VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends?
staro
  (#31 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 10:23
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 25.01.2007, 23:31

Celih 25 godina zivim u ovoj zemlji.Potpuno sam svesna toga sta joj sve fali.Isto kao sto sam svesna i porazavajuce cinjenice da se ovde jos dugo ama bas nista nece promeniti.Naravno da mi to smeta,da me boli.Za sve ove godine malo sam lepih stvari dozivela od svoje zemlje.Ona mi je zauzvrat uzela puno toga.I nikada joj necu oprostiti.Mozda sam se donekle i pomirila sa cinjenicom u kakvoj zemlji zivim,ali ne znam kako cu jednog dana objasnjavati svojoj devojcici,gde ustvari zivi,i da je pritom ucim bezrezervnom patriotizmu.Mislite da ce voleti ovu zemlju?

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
Hocu-necu
Početnik
Hocu-necu će uskoro postati poznat članHocu-necu će uskoro postati poznat član

Član od: 12.10.2006.
Poslednji login: 11.11.2008 22:52
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 27.01.2007, 00:40

Skoro mi je pricala jedna devojka koja zivi u BG, da joj je dosao gazda iz Francuske i posto nije mogao da gleda smece oko zgrade (koje je izgleda uobicajeni dekor oko beogradskih solitera), zasukao je rukave i krenuo sa sredjivanjem.
Interesantno je, da mu se pri tome nije pridruzio ni jedan komsija, vec su samo na kraju dosli da mu cestitaju...
Gazda je inace inzenjer i vlasnik jedne firme u Francuskoj...

Mozda je, zapravo, pravo pitanje sta smo mi sami uradili da nam bude ovde bolje...

staro
  (#33 (permalink))
zvucnjak
Iskusni forumdžija
zvucnjak će uskoro postati poznat članzvucnjak će uskoro postati poznat članzvucnjak će uskoro postati poznat član

Član od: 16.06.2006.
Poslednji login: 13.06.2007 17:06
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 27.01.2007, 10:39

Citat:
Zamisli život u kome nosiš nove cipele
Zamisli život sa devizama u bankama
Zamisli da benzin ne kupuješ u kantama
Ma zamisli život drugačiji od ovog
I igraj, igraj, igraj Bingo!
Zamisli život sa devizama u bankama

Eh, ponekad, ulice su pune ljudi
A specijalci batinaju s penedrekom po uhu
A murija izlazi iz podruma i sa krova
I čitav narod tuče
Kao da je lud, lud lud
I ja sam lud!

Zamisli život u kom redovno dele penzije
Zamisli da radiš i da živiš od zarade
(Neverovatno...)
Zamisli život drugačiji od ovog
Znam da teško možeš i da zamisliš život
Al zamisli da živiš i da ne moraš da zamišljaš

Kao što rekoh,
ponekad, ulice su pune ljudi
A specijalci batinaju s penedrekom po uhu
A murija izlazi iz podruma i sa krova
I čitav narod tuče
Kao da je lud, lud lud
I ja sam lud!

A sad ćemo lagano da probamo da zažmurimo, i da zamislimo.... Nije teško, videćete... 3, 4 ...

Zamisli život gde ideš često preko granice
Zamisli da letuješ negde van Čukarice
Zamisli život u kom te država ne potkrada
Zamisli život gde politika je dosada
Zamisli da ima prave opozicije
Zamisli bolnice i škole bez policije
Zamisli puteve sa popravljenim džombama
Zamisli nebo s kog nam ne prete bombama

Zamisli život drugačiji od ovog
Znam da teško možeš i da zamisliš život
Al zamisli da živiš i da ne moraš da zamišljaš

Zamisli!
(Indexovo pozorište)

Carpe diem

staro
  (#34 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 02.03.2007, 23:55

Trenutno u svetu postoji jedna sila koja vlada, zasad najaca, neki se kriju iza globalizma.Hipoteticka zelja mi je da se desi bipolarnost u smislu sile, i da se stvori kakva takva ravnoteza, to bi se itekako odracilo i na male zemlje kao sto je nasa. Mozda bi onda mogli da definisemo ko smo, i gde smo.? Za sad ostaje da se trudimo da opstanemo, koliko mozemo.

staro
  (#35 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 00:43
Godine: 32
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 03.06.2007, 22:47

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Trenutno u svetu postoji jedna sila koja vlada, zasad najaca, neki se kriju iza globalizma.Hipoteticka zelja mi je da se desi bipolarnost u smislu sile, i da se stvori kakva takva ravnoteza, to bi se itekako odracilo i na male zemlje kao sto je nasa. Mozda bi onda mogli da definisemo ko smo, i gde smo.? Za sad ostaje da se trudimo da opstanemo, koliko mozemo.
To koliko sila postoji u svetu, hoće li se planeta bipolarizovati, triploarizovati ili depolarizovati nema nikakve veze sa tim kakvi smo mi ljudi i na koji se način ophodimo jedni prema drugima.

