VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: "Ozheni me, dacu ti papire"
staro
  (#11 (permalink))
Kal_el
polumeseçar
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 09:39
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: "Ozheni me, dacu ti papire" - 01.07.2008, 16:57

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
pa prosim te sestro baba nece muzh(evi) imati nishta protiv

a shto da se neko muchi vishe godina da dobije neshto shto mozhe dobiti za svega par godina, nema mi logike.. ozhenish/udash se lepo i reshish stvar..

ne kuzhim ovu tvoju rechenicu pa naravno da ljudi isti cilj ostvaruju na razlichite nachine, kad i postoji vishe nachina ne kuzhim ovaj drugi deo rechenice, kakve to ima veze sa temom?

shto se tiche svega toga, jest da to nosi stres i tome slichno, ali ja znam dosta primera gdje "parovi" uopshte ne zhive skupa, videli se svega po par puta, a godinama u braku pa to je super brak

kako reche batica DZek, i vuk sit i ovce na broju
razmişljaş kao muşko o braku ... mozda zato şto imaş medju nogama tvrdu dugu
drşku od metle pa se siliş s njom
e kad bi moj bio takav ...
pogled na brak , gde bi mi bio kraj

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Snoopy Red B
Iskusni forumdžija
Snoopy Red B je miljenik mnogih članovaSnoopy Red B je miljenik mnogih članovaSnoopy Red B je miljenik mnogih članovaSnoopy Red B je miljenik mnogih članovaSnoopy Red B je miljenik mnogih članovaSnoopy Red B je miljenik mnogih članova

Član od: 23.04.2008.
Poslednji login: 24.09.2008 15:35
Godine: 37
Odgovor: "Ozheni me, dacu ti papire" - 01.07.2008, 18:21

sve je na prodaju i sve ima svoju cenu
smo je pitanje ko će za koliku cifu da se proda

neko za stih, pesmu, dodir, pogled, malo ili mnogo para
a možda i grešim ili sam malo ponudio ???

brm, brm, brrrrrrrrrrrrrrrrm m

staro
  (#13 (permalink))
zvecarka5
Banovan
zvecarka5 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 18.09.2008 23:11
Odgovor: "Ozheni me, dacu ti papire" - 15.08.2008, 06:51

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
dakle, brak za papire? da li bi se udali/ozhenili zbog papira? kad se god ovde dotaknemo te teme, Ameri nas obichno bledo gledaju, jer se chesto shalimo kad upoznamo nekog Amera pa njega/nju pitamo da li ima papire.. nama to dodje kao dobar dan, jer su mnogi od nas ovde ozhenjeni/udati zbog papira.. nadjesh potencijalnu zhrtvu, platish 1o.ooo - 15.ooo$ i za par godina imash papire (umesto shto morash da chekash 5,6,7 godina pre nego mozhesh da predash za zelenu kartu/drzhavljanstvo).. uglavnom, znam da su Ameri po tom pitanju "malo" konzervativni i ne bi da ulaze u "mutne vode".. dok je za nas to "pa shta, to je samo papir" par godina si u braku, posle se razvedesh, i cao djaci (ili opet udjesh u brak da bi nekom drugom uchinio uslugu, zacharani krug ).. elem belem, shta hocu da kazhem.. znam neke koji su u fazonu "ako se udam, to ce biti brak iz ljubavi" kapiram to, ali iskreno i lichno, sere mi se na tu izjavu pa ne vidim da te iko sprechava da se udash iz ljubavi za nekog nakon shto se razvedesh i nakon shto si nekom uchinio debeeelu uslugu
no mishljenja se razlikuju..

pa da chujem vas, dragi dijasporovci
ima tu dosta istine, samo su cifre kud i kamo vece i tko bi ti uradio papire za 10-15 hiljada dolara?

