VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton
staro
  (#11 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 07:23
Pol: Žensko
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 29.08.2007, 18:41

Citat:
socobe1 kaže: Pogledaj poruku
cao dragi moji evo da kazem koju rec
ja i moja porodica iseljavamo u hamilton canada naravno
zalim da upoznam nekoga koji bi mozda imali malo slobodnoga vremena da potrosi na mene i moju porodicu kada dodjemo .
naj pre mislim na stan , upis dece u skolu ,i naravno pri poslu *trzenje*javite se nemam nikoga tamo i svaka vrsta pomoci bi dobro dosla hvala
Ja ne zivim u Hamiltonu, ali sam prolazila kroz taj grad. Kao sto rece swba, znam da ima puno Srba i da ce ti sigurno neko pomoci kad tamo dodjes. Vjerovatno ne dolaze ljudi na ovaj website.

Za pocetak, mozda mozes da stupis u kontakt sa nekim iz Srpske Pravoslavne Crkve. Evo iskopala sam link:

Serbian Orthodox Church in Hamilton, ON

Znam da pop uglavnom poznaje svakog od nasih ljudi iz Parohije i vjerovatno ce moci da te uputi na nekoga ko moze da ti pomogne.

Srecno!

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 07:23
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 30.08.2007, 05:49

Citat:
Snow White kaže: Pogledaj poruku
Ej, sta ti bi da dolazis ovamo.Ovde mozes samo da radis u nekim od fabrika ako imas nekoga da te preporuci ili u hauskipingu. Nase skole nista ne vaze, moras da imas Canadian Licence za odredjene poslove.Uzas
Sneguljice, nemoj tako kao sto rece swba...
Moram da te pitam sto se ne vratis ako ti se tamo ne svidja.

Ne vaze ni skole iz raznih stranih zemalja ni kod nas. A licenca za rad se moze lako dobiti samo ako se malo potrudis. Ako ne znas jezik naravno da ti ne gine fabrika ili pranje sudova. Ne mogu ni da zamislim da li bi iko kod nas dobio posao a da ne zna jezik.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#13 (permalink))
socobe1
Novi član
socobe1 je na dobrom putu

Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:27
Pol: Muško
Godine: 39
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 30.08.2007, 06:54

Citat:
irnik kaže: Pogledaj poruku
Sneguljice, nemoj tako kao sto rece swba...
Moram da te pitam sto se ne vratis ako ti se tamo ne svidja.

Ne vaze ni skole iz raznih stranih zemalja ni kod nas. A licenca za rad se moze lako dobiti samo ako se malo potrudis. Ako ne znas jezik naravno da ti ne gine fabrika ili pranje sudova. Ne mogu ni da zamislim da li bi iko kod nas dobio posao a da ne zna jezik.
hvala puno na pp

Odgovor: Kako emigrirati????
staro
  (#14 (permalink))
Bloo
Početnik
Bloo će uskoro postati poznat članBloo će uskoro postati poznat članBloo će uskoro postati poznat član

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: 09.10.2008 19:06
Godine: 28
Odgovor: Kako emigrirati???? - 01.09.2007, 01:29

Sto se tice vize, trebalo bi da ne bude problema. Mislim, poslace mi garantno pismo i tako ta papirice da ja dodjem tamo, jer su mi svi rekli da mi je najvaznije da udjem u zemlju pa posle da trazim radnu vizu jer ce mi je tako lakse dati... Odavde nisam ni planirao da im kazem da cu ostati tamo da zivim i radim nego tek kasnije kad dobijem posao (dobicu nekakav posao cisto da se kaze da radim)... Nisam siguran da li ce to da upali ali cu da pokusam....

staro
  (#15 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Odgovor: Kako emigrirati???? - 03.09.2007, 10:12

E ako je tako,prvo sto treba da radis cim udjes u tu zemlju,pokusati naci radnicki ugovor,jer samo s tim mozes traziti boravak i dozvolu za rad,pokusaj uvek naci bilo koji posao gde ti daju ugovor,jer samo s tim mozes produziti te dozvole i boravak,a i to ti je neophodno za zdravstvenu knjizicu,mada ne znam kako stoje stvari u Australiju,ja ti govorim o Spaniji,mada mislim da manje vise svugde su isti zakoni.Pa puno srece ti zelim,i budi strpljiv,jer te papirice mogu trajati godinama,veruj mi,ja vec prosla kroz to,a iskreno da ti kazem,ne bi uradila opet

No me toques

staro
  (#16 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: 08.10.2008 18:42
Godine: 32
Odgovor: Kako emigrirati???? - 04.09.2007, 03:19

Baki dozhi k'o ja,
na doktorat, mis'im

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#17 (permalink))
horseman
Novi član
horseman će uskoro postati poznat član

Član od: 02.08.2007.
Poslednji login: 30.12.2007 01:53
Godine: 26
Odgovor: Kako emigrirati???? - 05.09.2007, 16:32

Citat:
Papak kaže: Pogledaj poruku
Baki dozhi k'o ja,
na doktorat, mis'im
wow! svaka cas'! Ja duze vreme razmisljam o AU, ali sa mojim prosekom, tj. GPA-om , tesko da bih mogao da da dobijem stipendiju za master ili phd.

Da li si cuo za neke "student loans" varijante? Gledao sam cene master skolarina na skoro svim AU univerzitetima i sve je to daleko van mog domasaja...

Kako si ti otiso, mis'im... stipendija, pozajmica, dza, bu? Razmisljao sam cak i da odem da zavrsim satro neki od onih TAFE (NSW) kurseva od $4000, al ne znam da li je moguce uzeti neki kredit za to?

Uh, imam gomilu pianja... Na kom si junivrzitiju, kako je tamo i sl.?

P.S. Mozes, ako hoces, naravno, da mi odgovoris i na PM, ako ti vise odgovara...

Good luck, mAte

...the road to hell is full of good intentions, say farewell, we may never meet again...

staro
  (#18 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: 08.10.2008 18:42
Godine: 32
Odgovor: Kako emigrirati???? - 05.09.2007, 17:06

Citat:
horseman kaže: Pogledaj poruku
Kako si ti otiso, mis'im... stipendija, pozajmica, dza, bu? Razmisljao sam cak i da odem da zavrsim satro neki od onih TAFE (NSW) kurseva od $4000, al ne znam da li je moguce uzeti neki kredit za to?

Uh, imam gomilu pianja... Na kom si junivrzitiju, kako je tamo i sl.?

P.S. Mozes, ako hoces, naravno, da mi odgovoris i na PM, ako ti vise odgovara...

Good luck, mAte
Uh, za pocetak bila je neka diskusijica na ovu temu:
Hocete li da studirate u USA?
Da se ja sad ne ponavljam, procitaj ako mozes i za sve sto nije jasno pitaj

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#19 (permalink))
Snow White
Novi član
Snow White je na dobrom putu

Član od: 28.07.2007.
Poslednji login: 03.04.2008 03:23
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 26.10.2007, 05:57

Cao scobe1 !Da li st stigao u Hamilton ? Javi se?

staro
  (#20 (permalink))
socobe1
Novi član
socobe1 je na dobrom putu

Član od: 05.06.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:27
Godine: 39
Odgovor: Pomoc novo pridoslim u Hamilton - 29.10.2007, 09:11

negde je zapelo. malo sam razocaran sto sve to ide tako polako ili bolje reci nikako nezovu me iz ambasade aja cekam i cekam
neznam ni dali cu raditi ovde do nove godine novi gazda otpusta radnike itd
pozdrav

Odgovor