Amerika, Amerika.. tako velika zemlja, nismo ni svesni.. ooogromna zemlja.. a mi se hvatamo na slamchicu i nosimo se predrasudama da su "svi Ameri glupi".. kao shto lepo reche Irki, ima i takvih.. ima i obrazovanih, i nezainteresovanih, i lepih i ruzhnih i izmeshanih, i belih i crnih i zhutih.. i indijanaca i kauboja.. zbog suludih pricha o pojedincima stavljamo ceo jedan narod u isti kosh.. al' dobro takav je chovek, primitivac
Amerika je zemlja u kojoj mozhesh da uspesh ~~ ako to zhelish!!! niko drugi ti nece nishta dati na dlanu.. niti ce ti chashu vode pruzhiti.. dobro, najcheshce nece, ali ima i onih koji hoce.. na takve treba naletiti..
vishe se ni ne nerviram oko takvih koji pljuju po zemlji u kojoj zhive.. ja sam u fazonu "uzmi sve shto ti se pruzha".. svako ce da iskoristi prilike i da obogati iskustvo prema svojim sposobnostima.. nekog zadovoljava vishe, nekog manje.. ne kazhe stara narodna "sto ljudi sto cudi"..
o 'meriKi stvarno mozhe da se raspravlja danima (to je jedna od onih neiscrpnih tema, pored politike i religije

) kad se osvrnem na svoj dolazak u 'meriku, to mi sad izgleda kao da sam bila bachena u lonac u kojem je opca ludnica, koshmar, sve nepoznato i strano.. sasvim neshto suprotno od onog na shta sam bila navikla.. ubacili me i rekli "snadji se druzhe".. oo dzizssss, prve dve godine su bile stvarno xaos.. da ne zalazim u detalje, u svakom sluchaju, ne bi to iskustvo "snalazhenja" menjala ni za kakve pare sveta.. odmaknuti se od predrasuda i ceniti ljude kakvi jesu, prihvatiti ih i shto je najvazhnije ne zamarati se nepotrebnim stvarima smatram velikim uspehom za sebe.. i ne pada mi na pamet da gubim energiju i zhivce o nekih stvari koje mi nishta ne znache u zhivotu..
tvrdim da je sve stvar edukacije.. jer svuda ima i dobrih i loshih ljudi.. ja sam susretala stvarno ljude koji (shto Irki vec reche) niti su se pomakli iz svoje okoline niti su zainteresovani za bilo shto sem veshtachkih noktiju, ludih frizura, i izbledelih pricha.. no vracam se na pochetak priche.. ima ovde jako puno educiranih ljudi, i Amera i stranaca.. sa kojim se mozhe voditi inteligentna konverzacija.. i od svakog neshto nauchish.. jer su daleko veci eksperti u poslu kojim se bave..
u drugu ruku, ima brdo nashe raje koji su doshli ovde da zarade kintu pa da se vrate natrag ~ i eto tu su na "produzhenom godishnjem" vec 30 godina.. upali su u kolotechinu kuca-posao, posao-kuca, pa deca, pa kuca.. i nikako da stanu na noge.. mislim da je sve stvar kako postavish stvari i svoje prioritete u zhivotu
shta sam zapravo htela da kazhem (izgubih se u vlastitim mislima

) mislim da takodjer puno znachi gde si u USA.. nije isto ako si u jendom Tenesiju ili Misisipiju ili ako si u Kaliforniji ili Floridi...
ae