|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Društvo oko nas Naša svakodnevica |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Mržnja Hrvata i nas?! Još uvek ?!? |
|
Odgovor: Mržnja Hrvata i nas?! Još uvek ?!? |
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:22
Pol: Muško
Godine: 27
|
Odgovor: Mržnja Hrvata i nas?! Još uvek ?!? -
29.09.2006, 07:12
Dal' je trebala Yuga da se raspada ili sastavlja ne znam, ali znam da danas imamo Bosnu i Hercegovinu koja je nista drugo vec Yuga u malom. Jedina razlika je sto nas (bar vecinu) danas ne pice emocije o bratstvu i jednistvu ko nekada.
Svako vodu na svoj mlin svraca i to je najveci problem danasnje BiH.Kako ih dozivljavam, i jedne i druge... tesko pitanje! Ne osjecam mrznju, stavise ne osjecam ni prezir. Jednostvano tu smo gdje smo i nadam se da ce upravo mladi biti ti koji ce zle duhe politicke proslosti odagnati jednom za svagda i krenuti u bolju buducnost. Ne vidim nas ni ujedinjene ni razjedinjene. Jednostavno tri kuce u istoj avliji koje treba i te kako da porade na dobrosusjedskim odnosima. Odoh ja u off topic o Bosni. ![]() |
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: danas 10:29
Pol: Žensko
Godine: 34
|
moja porodica je kao bivsa jugoslavija u malom, i svasta nas je ispicilo u zadnjih 15 godina, ali mi se naravno ne mrzimo, niti se za ruckom prozivamo po nacionalnoj osnovi, niti smo kucu podijelili po nacionalnim kantonima, moji su bili cak toliko dobri da ne moram da pokazujem pasos kad idem u kupatilo
(sala mala), ali na zalost znam sijaset porodica koje su se raspale, da tako kazem, po nacionalnoj osnovi. ljude dijelim na dobre i lose. u slucaju bivse yu, mislim da je dobar razvod bolji nego los brak. takodjer, imam dosta rodbine koji su u oluji izgubili sve, pa opet poceli od nicega - nece vam reci ni jednu losu stvar za hrvate generalno. takodjer znam klince (a i neke prilicno starije) koji r od rata nisu vidjeli, ali su puni mrznje, ne samo prema hrvatima, nego i prema ostalima. i ja stvarno ne znam sta je tome uzrok. na svu srecu, meni je dovoljno da moji i ja ne znamo sta znaci mrziti, danas sutra da svoju djecu odgajam isto tako -da krenem od svoga dvorista, i to ce biti dovoljno za pocetak.
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: 02.12.2008 02:14
Godine: 24
|
29.09.2006, 16:04
Citat:
Citat:
Pa mi puno vise od toga ni ne mozemo, ali bitno je da ne radimo kontra!!!![]()
|
||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
|
30.09.2006, 21:13
Ne mrzim ja "Hrvate", imam prijateljicu iz Zagreba, studirali smo zajedno, cujemo se, razmenimo e-mail, jedna dalja rodjaka mi godinama zivi u Istri (udata, ima veliku decu) itd.
Ono sto zaista mrzim i cega se uzasavam je nacin na koji hrvatska drzava tretira Srbe na svojoj teritoriji (da kazem: "svoje drzavljane", mada mi je drzavnost hrvatske drzave problematicna) -- i za vreme svoje prve polu-nezavisnosti 1941-45, i za vreme ove druge polu-nezavisnosti od 1995. (kad je okupirala Republiku Srpsku Krajinu). A pojedinacne ljude mrzeti... Veliki broj Hrvata jeste podrzavao strasne zlocine, ali ih je ipak samo mali deo svojim rukama cinio. Ne mozes da trosis energiju da aktivno mrzis budale i barabe koje ipak nisu licno cinile zlocine. |
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 00:43
Godine: 32
|
30.09.2006, 22:46
Kako smo mi svi ovde lepo vaspitani i polazimo od sebe i govorimo o onome što mi osecamo i kako mi ne mrzimo. Šta cemo sa drugom stranom, onom pomenutom u temi? Koliko smo uvereni da je njihov stav slican? Ne govorim o pojedincima, govorim o opštem stanju tamo, o atmosferi. Koliko je bilo ko od nas uveren da sada može da ode u Dubrovnik, Zagreb, Split, Šibenik, gdegod, sa Bg tablicama, ili da udje u prodavnicu i zatraži hleb, i ne prodje bar uz manju opasku na racun porekla, ili velicine države iz koje potice ili vec nešto slicno tome? A ko od nas je, sa druge strane, poslednji put primetio hrvatske tablice u nekom od naših gradova, primetio u smislu neceg neobicnog ili nelogicnog ili neprijatnog, u smislu da mu je to uopšte privuklo pažnju. Mislim da ovde u igri imamo dve neravnopravne strane.
|
|
|
|
|
|
Ser Žile
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:27
Godine: 32
|
30.09.2006, 22:56
Imamo, ali i nemamo neravnopravnost. Kroz moj lichni stav dade se recimo naslutiti da me i nije puno briga za njihov stav. Drugo, koliko smo uopshte upoznati shta misli prosechan obichan stanovnik Hrvatske? O atmosferi tamo mogu najbolje da prichaju oni koji su ovog leta letovali tamo. Svakako da tamo ima normalnog sveta, a svakako da ima i budala. A budale ce se najpre eksponirati. Nije mnogo drugachije ni ovde, ali su ovde chak i budale svesne da ta kola sa hrvatskim tablicama mozda pripadaju nekom Srbinu. Ne vidim razlog da se potencira mrzznja vishe nego shto se ona namece sama po sebi. Kao razumna bica sposobni smo reshiti probleme i s |