Mislim da bi poneki osmeh, "dobar dan" kada sretnemo poznato ili nepoznato čeljade, ustajanje u autobusu ako se vidi nemoćno starije biće, majka sa detetom, neko ko tegli cegere pune sitnica za preživeti, ili uopšte neko ko je možda samo umoran, a ne okretanje glave na drugu stranu, prevrtanje očima i coktanje, čišćenje pred svojom kućom, a ne čekanje da vetar to odnese na komšijinu stranu, mogli da pokrenu situaciju sa tačke na kojoj je sada.

Jasno je meni da se narod umorio, unesrećio u svim godinama koje su nas trovale mržnjom, nemaštinom, gde smo se borili za goli život, svi smo se borili na ovaj ili onaj način, ali sada sve to stoji negde u nekoj prošlosti, i mi treba, zarad dece koja tek dolaze da se malo zamislimo, izvučemo ono lepo u nama (ima ga u svakom od nas) i probamo da napravimo neku srećniju teritoriju za njih.

"...Prejako je svijetlo, samo da se oči naviknu..."

staro
  (#36 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 12:48
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 03.06.2007, 23:09

Citat:
makilli kaže: Pogledaj poruku
Celih 25 godina zivim u ovoj zemlji.Potpuno sam svesna toga sta joj sve fali.Isto kao sto sam svesna i porazavajuce cinjenice da se ovde jos dugo ama bas nista nece promeniti.
Ова земља већ седам година незадрживо напредује.

Citat:
Naravno da mi to smeta,da me boli.Za sve ove godine malo sam lepih stvari dozivela od svoje zemlje.Ona mi je zauzvrat uzela puno toga.I nikada joj necu oprostiti.
Не мешај земљу и политичаре. А питање је и да ли су то политичари ове земље или неких других земаља.

Citat:
Mozda sam se donekle i pomirila sa cinjenicom u kakvoj zemlji zivim,ali ne znam kako cu jednog dana objasnjavati svojoj devojcici,gde ustvari zivi,i da je pritom ucim bezrezervnom patriotizmu.Mislite da ce voleti ovu zemlju?
Ја се нисам помирио с тим каква је ова земља.
Не видим шта је проблем у објашњавању.
Ја волим ову земљу, највише на свету. А тако ће бити и са мојом децом.

Србија је боље уређена и Срби живе боље од 2/3 земаља у свету. Шта ли тек мисле људи из тих земаља? Куну ли сваки дан чињеницу да нису рођени у Упсали? Криве ли своје земље? Мрзе ли своје земље? Или разликују своју земљу од онога што им се дешава? Схватају ли да је и њихова земља жртве што судбине што зликоваца као и они?
Прочитати пост о Конгу и видети колико је нека земља крива и како је лако могу моћни упропастити за наредних тридесет година.
http://sejn.blogger.ba/arhiva/?start=40

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#37 (permalink))
kozul
Početnik
kozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebekozul ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:51
Godine: 44
Odgovor: What the fuck is the matter with us, my friends? - 06.06.2007, 02:44

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Србија је боље уређена и Срби живе боље од 2/3 земаља у свету. Шта ли тек мисле људи из тих земаља? Куну ли сваки дан чињеницу да нису рођени у Упсали? Криве ли своје земље? Мрзе ли своје земље? Или разликују своју земљу од онога што им се дешава? Схватају ли да је и њихова земља жртве што судбине што зликоваца као и они?
Прочитати пост о Конгу и видети колико је нека земља крива и како је лако могу моћни упропастити за наредних тридесет година.
http://sejn.blogger.ba/arhiva/?start=40

Alo!

Ovo nije Afrika. Ovde je bilo najrazvijenije u svetu.

A onda se desila 1918 i sve otishlo do djavola. Polako ali sigurno.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > What the fuck is the matter with us, my friends?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Poklanjam ti lyrics... SQUAW Muzika 1671 danas 17:29
Joe Cocker DrinChe Strani spotovi i tekstovi 11 29.04.2008 14:24