VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Ilegalni imigranti
staro
  (#11 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 04:44
Pol: Žensko
Odgovor: Ilegalni imigranti - 01.07.2007, 17:03

Buš: Tim zakonskim predlogom ?e biti rešen status 12 miliona ljudi

24/06/2007

Predsednik Buš se založio za reformu imigracionog zakona u Kongresu koji su ve? jednom odbacili ?lanovi njegove sopstvene stranke. Istovremeno, opozicione demokrate se zalažu da predsednik odvoji više sredstava za beneficije namenjene vojnim veteranima.

Izmena ameri?kog imigracionog zakona je ove godine najve?i zakonodavni cilj predsednika Buša. Do sada su najve?a prepreka na tom putu bili njegovi republikanci, koji se protive dvostrana?kom zakonskom predlogu zbog toga što smatraju da predstavlja amnestiju za imigrante koji su ušli u zemlju ilegalno. S obzirom da debata o toj meri treba da se nastavi u naredne nedelje, predsednik Buš brani taj zakonski predlog rekavši da se njime ne nagradjuje ilegalna imigracija:

”Kada osiguramo pograni?nu bezbednost, tim zakonskim predlogom ?e biti rešen status 12 miliona ljudi koji su sada u našoj zemlji ilegalno. U skladu sa ovim zakonskim predlogom, ti radnici ?e dobiti priliku da ispoštuju zakon. To nije amnestija. Predvidjene su nov?ane kazne za one koji izadju iz ilegale.“

Ilegalni imigranti bi morali da prodju detaljnu proveru, plate globu i obezbede posao. Oni takodje ne smeju biti osudjivani i moraju se obavezati da ?e kasnije nau?iti engleski jezik da bi ispunili uslove za vizu. Ako žele stalni boravak u zemlji oni ?e morati u skladu sa pomenutom merom da plate dodatnu globu i vrate se u svoje mati?ne zemlje da bi odande podneli molbe. Uprkos tim zahtevima, republikanci u Senatu su pre dve nedelje blokirali taj zakonski predlog. Anketa mreže CBS i dnevnika Njujork Tajms navodi da to pitanje deli predsednikovu politi?ku stranku: 41 posto odobrava njegov pristup, dok se 47 posto republikanaca protivi. U svom redovnom radio govoru predsednik Buš je ju?e naglasio da sprovodjenje tog zakona uklju?uje i zabranu onima koji budu uhva?eni u pokušaju da ilegalno udju u zemlju da se ikada vrate u Sjedinjene Države sa radnom ili turisti?kom vizom.

U odgovoru demokrata, kongresmen iz Teksasa ?et Edvards, rekao je da su za predsednika Buša i republikance u Kongresu ve?i prioritet smanjenje poreskih stopa za bogate no zdravstvena nega za vojne veterane. Predstavni?ki dom koji kontrolišu demokrate je prošle nedelje odobrio najve?e do sada pove?anje sredstava za zdravstvenu negu veterana od 6 milijardi dolara za 2008. godinu. To je blizu ?etiri milijarde više nego što je predsednik tražio u svom budžetu.

”Nedeljama je budžetski ured Bele ku?e pretio da ?e staviti veto na taj zakonski predlog. Na svu sre?u predsednik je kona?no odustao od te pretnje, ali tek pošto je Kongres jasno stavio do znanja da ?e oboriti taj veto.“

Predsednik Buš je rekao da ?e staviti veto na druge troškove koji prevazilaze njegove zahteve u budžetu, uklju?uju?i 37 milijardi dolara za Sekretarijat za unutrašnju bezbednost, što je dve milijarde dolara više nego što je on predvideo.

(VOA)

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Odgovor: Ilegalni imigranti - 01.07.2007, 17:09

Senat blokirao Bušov plan imigracione reforme

28/06/2007

Pristalice zakona cije je usvajanje u Senatu blokirano, u Arkansasu
Americki Senat je ponovo blokirao sveobuhvatni zakonski predlog o reformi imigracionog sistema, što je veliki poraz za predsednika Buša kome je to bilo prioritetno pitanje unutrašnjopoliti?ke agende. Ju?erašnjim glasanjem u Senatu debata o tom zakonskom predlogu verovatno je odložena do posle predsedni?kih izbora u novembru naredne godine. Saradnica Glasa Amerike Debora Tejt izveštava sa Kapitol Hila:

Senat je glasao - 46 “za“ prema 53 “protiv“ da se ograni?i debata i glasa za zakonski predlog u na?elu. U skladu sa senatskim regulama, potrebno je 60 glasova od 100, da se neki zakonski predlog stavi na glasanje. Pomenutom merom bile su predvi?ene oštrije mere za pograni?nu bezbednost, program za sezonske radnike i momentalno pružanje legalnog statusa za, kako se procenjuje, 12 miliona ilegalnih imigranata u Sjedinjenim Državama. Senator Ted Kenedi je bio klju?ni pobornik ovog zakonskog predloga.

