VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!?
staro
  (#31 (permalink))
MamAna
Početnik
MamAna je na dobrom putu

Član od: 10.11.2007.
Poslednji login: 29.11.2007 03:26
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 12.11.2007, 23:05

Ma ti njima samo objasni na latinskom i saznace Turci sta je demokratija!!!

Demos-Narod

Cratein-Vladati...(Vladavina naroda)

Obican zivot je jaci od mudrijih knjiga...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 00:22
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 19.04.2008, 05:24

Prije neki dan se upoznajem sa jednim Kinezom i kad sam rekla odakle dolazim, on odusevljeno kaze da su Jelena Jankovic i Novak Djokovic su jedni od njegovih omiljenih tenisera/teniserki . Na kraju me pita kakva je razlika izmedju Serbian i Serb i zasto mi koristimo cas jedno, cas drugo?

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#33 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 19.04.2008, 05:48

imam i ja novih bisera
pred jedno mesec i kusur dana drug radio zhurku.. i doshla neka Amerikanka.. i ja josh iskomentarishem drugarici, kako za chudo, eto, doshao i Amer medj' nas.. pa valjda onda ima bar malo pameti.. i tako mi neshto prichamo.. i izmedju ostalog ona je godinu dana zhivela u Budimpeshti.. prema njenoj prichi Madjari uopshte ne spominju Srbiju bash cesto () mislim, prichaju i o Slovachkoj i o Hrvatskoj.. ali Srbiji "Madjarska granichi sa Srbijom?" mi kao a ona ce na to: "a zar nije Srbija ostrvo?" ()
a mi samo shto nismo popadali sa stolica

p.s. jedan od satarijih bisera je kad sam upoznala druga iz Mexico Citija.. kad sam mu rekla odakle sam, on je na to rekao "Underground"

moomoo meee juuooo

staro
  (#34 (permalink))
Tami80
trag u beskraju
Tami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen član

Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: 04.07.2008 09:58
Godine: 28
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 19.04.2008, 09:13

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
imam i ja novih bisera
pred jedno mesec i kusur dana drug radio zhurku.. i doshla neka Amerikanka.. i ja josh iskomentarishem drugarici, kako za chudo, eto, doshao i Amer medj' nas.. pa valjda onda ima bar malo pameti.. i tako mi neshto prichamo.. i izmedju ostalog ona je godinu dana zhivela u Budimpeshti.. prema njenoj prichi Madjari uopshte ne spominju Srbiju bash cesto () mislim, prichaju i o Slovachkoj i o Hrvatskoj.. ali Srbiji "Madjarska granichi sa Srbijom?" mi kao a ona ce na to: "a zar nije Srbija ostrvo?" ()
a mi samo shto nismo popadali sa stolica

p.s. jedan od satarijih bisera je kad sam upoznala druga iz Mexico Citija.. kad sam mu rekla odakle sam, on je na to rekao "Underground"
Pa sad....ili je ne spominju...ili im je neki kratak spoj u glavi.Ipak mislim da je ovo drugo.
Pre nekako sam gledala kviz Milioner kod Madjara.Postavljeno im je bilo pitanje
koji je glavni grad Srbije.Verovali ili ne...nisu znali.Ovo pitanje je bilo postavljeno za neku vecu cifru(ne secam se vise koju tacno).Uzas!

" Ljude treba suditi samo po njihovim vrlinama , a ne po njihovim manama; medjutim,po vrlinama nas ocenjuju samo nasi prijatelji, a nasi neprijatelji nas ocenjuju samo po nasim manama."

staro
  (#35 (permalink))
sneza67
Početnik
sneza67 će uskoro postati poznat član

Član od: 04.04.2008.
Poslednji login: 01.05.2008 13:35
Godine: 40
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 19.04.2008, 10:20

u italiji kada kazem da sam iz srbije prvo sto mi je vecina rekla bila je:
aaa serbi cattivi (srbi zli)
i onda moram da im objasnjavam da nije tako...

