VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas

Društvo oko nas Naša svakodnevica

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Predrasude - zamka u koju svi upadamo
staro
  (#51 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 12:17
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Predrasude - zamka u koju svi upadamo - 30.05.2008, 17:16

Predrasude...ma svi ih imamo,neko manje,neko više...

Pažljivo sam pročitala sve napisano na ovoj temi,i ono što me rastužuje je to,da su Romi,ili Cigani ipak glavna tema,bilo da se ima predrasuda prema njima ili ne.Squaw,tvoj prvi post na ovoj temi bi izdvojila kao nešto što mi se svidelo,način na koji razmišljaš o prosvetnoj radnici druge boje,našoj deci,ženi sa kojom si delila sobu u porodilištu...da ne citiram ceo post je .

Eto ja imam neke druge predrasude,recimo prema političarima,šefovima bez autoriteta,onima koji trče za istima,likovima koji su preko noći postali uspešni poslovni ljudi,jednom dečku koji je bio poznati klošar u mom gradu,a sada se kandiduje za narodnog poslanika,tamo neke stranke,(i on uspeo preko noći ).

I baš bi volela da ih se oslobodim...al nešto mi ne ide

Što se Roma tiče,nemam predrasude o njima.Tačno je da ih prati "rđav" glas,kradu,lažu,varaju...al po meni sve to rade gore navedeni,i to u mnogo većoj meri,nego Romi.Ono što ja mogu reći u njihovu "odbranu" je to da imaju srce veliko kao kuća,kad pevaju-pevaju,kad plaču-plaču,i kad vole baš vole...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
izabelitta
belittova zaleđina
izabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimum

Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 09:50
Godine: 36
Odgovor: Predrasude - zamka u koju svi upadamo - 23.09.2008, 00:13

Kazu da je najbolji tester da li imamo predrasude taj da u konkretnu situaciju postavimo sebe, ili jos bolje, svoje dete. Pitanje koje u startu pokazuje koliko imamo predrasuda prema nekoj rasi, nacionalnosti, ili neke druge osobenosti, je to da li bi ste usli u brak sa nekim od pripadnika te grupacije, tj. da li bi vam smetalo da vam se dete venca sa istim. Ukoliko ni u snu ne mozete da zamislite da se brak moze sklopiti sa Rumunom, Madjarom, Siptarom, Amerikancem, homoseksualcem, radikalom, demokratom, pevacem, ili puj, puj, puj, pevacicom... znaci da imamo snazne predrasude. Pri ovoj proveri ne uzima se u obzir seks, jer to moze biti trenutna zainteresovanost, impuls strasti ili izvesni egzibicionizam, koji ne podrazumeva trajnu naklonost prema toj osobi.
Inace, moj tata me je svojevremeno savetovao da mogu da nadjem kakvog god decka hocu, ali ako moze da nije "drekavac" (sto je podrazumevalo da nema dugu kosu, da ne lici na Boru Corbu ) i da ne nosi mindjusu. Njemu je to bilo nesto najgore.. I naravno da ga nisam poslusala, pa sam imala i par izbusenih primeraka... S Borom stvarno nisam imala nista, nevezano s tatom...
Moju najbolju prijateljicu su svi opsedali sa teorijom da ne valja stupati u brak sa mnogo starijim muskarcem. Kao ostarice mnogo pre nje, pa ce u starosti biti nesrecna. Nije ih poslusala, sa izjavom: "Bolje da uzivotu budem srecna na odredjeno vreme, nego nikad".
Ja se susrecem sa predrasudom "glumice i ostale kurve". Komsije me ponekad sretnu oko 5.30 ujutro. Oni krecu na posao, a ja se vracam sa nekog puta. Putujem bez muza, naravno, i to... ju, ju, ju... u muskom drustvu, i spavam po hotelima, i imam ljubavne scene s ko zna kakvim glumackim barabama... To normalne i fine zene ne rade, a samim tim je i moj muz ili budala ili papucar posto to trpi... I tako...
Priznajem da sam dugo smatrala da zene koje u javnosti piju pivo imaju neki muskobanjasti trip. Trip je bio moj , sada i sama umem da ga porucim, ako osetim da sam raspolozena bas za pivo, a nekako mi je svejedno sta pri tom neko o meni misli...

Vrag odneo šnalu...

staro
  (#53 (permalink))
lado
Iskusni forumdžija
lado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članova

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 10:18
Godine: 41
Odgovor: Predrasude - zamka u koju svi upadamo - 23.09.2008, 00:40

mislim da sam se resila nekih predrasuda. tih bile su balast......dal su stvar vaspitanja ili cega god da su mislim da sputavaju ......

kupi psa, jer to je jedini nacin da za novac dobijes ljubav

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Predrasude - zamka u koju svi upadamo