”Godinu za godinom imamo porozne granice, godinu za godinom tolerišemo eksploataciju radnika, godinu za godinom gledamo ljude koji žive u strahu u okviru naših granica. Ovo je prilika da sve to izmenimo.“

Medjutim, Kenedijev apel nije bio dovoljan da se prevazidje opozicija, primarno od zakonodavaca iz predsednikove republikanske stranke. Oni tvrde da ovaj zakonski predlog ne pruža dovoljno dobro obezbedjenje granica te da ?e njime, obe?anjem o državljanstvu, biti nagradjeni svi koji su ilegalno došli u zemlju.

Medjutim, mnoge demokrate i njihovi saveznici - radni?ki sindikati, takodje se protive toj meri, jer bi se, kako kažu, programom za sezonske radnike kreirala podklasa jeftine radne snage.

Senatori su primili brojne pozive raznih grupa koje se protive ovom zakonskom predlogu, u kojima je traženo da se ova reforma ne sprovodi u skaldu sa predloženim zakonom. To je o?igledno urodilo plodom.

Predsednik Buš je reagovao na odluku Senata, tokom posete isto?noj državi Rod Ajlendu:

”Ilegalna imigracija je jedna od najve?ih briga ameri?kog naroda i propust Kongresa da deluje po tom pitanju je razo?arenje.“

Pristalice zakonskog predloga, medju njima i senator Kenedi, obe?avaju da ?e pokušati ponovo da ga proguraju. Medjutim, s obzirom na to da ?e se predsedni?ka kampanja uveliko zahuktati u drugoj polovini ove godine, mnogi zakonodavci veruju kako je malo verovatno da ?e o ovom pitanju, uzevši u obzir uzavrelu strana?ku atmosferu i kampanju, biti debate sve dok novi predsednik ne preuzme položaj u januaru 2009.

Predstavni?ki dom se nije ni izjašnjavao o svojoj verziji imigracionog zakona, iš?ekuju?i da to najpre u?ini Senata.

(VOA)

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#13 (permalink))
irnik
Moderator

Odgovor: Ilegalni imigranti - 29.08.2007, 18:54

Jucerasnja glavna vijest kod nas na lokalnoj televiziji je da je nas serif upao u neku fabriku sa svojim ljudima i uhapsio oko 50 ilegalnih imigranata uglavnom iz Meksika.

Ja mislim da je ovaj nas serif jedinstven po tome sto lovi ilegalce. Sad te ljude treba da deportujunazad u Meksiko.

Uzasno je tezak zivot kad zivih kao ilegalac. Em ne mozes da dobijes dobar posao, em radis za bijednu satnicu a zivis u strahu od deportacije. Strasno!

staro
  (#14 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 04:23
Pol: Muško
Odgovor: Ilegalni imigranti - 30.08.2007, 17:28

Nije samo kod vas Irki.Kod mene na jugu ista prica,serifi su dobili veca ovlascenja tako da se trenutno uzurbano treniraju i uskoro ce poceti velika hajka na ilegalce.U Majamiju ih kupe sa ulica,ovde su pre dve nedelje imali akciju po restoranima,cak su i blokirali jednu jako prometnu raskrsnicu u jutarnjim casovima i legitimisali ljude.Nekad je ovo bila slobodna zemlja,polako i sigurno se pretvara u Gebelsovu Nemacku.Imam prijatelje kojima je zivot jednostavno unisten,citave porodice se rasturaju,dva moja radnika su vec deportovana,sve sto su stvorili u zadnjih deset godina je otislo u nepovrat,da budem iskren bice jos gore nego sto je trenutno,jednostavno gradske vlasti u mom gradu su pocele akciju ciscenja jer ne zele da placaju troskove koje donose ilegalni emigranti,zdravstveno,socijalno,skole,zatvori.Umes to da ih ubace u sistem i nateraju ih da placaju poreze oni su krenuli u drugu krajnost i to ce ih kostati.

Not all treasure is silver and gold, mate.

Poruku je izmenio irnik, 31.08.2007 u 00:11.

staro
  (#15 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Godine: 27
Odgovor: Ilegalni imigranti - 31.08.2007, 07:37

Citat:
Captain Jack kaže: Pogledaj poruku
Umesto da ih ubace u sistem i nateraju ih da placaju poreze oni su krenuli u drugu krajnost i to ce ih kostati.
al fazon je sto sa mojm caletom rade likovi koji su ovde kao ilegalno a placaju nekakve poreze

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#16 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 04:23
Odgovor: Ilegalni imigranti - 01.09.2007, 16:42

