|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.03.2008.
Poslednji login: 03.07.2008 20:28
Pol: Muško
Godine: 38
|
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? -
08.06.2008, 22:15
nisam bas nesto vezan za domovinu.....
do sada mi nista nije dala da bi mi nedostajala....
|
|
|
|
|
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:08
|
20.06.2008, 09:36
To su samo momenti,kratke sekvence u mom nadam se dugom zivotu,cuvam ih zakljucanim u secanju,
nekad se jave...pobegnu...nadju krivudavi putic kao onaj u tom divnom sumarku meni poznatog sela,tamo su leta bila svetlija,zore su lepse mirisale...na sumske jagode,maslacak i zovu...na plastove sena,zetvu i konje.....na potocic koji je bio svedok nasih prvih,na zalost,neuspelih pecaroskih avantura...igrali smo se Toma Sojera i partizana... Kako je secanje varljivo,plan je bio potpuno drugaciji,trebalo je pisati o mom vecerasnjem hodu kroz drvored kraljevskih palmi i kako me je to podsetilo na snegom pokriveni Trg Vojske,nedostaje mi sneg,skripa cipela i miris prve pekare,kartanje do jutra i zadovoljstvo pobednika... Setim se Bozica u mom rodnom gradu,zagor ispred crkve,rumena,promrzla lica,mamin pasulj i orasi u cosku dnevne sobe...mali,prelepi devojcurak ciju lepotu sada uporedjuju sa nekom koja je svima nama poznata...mene i nesmete pitati da to procenim,iluzorno bi bilo to uporedjivati...ona mi najvise nedostaje...ona je moja domovina... |
|
|
|
|
|
nostromo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 21:58
|
20.06.2008, 11:56
Могу само да замислим колико недостаје домовина нашим људима који живе у туђини. Не знам да ли неко може схватити да и мени, иако живим у Србији, понекад недостаје домовина...
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 01.07.2008.
Poslednji login: juče 11:03
|
02.07.2008, 10:32
Svake Noci Sanjam Jedno Selo Malo Zitna Daleka Polja U Suncu Mu Rodni Dom Sebe Kako Trcim Njime Majci U Zagrljaj Pa Joj Padam Na Grudi Stare I Pricam Svoju Bol U Srcu Mome Majko Ceznja Je Golema Bez Zavicaja Srece Nema!!
Ko Nije Bio U Inostranstvu Nezna Sta Je Bol Za Otadzbinom!!!! |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|