AKO IMAŠ S KIM I GDE
Sviće.
Sam dim i prašina.
Eto sta je ostalo od krika pobednika.
Tužna jutra su bez ptica,
kao da je neko isključio ton.
Naša priča nema kraja.
Jednostavno teče kao mrtva reka.
Samo teško bolestan,
sebe vidi k'o čoveka.
Ako imaš s kim i gde
ti se nastani.
Nemoj da ti kao meni prođu dani.
Ja ne umem da ti kažem ko sam.
Trudni naftaš krsti popa.
Godišnji je odmor, pa trenutno nema boga.
Curi znoj - to zove obnova,
sa pet kraka, a sa čet'ri slova.
Ispred tuge čuči sumnja.
Zagrizi je i preseci.
Ordenje na mrtva tela,
jel' to mora, ti mi reci.
Ako imaš s kim i gde...
Preko glave leti sačma.
Heroje nebesa zovu.
Pogled cedio kroz prste,
sedeo sam sam na krovu.
Novi dan i novi loto.
Svaka nagrada je pepeo i prah.
Ne kockaj se sa životom,
Gaji ljubav, poštuj strah.
Ako imaš s kim i gde...
Ovako

ih vidi Aleksandar Žikić, rok kritičar
Bedem
Kad novi album benda kao što je "Block Out" – dakle, već dugo prisutnog i sa mnogo godina i albuma iza sebe - počne tako silovito kao "Ako imaš s kim i gde" (Multimedia Records), onda je to jasan znak koji se ne sme ignorisati. Block Out, dakle, efektno i upečatljivo daje do znanja da ne samo što ne odustaje od ideje promovisanja integriteta kao osnovne podrške talentu, nego i nema nameru da se na tom putu zaustavi i makar za trenutak predahne. Uvodna numera "Nevremena" u sekundu prebacuje adrenalin u crvenu zonu gde će, čak i tokom sporijih blokova, ostati do kraja albuma. "Block Out" očigledno istražuje dalje mogućnosti svog davno definisanog koncepta, koji zauzima teren između hard roka i psihodelije, između fizičkog udarca i mentalne komande koja mu prethodi, izmedu napada u samoodbrani i upozorenja. Muzika ove grupe oduvek je – a na ovom albumu to bi se moglo izdvojiti kao ključna karakteristika - ličila na mirnog, normalnog čoveka, kome će za koji trenutak prekipeti.
Na moralom i svešću pritajeno komesčanje opravdanog besa koji, po prirodi stvari, jednom mora pokuljati napolje svom snagom. Na "Ako imaš s kim i gde" u pomenutom smislu najilustrativnija je numera "Bedem", u kojoj napetost, nezavisno od usporavanja i ubrzavanja, neprestano raste, da bi pred sam kraj uplovila u potpuno smirenje. Upravo je "ubrzanje", kao pojam koji je prešao put od inovacije, preko trenda, do apsurda, idealno polazište za zaključak - "Block Out" su, snimivši jedan od svojih najboljih albuma, još jednom potvrdili zlatnu formulu hard roka koja glasi: "brzina" nipošto nije jedini element "težine".