Ako imaju ssc i prijavljeni su preko njega onda i moraju da placaju poreze.Trenutno su trn u oku oni koji su ovde bez ikakvih dokumenata,e sad sto ce u tim racijama stradati svi,to njih puno i ne zanima.Juce je ovde stvarno krenula velika hajka,panduri su zaustavljali ljude,proveravali,kazu da je samo juce uhapseno 150 ljudi,kod mene na poslu polovina radnika se uopste nece ni pojaviti danas,jos kad sam sinoc video i helikoptere u vazduhu shvatio sam da se bas i ne sale

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#17 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Godine: 27
Odgovor: Ilegalni imigranti - 01.09.2007, 17:37

Juce sam bas bio prijatno iznenadjen. Izlazim ja sa predavanja i vidim neki stand na kampusu, mislim nista cudno vjecito neko nesto promovise. No pritrcava mi od tamo lik koji sa mnom ima cas i kao ajd dodji ovamo da mi nesto potpises, znam da neces odbiti. Ajd reko da vidim sta je. Ugavnom grupa studenata na mom univerzitetu je osnovala asocijaciju i pokrenula niz akcija da se pomomogne ljudima koji su, kako oni kazu, "ilegalno" ovde. Ovo ilegalno je pod navodnicima jer za njih niko ovde nije ilegalno jer je americka vlada mogla da odreaguje puno bolje, jos davnih dana, ako su htjeli da sprece ulazak ljudi na granici sa Meksikom. Naravno da sam potpisao, nedostatak slobodnog vremena me sprecava da im se prikljucim. Ugllavnom nisu prvi univerzitet u KY koji je pokrenuo ovakvu akciju i za koji dan ce da salju peticiju u kongres da se zakon o amnestiji usvoji. Al sam bio bas iznenadjen koliko se ljudi potpisalo i to samo za par dana. Imali su stand u par molova i kao svi su iznenadjeni koliko su ljudi potpisivali peticiju.

Ljudi uglavnom podrzavaju tu ideju e sad sto je kongres to odbacio, ko je i zasto je lobirao, ne'am pojma.

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#18 (permalink))
MamAna
Početnik
MamAna je na dobrom putu

Član od: 10.11.2007.
Poslednji login: 29.11.2007 03:26
Godine: 25
Odgovor: Ilegalni imigranti - 13.11.2007, 02:45

Ilegalni imigrant...pa to je ono sto nikada ne bih bila u svom zivotu, ama nikada. Za ovo sto sam rekla ne postoji stavka "Nikada ne reci nikada" definitivno ne!!!
Zasto bih u todjoj zemlji bila imigrant, i zivela kao najveci pacov, kada u svojoj zemlji mogu biti lojalan gradjanin, odnosno pacov u gvozdjari (i opet pacov)!!!

Obican zivot je jaci od mudrijih knjiga...

staro
  (#19 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Odgovor: Ilegalni imigranti - 16.11.2007, 01:58

Citat:
MamAna kaže: Pogledaj poruku
Ilegalni imigrant...pa to je ono sto nikada ne bih bila u svom zivotu, ama nikada. Za ovo sto sam rekla ne postoji stavka "Nikada ne reci nikada" definitivno ne!!!
Zasto bih u todjoj zemlji bila imigrant, i zivela kao najveci pacov, kada u svojoj zemlji mogu biti lojalan gradjanin, odnosno pacov u gvozdjari (i opet pacov)!!!
primjecujem da imash vrlo negativno mishljenje o zemlji u kojoj zhivish.. izvini, ali meni to malo kontradiktorno..
biti ili ne biti imigrant nije stvar lichnog izbora.. kao ujutro se probudim i odluchim "e danas bi malo za promenu mogla da budem imigrant na nedodredjeno vreme" hau jes nou
mnogi su "prisiljeni" da budu imigranti jer su pobegli od surove stvarnosti vlastite zemlje, da bi u ovoj nashli neshto bolje.. koliko bolje, to je diskutabilno.. milioni meksikanaca crnchi najnizhe poslove, da bi dobili neku kintu.. mnogi skupljaju pare pa se vrate natrag.. znam dosta takvih sluchajeva.. sa nekoliko hiljada dolara doole komotno otvaraju svoje biznise i tako nastavljaju..

nisam imigrant, ali imam brdo super drugara koji jesu.. neki su nashi, neki stranci.. i rade.. shljakaju, skupljaju kintu.. vecina njih se ili ozhenila/udala za papire, pa su u procesu da dobiju zelenu kartu.. neki smishljaju da upishu shkolu ili neshto tako.. znachi sve su to normalni ljudi koji su se jednostavno nashli u situaciji da nakon isteka vize kazhu "ili odo kuci da zhivotarim ili ostajem ovde kao ilegalac i radim za dobre pare" (usporedjujuci sa onim platama) nije lako doneti tu odluku.. ali ja ih razumem.. i podrzhavam naravno..
jer nisu oni krivi shto je birokratija ove zemlje vishe nego strashna

moomoo meee juuooo

staro
  (#20 (permalink))