|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Sumnja u patriotizam |
|
Odgovor: Sumnja u patriotizam |
|
|
|
|
|
|
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 03:27
Pol: Muško
|
Odgovor: Sumnja u patriotizam -
27.12.2007, 06:42
Za sve prave-kvazi-iskrene-razocarane-pijane-narodne-spaljene-itd. patriote-Nasa majka Srbija se smanjuje,a mi raspravljamo ko je veci patriota,selo gori,a baba veze goblene.I ja mislim da bi dijaspori trebalo ukinuti bilo koju vezu sa maticom,sta ce nam dijaspora,koga nema,bez njega se moze!Pa kad se pojave na bivsem Surcinu ili Horgosu da im se lupi taksa na nepatriotizam ili na neudisanje srpskog vazduha u vremenskom intervalu u kom su bili odsutni od kuce!Cuvaj me boze i od patriota i od domacih izdajnika!
|
|
|
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 12:04
Pol: Muško
|
Odgovor: Sumnja u patriotizam -
27.12.2007, 12:25
Патриотизам је ирационално осећање и као такво се различито манифестује код различитих особа, а и подложно је промени, како интензитета, тако и предзнака.
У кризним ситуацијама долази до поларизације овог осећања. На то утичу бројни разлози, као што су: идеолошки, партијски, верски, а неретко и лични, који се желе маскирати и представти као општи. У нашој држави је ситуација додатно отежана тиме што смо ми вероватно једини народ који нема дефинисан минимум националних интереса прихватљив за све релевантне друштвене субјекте. Последице наших подела су изразито негативне, свакодневно видљиве и прете нам више него што то већина људи можда и претпоставља... А што се тиче дијаспоре, верујем да наши људи у дијаспори деле судбину осећања патриотизма и подела баш као и ми овде. Можда је њихово осећање љубави према својој отаџбини у неким нијансам и сегментима и израженије, јер су `гладни` своје домовине и нисам склон баш генералним ставовима и додатним поделама у нашом народу и импутирању дијаспори недостатак патриотизма... На крају бих указао на мисао Иве Андрића када каже да се своја земља и свој народ воле и онда када нису у праву, као и на речи капетана Косановића у приповетци Све ће то народ позлатити у којој износи став да се никада не треба питати шта ће то држава урадити за нас, већ шта ми можемо урадити за свој народ и своју државу... ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|