VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kako emigrirati? Sve ono što vas zanima u vezi života "tamo negde".
staro
  (#1 (permalink))
socobe1
Novi član
socobe1 je na dobrom putu

Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:27
Pol: Muško
Godine: 39
Kako emigrirati? Sve ono što vas zanima u vezi života "tamo negde". - 05.06.2007, 11:57

cao dragi moji evo da kazem koju rec
ja i moja porodica iseljavamo u hamilton canada naravno
zalim da upoznam nekoga koji bi mozda imali malo slobodnoga vremena da potrosi na mene i moju porodicu kada dodjemo .
naj pre mislim na stan , upis dece u skolu ,i naravno pri poslu *trzenje*javite se nemam nikoga tamo i svaka vrsta pomoci bi dobro dosla hvala

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton
staro
  (#2 (permalink))
socobe1
Novi član

Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 07.08.2007, 10:19

Citat:
socobe1 kaže: Pogledaj poruku
cao dragi moji evo da kazem koju rec
ja i moja porodica iseljavamo u hamilton canada naravno
zalim da upoznam nekoga koji bi mozda imali malo slobodnoga vremena da potrosi na mene i moju porodicu kada dodjemo .
naj pre mislim na stan , upis dece u skolu ,i naravno pri poslu *trzenje*javite se nemam nikoga tamo i svaka vrsta pomoci bi dobro dosla hvala

e stri dobri vojvodjani stvarno nema nas nigde sta bi bilo da sam trezio krv od nekoga

staro
  (#3 (permalink))
Snow White
Novi član
Snow White je na dobrom putu

Član od: 28.07.2007.
Poslednji login: 03.04.2008 03:23
Pol: Žensko
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 16.08.2007, 06:51

Ej, sta ti bi da dolazis ovamo.Ovde mozes samo da radis u nekim od fabrika ako imas nekoga da te preporuci ili u hauskipingu. Nase skole nista ne vaze, moras da imas Canadian Licence za odredjene poslove.Uzas

staro
  (#4 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 07:21
Godine: 27
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 16.08.2007, 07:38

nemoj tako Sneguljice... covjek tek dolazi u novu zemlju i poslednje sto mu treba su necija pametovanja... kad je vec dobio priliku i odlucio da dodje nase je da mu pomognemo koliko mozemo... a ako mu se ne svidi kofere je lako spakovati i vratit se nazad za Srbiju, u tom pravcu nam bar ne treba viza

socobe, jednom sam bio u Hamiltonu i znam da ima masa ljudi sa prostora bivse YU... tako da nemoj da se brigas da neces imati nikoga da te bar uputi... grad je dosta miran kako mi se cini i za covjeka sa porodicom kao sto si ti je pravi izbor... a i Toronto je tu u blizini... samo hrabro, svaki pocetak je tezak al sa vjerom u samog sebe ne sumljam da neces uspjeti

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#5 (permalink))
socobe1
Novi član

Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 22.08.2007, 11:32

Citat:
swba kaže: Pogledaj poruku
nemoj tako Sneguljice... covjek tek dolazi u novu zemlju i poslednje sto mu treba su necija pametovanja... kad je vec dobio priliku i odlucio da dodje nase je da mu pomognemo koliko mozemo... a ako mu se ne svidi kofere je lako spakovati i vratit se nazad za Srbiju, u tom pravcu nam bar ne treba viza

socobe, jednom sam bio u Hamiltonu i znam da ima masa ljudi sa prostora bivse YU... tako da nemoj da se brigas da neces imati nikoga da te bar uputi... grad je dosta miran kako mi se cini i za covjeka sa porodicom kao sto si ti je pravi izbor... a i Toronto je tu u blizini... samo hrabro, svaki pocetak je tezak al sa vjerom u samog sebe ne sumljam da neces uspjeti
puno hvala brate za malo informacije

staro
  (#6 (permalink))
socobe1
Novi član

Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 22.08.2007, 11:34

Citat:
Snow White kaže: Pogledaj poruku
Ej, sta ti bi da dolazis ovamo.Ovde mozes samo da radis u nekim od fabrika ako imas nekoga da te preporuci ili u hauskipingu. Nase skole nista ne vaze, moras da imas Canadian Licence za odredjene poslove.Uzas

nadam se da cu se snaci jer ovde i nije tako sjajno sa svoih 38 nemam ni stan
a imam 20 godina staza

staro
  (#7 (permalink))
Snow White
Novi član
Snow White je na dobrom putu

Član od: 28.07.2007.
Poslednji login: 03.04.2008 03:23
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 27.08.2007, 07:14

