|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Nasi ljudi u dijaspori |
|
Odgovor: Nasi ljudi u dijaspori |
|
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2008.
Poslednji login: 31.07.2008 17:11
Pol: Žensko
Godine: 41
|
ja sam u rimu gde gotovo da i nema nasih ljudi. postoji jedan par medjutim poslovi i verovatno razlicita interesovanja ne daju nam bas da se nesto intezivno druzimo.
preko posla sam vezana ze jednu okacenu slavonku a u skoli gde ide moja cerka upoznala sam jednu mamu iz splita... ni ja ne gledam nacionalnost vec da li mozemo da se druzimo i da li pricamo "isti jezik" |
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 02:53
Pol: Žensko
|
Odgovor: Nasi ljudi u dijaspori -
10.04.2008, 02:42
Citat:
.Kad se ljudi sa prostora bivse Jugoslavije sretnu ovamo, onda se govori "naski" da se niko ne bi uvrijedio . Tako sam ja jednom prilikom bila u drustvu jednog mog prijatelja Amerikanca i jedne moje prijateljice iz Bosne. On je htio da joj se pohvali kako je naucio par fraza na srpskom jeziku, a ona ce njemu da ona ne govori srpski jezik. On je onda onako zbunjen pita: "Pa na kojem ste jeziku vas dvije upravo razgovarale?". Njen odgovor: "Na bosansko-srpskom ili srpsko-bosanskom". Ovdje nije ovdje pitanju samo da li se druzite sa nasim ljudima, vec kakvi su nasi ljudi u inostranstvu. Da li smatrate da su se promijenili pod uticajem nove sredine i kulture ili su ostali isti? |
|
|
|
|