VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kako se prepoznajemo?
staro
  (#1 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 04:23
Pol: Muško
Kako se prepoznajemo? - 08.05.2006, 02:09

Proslog vikenda u Majamiju,cekam na semaforu,pogledam u levo i zemljak prelazi ulicu u dresu kosarkaske reprezentacije.Ja samo dignem tri prsta i dobijem isti odgovor sa druge strane.Covek je imao dres meni jako prepoznatljiv tako da nije bilo problema da ukapiram da smo istog porekla.Medjutim,desavalo mi se da jednostavno vidim coveka i da osetim da je zemljak,da pocnem razgovor na cistom srpskom na njihovo iznenadjenje,ne znam zasto ali osetim da je covek iz nasih krajeva.Ili mi se desavalo da klijenti automatski pocnu razgovor sa mnom na nasem bez neke introdukcije.Da li vam se desilo nesto slicno?Kako se prepoznajemo

Not all treasure is silver and gold, mate.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kako se prepoznajemo?
staro
  (#2 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 04:44
Pol: Žensko
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 23.05.2006, 07:21

Bas proslog mjeseca dok sam bila u Orlandu, sjedim u restoranu i dok prilazi konobar ja pomilih "Ovaj mora da je neki nas, pa ajde da mu kazem - Zdravo! Kako se zoves? Ako odgovori nas je". Kad stvarno, covjek odgovorio...

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#3 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 23.05.2006, 19:30

ovo mi je pricao drug dok je bio u londonu. on i drugarica isli na neku "costume party" i maskirali se nesto strasno, on u neki "sljokice - disco fazon", a ona u neki dark fazon (a izmedju sebe pricaju na engleskom). cekaju lift, kad neka dvojica nasih, isto cekaju lift. natravno, kad su ih takve vidjeli, oni odmah nabacili ogovaranje na cistom srpskom, te vidi pedercine, a ona je garant narkomanka, i tako sve nesto u tom stilu. e, onda kad je ovo dvoje maskiranih trebalo da izadje, oni njima - dovidjenja na cistom srpskom, a ova dvojica su se valjda prenerazila, jer su ih ovo dvoje naravno sve razumjeli, pa su jos krenuli da se izvinjavaju, kao nisu oni tako mislili, i sve nesto u tom stilu.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#4 (permalink))
vukmir
Novi član
vukmir je na dobrom putu

Član od: 04.06.2006.
Poslednji login: 19.06.2006 14:57
Godine: 33
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 07.06.2006, 02:11

Mene je pre petnaestak godina blizu Kelna zaustavio covek nasred ulice, prepoznao sam ga mada ne volim narodnjake, Milos Bojanic ... trebalo mu je nekih dva minuta da me na "nemackom" pita gde je obliznja ciganska svadba ... nase ljude je inace lako prepoznati po izgovoru, kao i grke ... druga mogucnost je faca ... vec po faci se videlo da su npr. Petar Radenkovic, Gojko Mitic ili Bata Ilic nasi ljudi, a ne nemci ...

staro
  (#5 (permalink))
Fonzo
Novi član
Fonzo je na dobrom putu

Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: 05.07.2006 06:08
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 13.06.2006, 20:24

Kad odem u neki trzni centar prepoznajem nase zene jer imaju ukusa u oblacenju..po sparenoj boji cipele, i tasne, po ponasanju za stolom dok jedu, pogotovo na javnom mjestu...po tome sto nisu nakindjurene i usarane u svim mogucim i nemogucim bojama. Par puta mi se desilo, vidim zenu lijepo s ukusom obucenu, pomislim da nije nasa....i cuh kako govori srpski..

staro
  (#6 (permalink))
dean
Banovan
dean se nije lepo ponašao u poslednje vreme

Član od: 29.06.2006.
Poslednji login: 14.01.2008 14:40
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 03.07.2006, 11:21

Moj prijatelj inace taxista ex doktor je imao bliski susret trece vrste kada je sa standa pokupio Japanca nakon duzeg cekanja.Japanac je rekao adresu i posto je adresa bila bukvalno par stotina metara od standa moj drugar mu rece,na Srpskom naravno"Ma kud bre mene zapade jebo te otac zuti".Ovaj ce takodje na Srpskom"Ja se izvinjavam ali mi se jako zuri".E sad zamisli sok i facu kad u sred Australije naletis na Japanca koji prica Srpski.Japos studirao u Bg.Poznajemo se po hrabrosti.Secate se RADOVANA III

staro
  (#7 (permalink))
laPapun
Početnik
laPapun će uskoro postati poznat član

Član od: 18.07.2006.
Poslednji login: danas 10:53
Godine: 38
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 18.07.2006, 22:27

Uglavnom po facama i drzanju na javnim prostorima.
Uopste se ne dvoumim odmah nekoga pitati po naski ako npr. pitam za neku ulicu a nailazi covek koji mi nalici na nase.
Do sada sigurno 88% sam pogodio.
Ali kada pokraj mene prodje automobil sa otvorenim prozorom i treste nasi narodnjaci onda mi je sve jasno

I tako u beskrajno!

staro
  (#8 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 03.08.2006, 03:24

prepoznajemo se po natpisima na majicama
u ponedeljak smo bili u nekoj Cheshkoj pivnici i ulazi neki tip u majici sa Titovim likom moze bude da je Argentinac!? hau jes nou a moj drug je imao majicu sa natpisom na cirilki "Nasha Srbija".. da li je potrebno reci da smo ukapirali da smo s istih prostora

moomoo meee juuooo

staro
  (#9 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Godine: 27
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 03.08.2006, 06:47

Citat:
yige_gui kaže:
prepoznajemo se po natpisima na majicama
u ponedeljak smo bili u nekoj Cheshkoj pivnici i ulazi neki tip u majici sa Titovim likom
a ima nas ondak i crnaca
naime jedna nasa kolegica u Cinciju kaze da je pre neko vece vidjela tipa u lokalu sa natpisom "Josip Broz" a na ledjima je pisalo "Bio je dobar skroz" i to ni manje ni vise lik je crnac... ja sam se odusevio kad sam cuo... znaci prepoznavanje po natpisima zanemari

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#10 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 04:44
Odgovor: Kako se prepoznajemo? - 20.07.2007, 21:30

Skoro sam organizovala grupno kanuisanje i pozvala neke prijatelje sa prostora bivse YU. Oni malo poranili, a ja malo kasnila . Oni se prepoznali prije nego sto sam ja dosla. Jedni su skontali da su ovi drugi sa nasih prostora po Trerra Nova kesi , a ovi drugi po "tipicno Balkanskoj faci" .

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen