Kazu da je najbolji tester da li imamo predrasude taj da u konkretnu situaciju postavimo sebe, ili jos bolje, svoje dete. Pitanje koje u startu pokazuje koliko imamo predrasuda prema nekoj rasi, nacionalnosti, ili neke druge osobenosti, je to da li bi ste usli u brak sa nekim od pripadnika te grupacije, tj. da li bi vam smetalo da vam se dete venca sa istim. Ukoliko ni u snu ne mozete da zamislite da se brak moze sklopiti sa Rumunom, Madjarom, Siptarom, Amerikancem, homoseksualcem, radikalom, demokratom, pevacem, ili puj, puj, puj, pevacicom... znaci da imamo snazne predrasude. Pri ovoj proveri ne uzima se u obzir seks, jer to moze biti trenutna zainteresovanost, impuls strasti ili izvesni egzibicionizam, koji ne podrazumeva trajnu naklonost prema toj osobi.
Inace, moj tata me je svojevremeno savetovao da mogu da nadjem kakvog god decka hocu, ali ako moze da nije "drekavac" (sto je podrazumevalo da nema dugu kosu, da ne lici na Boru Corbu

) i da ne nosi mindjusu. Njemu je to bilo nesto najgore..

I naravno da ga nisam poslusala, pa sam imala i par izbusenih primeraka...

S Borom stvarno nisam imala nista, nevezano s tatom...

Moju najbolju prijateljicu su svi opsedali sa teorijom da ne valja stupati u brak sa mnogo starijim muskarcem. Kao ostarice mnogo pre nje, pa ce u starosti biti nesrecna. Nije ih poslusala, sa izjavom: "Bolje da uzivotu budem srecna na odredjeno vreme, nego nikad".

Ja se susrecem sa predrasudom "glumice i ostale kurve".

Komsije me ponekad sretnu oko 5.30 ujutro. Oni krecu na posao, a ja se vracam sa nekog puta. Putujem bez muza, naravno, i to... ju, ju, ju... u muskom drustvu, i spavam po hotelima, i imam ljubavne scene s ko zna kakvim glumackim barabama... To normalne i fine zene ne rade, a samim tim je i moj muz ili budala ili papucar posto to trpi... I tako...

Priznajem da sam dugo smatrala da zene koje u javnosti piju pivo imaju neki muskobanjasti trip. Trip je bio moj

, sada i sama umem da ga porucim, ako osetim da sam raspolozena bas za pivo, a nekako mi je svejedno sta pri tom neko o meni misli...