Odgovor: "Oženi me, daću ti papire"
staro
  (#14 (permalink))
Rohalj Baze
Frajla Juca
Rohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostale

Član od: 19.07.2008.
Poslednji login: danas 12:00
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: "Oženi me, daću ti papire" - 15.08.2008, 16:45

glupa tema skroz, ne bih se nikad udala zbog papira taman da nemam hleba da jedem...a ni ne trebaju mi papiri vec ih imam....imam skoro sve...niti bi da me neko ozeni da mu dam papire to je glupo i ponizno, ako mu ne mogu pomoci na neki drugi nacin da dobije papire....da mi da milione ne bih pristala jer su za mene pare parce papira....a obraz, cast i dostojanstvo se parama ne kupuju....drage moje dame i dzentlmeni...

Ne znam mozda se mnogi nece sloziti samnom...

staro
  (#15 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 08:26
Odgovor: "Oženi me, daću ti papire" - 15.08.2008, 17:17

Citat:
Rohalj Baze kaže: Pogledaj poruku
glupa tema skroz
Ma i ja mislim. I glupa sam sto uopste posecujem glupe teme.

Citat:
ne bih se nikad udala zbog papira taman da nemam hleba da jedem
Postujem. Ali isto tako postujem i one koji bi zarad boljeg zivota pristali na brak zbog papira. Eto, ima nas svakakvih...

Citat:
a ni ne trebaju mi papiri vec ih imam....imam skoro sve
Drago mi je zbog tebe.
Ja nemam nista, osim sunca da me greje, vetra u kosi, nekoliko velikih ljubavi u zivotu i jedan stari buldozer koji niko nece da kupi, pa mozda zato razmisljam drugacije od tebe.

Citat:
jer su za mene pare parce papira
Ja parcetom papira palim vatru...parcetom papira brisem guzu kad kakim...a parama kupujem hranu, placam racune...tako da cenim svaki dinar koji mi kapne u kucni budzet...i ne, nikada ne bih mogla da kazem da je novac za mene samo parce papira, jer znam koliko sam se mucila u zivotu da ga zaradim.

Citat:
Ne znam, mozda...

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

staro
  (#16 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 06:01
Godine: 38
Odgovor: "Oženi me, daću ti papire" - 15.08.2008, 17:35

Citat:
glupa tema skroz, ne bih se nikad udala zbog papira taman da nemam hleba da jedem...a ni ne trebaju mi papiri vec ih imam....imam skoro sve...niti bi da me neko ozeni da mu dam papire to je glupo i ponizno, ako mu ne mogu pomoci na neki drugi nacin da dobije papire....da mi da milione ne bih pristala jer su za mene pare parce papira....a obraz, cast i dostojanstvo se parama ne kupuju....drage moje dame i dzentlmeni...

...upravo zato sto imas skoro sve...tako i razmisljas...ne vidim da neko gubi dostojanstvo ako se ozeni ili uda zbog papira...verujem da i nisi dosla nikada u situaciju(ne dao ti Bog),da nemas hleba da jedes...e onda su ljudi prinudjeni da urade svasta...izgube obraz cas posla...ukradu,otmu...ali mislim da to nije isto kao zenidba zbog bolje i izvesnije buducnosti...
...oprostices mi...ali...nekako...blago receno...ne verujem ti...jer oni sto se najvise kunu u obraz i cast...prvi ga izgube...jbg...nagledah se kroz zivot...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#17 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 02:19
Godine: 46
Odgovor: "Oženi me, daću ti papire" - 15.08.2008, 18:33

Citat:

Draga damo,
Ja sam dosla u Kanadu pre 14 godina - udala sam se za papire, upravo zbog toga sto nisam imala hleba da jedem (secate se 1993. godine). Prijateljski mi je ponudjena prilika, koju sam iskoristila. I uvek cu mu biti zahvalna sto mi je ponudio sansu za bolji zivot -mene i mog deteta. Od mene nije ocekivao ni banku, za ovu, ako mogu da kazem "uslugu". Moja odluka da se udam za papire, niti je ukaljala moj obraz, niti je poljuljala moj ponos i dostojanstvo. Jer da jeste, ja ne bih ovo ni napisala!
Da si ti, draga koleginice, prosla kroz ono sto sam ja prozivela u vreme najvece krize u mom zivotu, verovatno bi i ti uradila isto, da si bila na mom mestu.

