|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton |
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 07:23
Pol: Žensko
|
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton -
29.08.2007, 18:41
Citat:
Za pocetak, mozda mozes da stupis u kontakt sa nekim iz Srpske Pravoslavne Crkve. Evo iskopala sam link: Serbian Orthodox Church in Hamilton, ON Znam da pop uglavnom poznaje svakog od nasih ljudi iz Parohije i vjerovatno ce moci da te uputi na nekoga ko moze da ti pomogne. Srecno! |
|
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:27
Pol: Muško
Godine: 39
|
30.08.2007, 06:54
Citat:
|
|
|
|
|
Odgovor: Kako emigrirati???? |
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: 09.10.2008 19:06
Godine: 28
|
Odgovor: Kako emigrirati???? -
01.09.2007, 01:29
Sto se tice vize, trebalo bi da ne bude problema. Mislim, poslace mi garantno pismo i tako ta papirice da ja dodjem tamo, jer su mi svi rekli da mi je najvaznije da udjem u zemlju pa posle da trazim radnu vizu jer ce mi je tako lakse dati... Odavde nisam ni planirao da im kazem da cu ostati tamo da zivim i radim nego tek kasnije kad dobijem posao (dobicu nekakav posao cisto da se kaze da radim)... Nisam siguran da li ce to da upali ali cu da pokusam....
![]() |
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Pol: Žensko
|
03.09.2007, 10:12
E ako je tako,prvo sto treba da radis cim udjes u tu zemlju,pokusati naci radnicki ugovor,jer samo s tim mozes traziti boravak i dozvolu za rad,pokusaj uvek naci bilo koji posao gde ti daju ugovor,jer samo s tim mozes produziti te dozvole i boravak,a i to ti je neophodno za zdravstvenu knjizicu,mada ne znam kako stoje stvari u Australiju,ja ti govorim o Spaniji,mada mislim da manje vise svugde su isti zakoni.Pa puno srece ti zelim,i budi strpljiv,jer te papirice mogu trajati godinama,veruj mi,ja vec prosla kroz to,a iskreno da ti kazem,ne bi uradila opet
![]()
|
|
|
|
|
|
Boško
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: 08.10.2008 18:42
Godine: 32
|
04.09.2007, 03:19
Baki dozhi k'o ja,
na doktorat, mis'im ![]() Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2007.
Poslednji login: 30.12.2007 01:53
Godine: 26
|
wow! svaka cas'!
Ja duze vreme razmisljam o AU, ali sa mojim prosekom, tj. GPA-om , tesko da bih mogao da da dobijem stipendiju za master ili phd.![]() Da li si cuo za neke "student loans" varijante? Gledao sam cene master skolarina na skoro svim AU univerzitetima i sve je to daleko van mog domasaja... Kako si ti otiso, mis'im... stipendija, pozajmica, dza, bu? Razmisljao sam cak i da odem da zavrsim satro neki od onih TAFE (NSW) kurseva od $4000, al ne znam da li je moguce uzeti neki kredit za to? Uh, imam gomilu pianja... Na kom si junivrzitiju , kako je tamo i sl.?P.S. Mozes, ako hoces, naravno, da mi odgovoris i na PM, ako ti vise odgovara... Good luck, mAte ![]()
|
|
|
|
|
|
Boško
Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: 08.10.2008 18:42
Godine: 32
|
05.09.2007, 17:06
Citat:
Hocete li da studirate u USA? Da se ja sad ne ponavljam, procitaj ako mozes i za sve sto nije jasno pitaj ![]() Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:27
Godine: 39
|
29.10.2007, 09:11
negde je zapelo. malo sam razocaran sto sve to ide tako polako ili bolje reci nikako nezovu me iz ambasade aja cekam i cekam
neznam ni dali cu raditi ovde do nove godine novi gazda otpusta radnike itd pozdrav |
|
|
|