VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!?
staro
  (#11 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 01:07
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 00:00

To je, pre svega, indivdualna stvar, zavisi od čoveka, a ne od toga odakle je. Ja imam neka malo drugačija iskustva, ljudi na koje sam nailazila iz najrazličitijih krajeva sveta bivali su odlično informisani i jako zainteresovani da čuju o "onome tamo". Dešavalo mi se da pričam sa indijcem o situaciji u Srbiji, Miloševiću, ratovima, svim propratnim elementima, kao sa nekim ko je sve to doživeo, a isto tako sretala sam italijane koji me bi me pitali da li smo mi katolici?. Moji domaćini su uglavnom odlično informisani, mnogi od njih su se baškarili u plavim beretkama na prostorima Bosne, pa imaju malo jednostrane stavove, ali to se može ispraviti argumentovanom raspravom, kada je čoveku do toga, ne priča mi se uvek, nekada nisam sigurna koliko nas i ja sama poznajem.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: juče 21:51
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 03:48

A zashto ljudi misle da bi ameri trebali da znaju gdje su sve te banana drzhavice. Ko od vas zna gdje je Rhode Island ili Maine. Ili kakva je razlika izmedju Washington DC i Washington.

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#13 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:05
Godine: 33
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 04:16

Citat:
Papak kaže: Pogledaj poruku
A zashto ljudi misle da bi ameri trebali da znaju gdje su sve te banana drzhavice. Ko od vas zna gdje je Rhode Island ili Maine. Ili kakva je razlika izmedju Washington DC i Washington.
Pa ne moraš da znaš površinu u metrima kvadratnim države Maine ili Rhode Islanda, ali svakako znaš da su u USA. Ja sam bar mislila na takve stvari. I ono, znam da taj Maine sigurno nije levo od Ukrajine, eto bar toliko ako ništa drugo. I nema veze da li je država banana ili ne, jbte bar da ubodeš kontinent na kome se neka država nalazi, toliko da si zainteresovan za okolinu... to mi je nekako normalno... ili ja nisam normalna

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#14 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 04:28

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
ili ja nisam normalna
Ma ti si meni k'o bombona
Evropljani znaju o Amerchkoj istoriji i geografiji taman toliko koliko Ameri znaju o Evropi. Ok, mozhda Evropljani znaju malcice vise, ali to su nijanse. Uostalom sistem obrazovanja u Americi je takav da je 90% paznje fokusirano na geografiju i istoriju Amerike, a za ostalo ako se nadje vremena. A i to shto nashi ljudi (ili bilo ko drugi ko nije iz USA) znaju o Americi je iz filmova i slichnih izvora. To shto sad ameri ne gledaju strane filmove je za drugu prichu. Smuche mi se priche tipa: ameri glupi, ovo, ono. Nema veze za realnoshchu. Ima glupih ljudi svugdje, sretao sam ih gdje god sam bio. Ima i pametnih, mozhda je do mene, ali ja sam najvishe pametnih ljudi sreo bash ovdje u USA.

staro
  (#15 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 04:41

Citat:
ali ja sam najvishe pametnih ljudi sreo bash ovdje u USA.
Ako si mislio na Srbu i Vešticu... razmisli ponovo

Naravno da ima glupih ljudi svugde i totalno je nebitno kako ćeš se ti o nečemu informisati, da li kroz filmove, da li kroz sport (pa moraš da znaš gde je ta Srbija ako ti 10000 navijača onako urla na basketu u sred USA ), muziku, literaturu itd... meni je samo neverovatno da neko ko sa tim svim ima dodira, nema opštu kulturu... toliko

staro
  (#16 (permalink))
Papak
Boško

Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 04:47

Citat:
Samo chu josh neshto da kazhem. Ma ti si meni k'o bombona

staro
  (#17 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 01:54
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 05:37

Citat:
Naravno da ima glupih ljudi svugde i totalno je nebitno kako ćeš se ti o nečemu informisati, da li kroz filmove, da li kroz sport (pa moraš da znaš gde je ta Srbija ako ti 10000 navijača onako urla na basketu u sred USA ), muziku, literaturu itd... meni je samo neverovatno da neko ko sa tim svim ima dodira, nema opštu kulturu... toliko
tih 10 000 ljudi su uglavnom bili nasi ljudi, jer Amerikanci ne prate svjetska prvenstva. Mogu da se kladim da 95% Amerikanaca nije ni znalo da je tada bilo neko SP. Nijedna veca televizija nije prenosila niti je objavljivala rezultate. Za njih je finale NBA ravno prvenstvu svijeta.

Citat:
Pa ne moraš da znaš površinu u metrima kvadratnim države Maine ili Rhode Islanda, ali svakako znaš da su u USA
Vjeruj mi da pola ljudi ne zna je l' se te drzavice nalaze na istocnoj strani USA ili na zapadnoj strani USA. Ovdje i oni koji ne znaju gdje je ta Srbija, pomisle da je negdje blizu Rusije. A Rusiju obicno svrstavaju u Evropu . Eto bar su "blizu", jer to je mnogo blize nego recimo - promasiti istocna obala i zapadna obala Amerike. Nasi ljudi znanje o USA i Evropi imaju uglavnom iz filmova. Ali bas me zanima koliko nasi ljudi poznaju geografiju Indije ili Kine, koje su najmnogoljudnije zemlje svijeta. Pitaj nekog je l' zna gdje je Tamil Nadu ili Karnataka, drzavice u Indiji koje su po povrsini mnogo vece od nasih banana drzava.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#18 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 04.02.2007, 13:00

Ma, razumemo se mi i slažemo, nego aj' da se i dalje citiramo

Citat:
irnik kaže: Pogledaj poruku
tih 10 000 ljudi su uglavnom bili nasi ljudi, jer Amerikanci ne prate svjetska prvenstva.
Znam ja ko su bili tih 10000 ljudi, ali bilo je još nekih navijača tu, na njih sam mislila

Citat:
irnik kaže: Pogledaj poruku
Ali bas me zanima koliko nasi ljudi poznaju geografiju Indije ili Kine, koje su najmnogoljudnije zemlje svijeta. Pitaj nekog je l' zna gdje je Tamil Nadu ili Karnataka, drzavice u Indiji koje su po povrsini mnogo vece od nasih banana drzava.
Pa eto konkretno kod te dve bih i ja počela da mucam, ali znala bih otprilike da ubodem. Mislim, ja i pričam da je to mnogo manji horor nego da misliš da je severni pol u Evropi.

staro
  (#19 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 04:32
Odgovor: Koliko nas stranci poznaju!? - 05.02.2007, 03:56

Citat:
Ko od vas zna gdje je Rhode Island ili Maine. Ili kakva je razlika izmedju Washington DC i Washington.

ma pitaj Amere iz Tenesija ili Misisipija gde je Main ili Rhode Island, pa da vish' sta ce ti kazu.. ajmo da se okladimo da bi vecina ne bi ni spomenula 'meriku

slazem se da glupih ljudi ima svegdje, al' sto reche Dzi, bar da znas ubodes kontinent, ako nista drugo

Citat:
Dzi kaže:
jesi ti to htela nesto da kazes izmedju redaka?

moomoo meee juuooo