|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Tamo 'Vamo - Himna Dijaspore ili "gde smo ustvari?" |
|
Odgovor: Tamo 'Vamo - Himna Dijaspore ili "gde smo ustvari?" |
|
|
|
|
|
|
s*permen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: juče 23:41
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: Tamo 'Vamo - Himna Dijaspore ili "gde smo ustvari?" -
02.12.2007, 14:30
Trava je uvek zelenija negde tamo ... medjutim moj povratak u NS je bio zbog
sisatijih krava iz NS ![]() ![]() nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju
|
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 10.10.2008 07:40
Pol: Žensko
Godine: 32
|
12.12.2007, 20:10
Dobila sam mejl od jednog dragog stvorenja u kome mi javlja da ide kući na odmor i da je jako uzbuđen. To stvorenje živi u prokletoj Amirici već nekoliko godina, 3 ili možda i malo jače. Interesantno kako se pojam kuće još uvek, svesno ili ne, vezuje za ono tamo
. Meni se jedno vreme dešavalo da bih za odlaske u Srbiju govorila da idem kući, pa bih onda za povratke ovamo govorila da idem kući, i malo mi se vrtelo u glavi od tih slinih kuća kojima sam sam se vraćala . U poslednja vreme sam, da bih izbegla zabune te vrste, počela da govorim da idem u Srbiju ili da idem da posetim moju porodicu. |
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 10.10.2008 07:40
Godine: 32
|
21.09.2008, 00:20
Bila sam u poseti nekim ljudima koji žive u nekim dalekim krajevima. Dalekim od Srbije, i od njihove prave domovine, tamo nekih krševitih predela iz nekih delova Hrvatske. Oni su bežali, od ovih i onih i na kraju su pobegli baš daleko, pošto nikome ovde i onde nisu bili dobri, nisu lepo pričali i otimali su tuđe poslove. Sada žive u nekakvim mračnim industrijskim mestima jedne evropske države i totalno su izgubili sjaj u očima i onu razdragansot sa kojom su nekada išli kroz život. Ne govore jezik zemlje u kojoj žive, rade noćne smene u nekim jezivim fabrikama gde su ljudski uslovi rada negde zaboravljen pojam, tužni su, ali su tamo zbog dece jer su njihovi životi nekako već uokvireni, u nekim su 50-im godinama. Deca se polako uklapaju u to društvo, nalaze poslove, nalaze drugare, nalaze mesto pod suncem, ali to nije put koji su birali, tamo su jer su morali da odu iz nekih drugih krajeva, jer je netrpeljivost i bezidejnost u tim krajevima prelazila granice izdržljivosti čak i za njih.
Ti ljidi, ti ljudi koji su tamo zbog dece, to su oni koji su ni tamo ni vamo, i ti ljudi svaku noć odlaze da spavaju sa samo jednom idejom, kako će već možda sutra naći način da se vrate tamo negde i da na miru okončaju, da se konačno njihovo putovanje zatvori, na mestu gde je i počelo. Mislim da ih ima mnogo takvih, i ja im opraštam što su ni tamo ni vamo. |
|
|
|
|
|
Divlji badem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 02.10.2008 18:54
Godine: 31
|
21.09.2008, 02:00
Izgubih se citajuci. Kud sad?
Tamo ili vamo? Najbolje u krevet. |
|
|
|