neki uspeju da mi kazu po neku informaciju (onda pitanja u vezi rata itd)...neki ne znaju cak ni koji je glavni grad srbije... ima gi razni

all we need is love...

staro
  (#36 (permalink))
rusty nail
Početnik
rusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat članrusty nail je nadaleko poznat član

Član od: 14.12.2007.
Poslednji login: juče 14:57
Pol: Muško
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 19.04.2008, 12:22

englezi obavezno pitaju " which part of FY "? da bi mogli da nas svrstaju u" bad gays" verovatno......ostali evropljani su vise informisani i imaju realniju sliku o nasim balkanskim prilikama......generalno slabo smo nesto poznati...

just take it easy,
as it comes..

staro
  (#37 (permalink))
forspan
Novi član
forspan će uskoro postati poznat član

Član od: 06.05.2008.
Poslednji login: 27.06.2008 00:19
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 07.05.2008, 03:33

Kad raspalim engleski al' s' laloskim akcentom ta samo sto se ne "upisadu", salu na stranu ima ih kao i nas takvih i onakvih (al' namaju toliko politickih partija).

staro
  (#38 (permalink))
Sladja26
Novi član
Sladja26 je na dobrom putu

Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 23.06.2008 22:33
Godine: 28
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 08.05.2008, 00:14

ja ovde dosad nisam imala tih "problema" da neznaju gde se nalazi Srbija. O tome su dovoljno bili "informisani" 90-tih. ali se nonstop nalazim u situaciji da me pitaju koji jezik pricam, jedno vreme sam govorila "jugoslovenski", jer nemam volje da se o toj temo razglaba. ali cesto onda pitaju; a jel to "hrvatski". znala sam da ih pitam, dal bi oni prepoznali razliku kad bi ja sad pricala hrvatski ili srpski.naravno ne bi. tako da im onda kazem, pa sta te onda briga.
a isto tako sam cesto puta cula, ti si iz srbije?! a pa to su sve ratni zlocinci.
za njih su Hrvati super, tamo idu na more , a Srbi hmm..... ili se cude kad cuju da se druzim sa hrvatima, bosancima.... znali su da pitaju, pa vi se mozete sporazumeti? ili, zar niste vi neprijatelji?

staro
  (#39 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 08.05.2008, 05:54

Citat:
Sladja26 kaže: Pogledaj poruku
a isto tako sam cesto puta cula, ti si iz srbije?! a pa to su sve ratni zlocinci.
za njih su Hrvati super, tamo idu na more , a Srbi hmm..... ili se cude kad cuju da se druzim sa hrvatima, bosancima.... znali su da pitaju, pa vi se mozete sporazumeti? ili, zar niste vi neprijatelji?
Kod mene vrlo slicna prica. Oni koji ne znaju ne znaju. Poneki pitaju je li to u Siberiji ili da li je to blizu Kosova ili Bosne

Vecina onih koji znaju, odmah pricaju o zlim Srbima, ratnim zlocincima i diktatoru Slobodanu Milosevicu. Onda se zacude kako to da se Srbi, Hrvati i Bosnjaci ne vole i ratuju na Balkanu, a ovamo se svi druze i raduju se jedni drugima. Mnogi opet ne razumiju (i nece da razumiju) podjele izmedju nas i kazu da ma sta mi pricali mi smo isti.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#40 (permalink))
irnik
Moderator

Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 18.06.2008, 04:37

Prije neki dan se nadjoh u drustvu nekih Rusa... I tako u toku razgovora rekose kako ne kontaju u cemu je razlika izmdju Srba, Hrvata i Bosanaca. Kazu: "Sve su to nasi."

Neki dan rekose da su na udarnom dnevniku na njihovoj drzavnoj televiziji uoci fudbalskog meca Njemacka-Hrvatska, novinari rekli: "Drzite fige za nase" (misleci na Hrvate).

Meni se cini da su se Rusi nameracili da polako "porobe" sve Slovenske narode

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)