Da, apsolutno se ne slazem sa tobom.

P.S. Ako je po tvom misljenju, citiram: "glupa tema skroz", zasto si se uopste "iskazala" na istoj?

Žene imaju problem za svako rešenje

staro
  (#18 (permalink))
zvecarka5
Banovan
zvecarka5 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 18.09.2008 23:11
Odgovor: "Oženi me, daću ti papire" - 15.08.2008, 23:34

Citat:
ZOE kaže: Pogledaj poruku
Draga damo,
Ja sam dosla u Kanadu pre 14 godina - udala sam se za papire, upravo zbog toga sto nisam imala hleba da jedem (secate se 1993. godine). Prijateljski mi je ponudjena prilika, koju sam iskoristila. I uvek cu mu biti zahvalna sto mi je ponudio sansu za bolji zivot -mene i mog deteta. Od mene nije ocekivao ni banku, za ovu, ako mogu da kazem "uslugu". Moja odluka da se udam za papire, niti je ukaljala moj obraz, niti je poljuljala moj ponos i dostojanstvo. Jer da jeste, ja ne bih ovo ni napisala!
Da si ti, draga koleginice, prosla kroz ono sto sam ja prozivela u vreme najvece krize u mom zivotu, verovatno bi i ti uradila isto, da si bila na mom mestu.

Da, apsolutno se ne slazem sa tobom.

P.S. Ako je po tvom misljenju, citiram: "glupa tema skroz", zasto si se uopste "iskazala" na istoj?
imala si srece sto si nasla coveka i nisi cekala 98-u kao ja.
da sam dobio srbijanski pasos....nikad nebi napustio srbiju
i dan danas bi trunuo u njoj.

staro
  (#19 (permalink))
paor
Početnik
paor je na dobrom putu

Član od: 13.08.2008.
Poslednji login: 16.10.2008 01:13
Godine: 27
Odgovor: "Oženi me, daću ti papire" - 15.08.2008, 23:40

moj buraz je u francuskoj, studirao je tamo, ostao je da živi i nasuprot svemu i svojoj nekretnini i toliko je godina već tamo i radi, ali mu nisu dali državljanstvo dok nije stupio u brak sa francuskinjom. uzeli su se iz ljubavi, bar nema razloga da drugačije verujem. mogao je da bira, nije mu trebalo ništa od nje, papiri mu nisu bili neophodni jer je imao boravišnu.
potpuno se slažem sa onima koji pristaju da za bolji život, svoj i svoje porodice stupe u brak, radi dobijanja dozvole za rad ili boravak. zašto da ne? pa čak i da se plati toj osobi koja je u EU, USA, Kanadi ili već gde-i to, zašto da ne? za koru hleba, nema poniženja. sramota je ukrasti i sedeti skrštenih ruku! sve drugo je prihvatljivo.

pa evo i kod nas-čujem kinezi daju i po 4000 eura da stupe u brak sa nekim našim državljaninom-kom kako bi dobili naše državljanstvo. Da li je to istina? Pitam informacije radi, nemam potrebu da se ženim za 4000e (pa ni za mnogo više).

Orem duboko, sadim iluzije, okopavam mržnju, berem sujetu, skladištim zlato, prodajem ideje (merkantilne, tvrde)-povoljno!

staro
  (#20 (permalink))
paor
Početnik
paor je na dobrom putu

Član od: 13.08.2008.
Poslednji login: 16.10.2008 01:13
Godine: 27
Odgovor: "Oženi me