Zimus sam prvi put, nakon tri godine, od kako sam otisao posjetio domovinu. Iskreno, sjecajuci se prvog dramaticnog odlaska, bilo je malo i strah kako ce sve ponovo da izgleda kad dodje jos jedan dan za pozdrave. Znao sam vec unaprijed da cu dma drugi dan da se prilagodim na sve i da ce sve biti kao da nikada nisam ni otisao.
Tako i bi. Tri nedjelje, koliko sam bio tamo,su mi prosle ko treptaj. Nisam stigao ni da se cestito raspakujem a vec je dosao dan da se koferi ponovo zatvore i da se krene nazad.
No ovaj put je bilo sasvim drugacije. Valjda smo svi navikli i shvatili da daljina i nije neki neprevazidjen problem. Ostali smo manje vise isti, koja kila gore-dole.
Spakovao sam se bez truna nervoze, ustvari bilo je nervoze ali ne one kao prvi put kad sam odlazio. Pozdravio sam se mirno sa svima, znajuci da cu opet uskoro doci.
e jos na sve to kad dodam magluscinu koja je totalno paralizovala aerodrom u Beogradu, i maratonsko cekanje... sine umalo da izljubim od dragosti svu posadu od reda kad nam je avion konacno stigao... nisamo ni zalet uhvatili a ja sam vec bio daleko u carstvu snova