VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina?
staro
  (#11 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 02:26
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 08.05.2008, 00:28

ja sam rodjen u SFRJ i ponekad mi nedostaje ...
ali eto opet sam u Vojvodini i drago mi je zbog toga

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
imam i ja klima uredjaj

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
MAJAME
Novi član
MAJAME je na dobrom putu

Član od: 05.06.2008.
Poslednji login: 05.06.2008 17:36
Pol: Žensko
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 05.06.2008, 17:28

Meni domovina ne nedostaje, vec mi je pun k...., ovakvog zivota u ovakvom sistemu!!! Ovdje u hr. Nestaje mjerilo vrijednosti i značenja, pa ako nisi govno onda nisi ništa!! Koja usrana vlast i vladavina

Poruku je izmenio euridika, 05.06.2008 u 22:35. Razlog: velika slova, po pravilniku zabranjena

staro
  (#13 (permalink))
alokin74
mouse hunter...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:08
Godine: 34
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 08.06.2008, 15:39

Citat:
MAJAME kaže: Pogledaj poruku
Meni domovina ne nedostaje, vec mi je pun k...., ovakvog zivota u ovakvom sistemu!!! Ovdje u hr. Nestaje mjerilo vrijednosti i značenja, pa ako nisi govno onda nisi ništa!! Koja usrana vlast i vladavina
Dođi malo u Srbiju. Kada ovde vidiš šta i kako se radi, brzo ćeš promeniti mišljenje.

Čim sam je ugledao, odmah sam je spazio.

staro
  (#14 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 08.06.2008, 20:24

Citat:
Kal_el kaže: Pogledaj poruku
ja sam rodjen u SFRJ i ponekad mi nedostaje ...
ali eto opet sam u Vojvodini i drago mi je zbog toga
Tema o jugonostalgiji postoji. Teme razne o Vojvodini i kako vam je u Vojvodini, takođe postoje.

Citat:
MAJAME kaže: Pogledaj poruku
Ja ovde ništa nisam razumela. Ti si iz Srbije pa sada živiš u Hrvatskoj? Ili ti nama ovde pričaš kao neko ko je rođen i živi u Hrvatskoj i mnogo je nezadovoljan time?
Ako je prvo nema veze sa ovom temom jer živiš u zemlji o kojoj pričaš, pa je nekako logično da ti ne nedostaje, bar u nekom realnom životnom smislu.
Ako je drugo onda opet nema veze sa temom jer ti nisi dijaspora.

Sve ovo ja jako banalizujem, znam da čovek može da bude stranac u svojoj rođenoj državi, bila sam tamo nebrojeno puta, samo pokušavam da temu, ovu specifičnu temu vratim gde joj je mesto, ljudima koji su otišli iz zemlje u kojoj su rođeni i proveli neki ozbiljan broj godina i sada mi je teško i svašta im nešto nedostaje.

Citat:
alokin74 kaže: Pogledaj poruku
Dođi malo u Srbiju. Kada ovde vidiš šta i kako se radi, brzo ćeš promeniti mišljenje.
Sve ima svoje dobro i ono što nije dobro, ali imamo i mnogo tema na kojima možemo da pišemo o Srbiji i o tome šta i kako se tamo radi.

Meni bi drago bilo da pročitam kako se osećaju ljudi koji jesu morali ili hteli da menjaju teritoriju, način života, jezik koji govore, navike, sve, iz ovih ili onih razloga, oni koji su započinjali živote po drugi, treći, osmi put, sami tamo negde, ili sa pravim ili pogrešnim ljudima, nema veze, samo sve su to zajedno velike i ozbiljne stvari i naravno da nostalgija puca, nekada realna, nekada ne, takve bih priče volela ovde da čitam.

Dakle koliko i kako vam nedostaje domovina, vama koji ste otišli iz iste?

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Poruku je izmenio euridika, 08.06.2008 u 20:30.

staro
  (#15 (permalink))
exploited
Početnik
exploited je dijamantexploited je dijamantexploited je dijamantexploited je dijamantexploited je dijamant

Član od: 07.03.2008.
Poslednji login: 03.07.2008 20:28
Godine: 38
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 08.06.2008, 22:15

nisam bas nesto vezan za domovinu.....
do sada mi nista nije dala da bi mi nedostajala....

...hm....potpuno...uvredljivo...negiranje...klasik e!!!

staro
  (#16 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:08
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 20.06.2008, 09:36

To su samo momenti,kratke sekvence u mom nadam se dugom zivotu,cuvam ih zakljucanim u secanju,
nekad se jave...pobegnu...nadju krivudavi putic kao onaj u tom divnom sumarku meni poznatog sela,tamo su leta bila svetlija,zore su lepse mirisale...na sumske jagode,maslacak i zovu...na plastove sena,zetvu i konje.....na potocic koji je bio svedok nasih prvih,na zalost,neuspelih pecaroskih avantura...igrali smo se Toma Sojera i partizana...
Kako je secanje varljivo,plan je bio potpuno drugaciji,trebalo je pisati o mom vecerasnjem hodu kroz drvored kraljevskih palmi i kako me je to podsetilo na snegom pokriveni Trg Vojske,nedostaje mi sneg,skripa cipela i miris prve pekare,kartanje do jutra i zadovoljstvo pobednika...
Setim se Bozica u mom rodnom gradu,zagor ispred crkve,rumena,promrzla lica,mamin pasulj i orasi u cosku dnevne sobe...mali,prelepi devojcurak ciju lepotu sada uporedjuju sa nekom koja je svima nama poznata...mene i nesmete pitati da to procenim,iluzorno bi bilo to uporedjivati...ona mi najvise nedostaje...ona je moja domovina...

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#17 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 23.06.2008 21:58
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 20.06.2008, 11:56

Могу само да замислим колико недостаје домовина нашим људима који живе у туђини. Не знам да ли неко може схватити да и мени, иако живим у Србији, понекад недостаје домовина...

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

staro
  (#18 (permalink))
rusty nail
Početnik
rusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat član

Član od: 14.12.2007.
Poslednji login: danas 01:50
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 23.06.2008, 14:46

thumbs up
za prethodni komentar.....

just take it easy,
as it comes..

staro
  (#19 (permalink))
bluesky
Novi član
bluesky je na dobrom putu

Član od: 01.07.2008.
Poslednji login: juče 11:03
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 02.07.2008, 10:32

Svake Noci Sanjam Jedno Selo Malo Zitna Daleka Polja U Suncu Mu Rodni Dom Sebe Kako Trcim Njime Majci U Zagrljaj Pa Joj Padam Na Grudi Stare I Pricam Svoju Bol U Srcu Mome Majko Ceznja Je Golema Bez Zavicaja Srece Nema!!

Ko Nije Bio U Inostranstvu Nezna Sta Je Bol Za Otadzbinom!!!!

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen