i bezbedno otkrivanje funkcije autentičnosti vlasnika dokumenta, zaštita integriteta podataka, kao i neporecivost i zaštita tajnosti podataka“, saopšteno je iz MUP Srbije.
Za sada se zna da pravo na izdavanje lične karte ima svaka osoba starija od 16 godina, a ličnu kartu mogu dobiti i deca starija od 10 godina, ali za razliku od odraslih čije lične karte važe pet godina, za mališane će ova dokumenta imati dvogodišnju važnost.
Lične karte koje su sada u upotrebi, u obliku knjižice, važiće do 26. jula 2011. godine, tako da nema razloga za žurbu za izdavanje novih dokumenata.

Potrebna dokumenta

-Izvod iz matične knjige rođenih
-Izvod iz matične knjige venčanih
-Uverenje o državljanstvu
-Jedna fotografija 5 x 5 cm

Blic

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara
staro
  (#18 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 17:51
Godine: 42
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 09:47

Banda lopovska! (vec vidjeno!)

I otkud fotografisanje, zar to ne rade na mestu izdavanja licne karte, elektronski, kao u svim normalnim zemljama?

Da li taj trosak placaju i lica bez prihoda, bakice i dekice sa malom penzijom?

Izvod iz knjige rodjenih, vencanih? A elektronska baza podataka...

A ja mislio da smo spremni za EU...

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#19 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:27
Godine: 32
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 09:56

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku

Izvod iz knjige rodjenih, vencanih? A elektronska baza podataka...

A ja mislio da smo spremni za EU...
Ma jok, te baze i to su nametnute potrebe prozapadnih satanistichkih sila mraka, a sve smishljeno u nameri da nama zaviruju u licne podatke
E zato chemo mi lepo da odustanemo od tih trica vezanih za prilagodjavanje EU i modernizaciju elektronshih tih nekih sistema... Ima u inat da nosim kamaru papira i da se mlatim po gradu jedno 2 meseca da bih izvadio je*eni dokument
Shta moze da mi nadoknadi svo to druzzenje sa ljudima i upoznavanje grada i shaltera?

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#20 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum