|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Sumnja u patriotizam |
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 08.01.2008.
Poslednji login: 13.01.2008 18:59
Pol: Muško
Godine: 20
|
Odgovor: Sumnja u patriotizam -
08.01.2008, 19:56
ja sam rodjen i zivim u dijaspori.....
mogu vam samo reci da vecina vas dole misli da je nama lako ovde......ta vremena su davno prosli, svabija uglavnom propada.... jedva da stavis malo love na stranu.....u nekim gradovima vise nema ni posla........ sta se tice patriotizma...ovde je veca propaganda...... inace nevolim ljude ovde koji glume neke velike srbende... a za vreme rata ni humanitarnu da posalju.... ![]() inace: LAKO JE SRBIN BITI U BEOGRADU - DODJI DO BUJANOVCA! |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.06.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 15:36
|
10.01.2008, 16:04
Citat:
Citat:
![]() |
||
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 08.01.2008.
Poslednji login: 13.01.2008 18:59
Godine: 20
|
12.01.2008, 19:56
Citat:
)a vidi sa tom platom kako bi prolazili da dece imaju... a kakav to nekvalifikovani rad za 1200€? ovde na jugu, ljudi sa drzavno priznatim titulama koji rade samo 75% zbog naprimer neke bolesti dobijaju maaaaloo vise od 1200..... ![]() |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.12.2007.
Poslednji login: danas 13:47
|
14.01.2008, 21:20
vid' njega bluza, sto se guras bre ...?
nego da mi neko objasni u 2 recenice sta je to dijaspora ? potpis zardjali ekser u rupi obrazovanja. |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
23.01.2008, 02:10
Citat:
Citat:
. Citat:
![]() Citat:
![]() Pozdravcic! |
||||
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 06.09.2008 05:41
Godine: 38
|
23.01.2008, 02:28
...kao sto sam i mislio...nije stvar u patriotizmu...vec u parama...ko koliko zaradjuje...pa krece ljubomora i razna objasnjavanja...odmah da se izjasnim...otici u beli svet...trbuhom za kruhom,nema veze sa patriotizmom...znam mnogo njih koji su svojim bivstvovanjem u ovoj zemlji,totalno je unistili...
![]() ...ali...patriotizam je i kada si nekvalfikovan radnik u dijaspori...pa dok radis na bausteli,ne prdis sas gradjevine da svi vide kako eto,opet onaj iz Srbije pusta golubove...ili vuces viljuskar u nekoj fabrici,pa te ne uhvate kako pusis u klonji i onda te stave na oglasnu tablu...naravno,sa sve po dzepu... ![]() ...ne...nego se iznenade kada si naucio jezik zemlje u kojoj zivis...kako si kulturan i lepo razgovaras...imas mnogo interesovanja,itd... ...a vi odmah zapeli...1200euro+14 plata+dodatak na brijanje nogu+.... ![]()
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
23.01.2008, 03:06
Jeste, jeste, otprilike, dobro ste vi to shvatili.
Apropo Banjaluke, i kratke posjete. Sreo sam tu i jednog starog drugara koji radi u svojoj vlastitoj zemlji, pa, ne samo da ne smije da prdne, no ni da prducne. I ne samo to. Ne da ne smije da prducne, no ne smije ni da pomisli da prducne, a kamoli da prdne. Inace, kaze mi kako otprilike dobije slobodan dan jedanput ili dvaput mjesecno, ako mu se smiluju, ako primjete da ce ispustiti dusu, da ne moze vise itd. Pride tomu, dosta ranije dolazi na posao, i dosta kasnije odlazi s posla. Njegov osjecaj ka nadredjenim objasnjava tako da je siguran kako bi istog trenutka bio jeliminisan sa tog radnog mjesta ako bi i pomislio da se usprotivi. Dakle, ne da se stvarno usprotivi, vec da i pomisli da se usprotivi, jer bi drug nadredjeni to vec prepoznao. A zaradjuje 400 Konvertibilnih Marona, sto je oko 200 Evrica, pa ti vidi. E, sad, meni nije jasno kako to da Srbina voli samo Srbin, a ne voli ga niko u Jevropi, i sire? A isti taj Srbin bolje prolazi u Jevropi, i sire, a gdje ga niko ne voli, negoli sto prolazi u Srbiji, a gdje ga svi vole? Sta se tu daklem desava, neje mi nikako jasno? ![]() |
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: 06.09.2008 05:41
Godine: 38
|
23.01.2008, 03:25
Citat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
23.01.2008, 04:12
Citat:
![]() Citat:
Citat:
No, sve to skupa moze i jednostavnije da se kaze, a kako je to prosto vec i receno: 'Drumovi ce pozeljet Turaka...' ![]() |
|||
|
|
|