Cao Socobe 1,ja ti ne pametujem oko Canade.Nemam pojma za Hamilton ja sam u Nijagari Falls,a ovde ako ti srbin? kaze idi desno ti idi levo.Puno mi ulozimo da dodjemo ovamo misleci da je ovde bolje da bi se vratili brzo tamo odakle smo dosliNe znam ja sam dosla pre dve godine i mogu ti reci uzas!Pozdrav od Snjeguljice ,svidja mi ovo nisam cula ne pamtim

Kako emigrirati u Australiju????
staro
  (#8 (permalink))
Bloo
Početnik
Bloo će uskoro postati poznat članBloo će uskoro postati poznat članBloo će uskoro postati poznat član

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: juče 19:06
Godine: 28
Kako emigrirati u Australiju???? - 28.08.2007, 23:10

Moze li neko da mi kaze sta je potrebno za preseljenje u Australiju, tacnije sta treba da izvedem da bi mogao da ostanem i da dobijem drzavljasntvo?

Moze li neko da mi kaze svoje iskustvo po pitanju preseljenja u drugu drzavu (gde god da ste) na koji nacin je to izveo...

Odgovor: Kako emigrirati????
staro
  (#9 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Odgovor: Kako emigrirati???? - 29.08.2007, 00:22

Prvo moras nabaviti vizu,jer kad sam ja izasla iz yuge nismo trebali imati vize,tad je bilo lakse izaci,e sad ne znam sta treba za australiju,ali za europu treba osim vize da imas neki radni ugovor,obezbedjeno posao i stan,e sad samo ja ne znam kako ces dobiti vizu,jer kako cujem tesko se dobije,ma cak i ako imas nekog rodjaka,ili posao obezbedjen,ali za produziti boravak u inostransvo,treba da dobijes rezidenciju (dozvola za boravak )negde je daju za mesece a negde za godinu dana,zavisi za cega trazis,za posao,ili kao turist,ili kao ucenik,ali ako hoces da ostanes da zivis u inostranstvo pored dozvole za boravak moras imati radnicku dozvoli,sto ti daje drzava u koju ides nakon nekog vremena,ili ako imas ko da ti napravi radnicki ugovor,barem ovde u Spaniju je tako,ali dosta je tesko dobiti,a i dugo traje cekanje,pa sad samo treba imati strpljenja,ako stvarno zelis da prodjes kroz sve ovo,mada nije lako ni jednostavno,mnogi su krenuli i vratili se na pola puta,nemoj misliti da je u inostranstvu bolje ali ako krenes,srecno

No me toques

staro
  (#10 (permalink))
socobe1
Novi član

Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 29.08.2007, 06:27

Citat:
Snow White kaže: Pogledaj poruku
Cao Socobe 1,ja ti ne pametujem oko Canade.Nemam pojma za Hamilton ja sam u Nijagari Falls,a ovde ako ti srbin? kaze idi desno ti idi levo.Puno mi ulozimo da dodjemo ovamo misleci da je ovde bolje da bi se vratili brzo tamo odakle smo dosliNe znam ja sam dosla pre dve godine i mogu ti reci uzas!Pozdrav od Snjeguljice ,svidja mi ovo nisam cula ne pamtim

ja sam pred polazak jeo bi se citav zivot da nisam probao ima i kriza verujem
al se nadam da ako si sa porodicom mozda bude lakse
nijagara falls je moje sledece mesto za deset godina cuo sam da je kod vas divno

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen