VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Da li ste se uklopili u sredinu u kojoj zivite?
staro
  (#11 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 06:10
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Da li ste se uklopili u sredinu u kojoj zivite? - 12.11.2007, 02:10

Citat:
MamAna kaže: Pogledaj poruku
Amerika je zemlja koja ti daje slobodu i pravo da se osecas kao u svojoj zemlji,ovde nisi stranac.
Postavlja se pitanje zelimo li se mi uklopiti i postati bezkicmenjaci poput Amera!!!???
nesto bas mi i nisu povezane ove dvije izjave. Ako imas pravo da se ne osjecas kao stranac ko te onda tjera da mjenjas svoj nacin zivljenja???
Nikako mi nisu jasni ljudi koji dodju u tudju zemlju i bezglavo odbijaju da bilo sta prihvate od iste. Zar to nije samo gubljenje vremena?
Uklopio sam se u novu sredinu koliko sam mogao za ove tri godine. Nisam promjenio neka svoja osnovna nacela ali sam promjenio neka svoja vidjenja stvari. Upravo tu generalizaciju sam uspio u dobroj mjeri da odbacim. Nezahvalno je lijepiti etikete cijeloj populaciji zbog par slucajeva koje smo sreli u zivotu. Ni ja ne zelim da budem okaakterisan kao pojedinci iz mog naroda

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
MamAna
Početnik
MamAna je na dobrom putu

Član od: 10.11.2007.
Poslednji login: 29.11.2007 03:26
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Da li ste se uklopili u sredinu u kojoj zivite? - 13.11.2007, 03:13

Irnik,

Pa i sama draga imas priliku da gledas njihov tv, da ih sreces na ulici, poslu, bilo gde......
Ja vecih lecemera u zivotu srela nisam. Njima je sve pod ugovorom, pa i sama ljubav, bila prema partneru ili deci, bilo kome...Hladnog srca, oprezni, sve neko njima zeli da naudi...a pomoc od njih retko kada se moze ocekivati. Omladina izvrnuta naopacke, sve same kuckice, lajavice na zvezde, zapustenice.
Muskarci tupadzije i mutavci! Spustenih hlaca ispod dupeta...I ne znaju sta je tudja zena
Sve nakradno u ovoj zemlji ludila. Ne zna se ko pije, ali se zato dobro zna ko placa
Nadam se da se neko nece naci uvredjeninim, ali sam ti morala dati odgovor na postavljeno pitanje!!!

Obican zivot je jaci od mudrijih knjiga...

staro
  (#13 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 19:05
Pol: Žensko
Odgovor: Da li ste se uklopili u sredinu u kojoj zivite? - 13.11.2007, 23:06

Citat:
Irnik,

Pa i sama draga imas priliku da gledas njihov tv, da ih sreces na ulici, poslu, bilo gde......Ja vecih lecemera u zivotu srela nisam. Njima je sve pod ugovorom, pa i sama ljubav, bila prema partneru ili deci, bilo kome...
Ja sam ovakva ista iskustva imala kod nas na Balkanu i jos gora...
Vece sam licemere srela kod nas nego ovdje. Moras da shvatis da su svi ljudi u sustini isti bez obzira gdje zive. I ovdje i tamo ima losih i dobrih ljudi. Sretala sam i ovakve i onakve, i dobre i lose, i one iskrene i licemere. Samo ne zelim da generalizujem citavu naciju na osnovu par ljudi. Kod njih je makar stavljeno pod ugovor, pa onda mogu zakonski da traze svoje. Kod nas ces dobiti batine, biti stavljen na stub srama i ostati bez onoga svoga.

Citat:
Hladnog srca, oprezni, sve neko njima zeli da naudi...
Kamo srece da sam bila hladnog srca kad sam prvi put odlucila da se USA vratim. Trebalo mi je samo godinu dana da se opet spakujem nazad. Imala sam prilike da se uvjerim (kod nas) kako je ljudska naivnost pogubna. Radila sam sa nevidjenim licemerima, koji rade jedno drugom iza ledja. Sretala sam to i ovamo. To nema vece sa nacionalnoscu, kulturom i tradicojm. To je sve ljudska priroda.

Citat:
a pomoc od njih retko kada se moze ocekivati.
Kao prvo, ja nikad ni od koga nisam ocekivala nikakvu pomoc. Zivim i radim po onoj dobro poznatoj: "Uzdaj se u se i u svoje kljuse." Ali, bude mi drago kad neko moze da mi pomogne ako hoce, a ako nece niti se ljutim niti se razocaram. Ovamo u USA sam imala mnooogo pomoci od Amerikanaca, i to mnogo vise nego sto bih ikad imala od nasih ljudi bilo da sam tamo ili ovamo.

Citat:
Omladina izvrnuta naopacke, sve same kuckice, lajavice na zvezde, zapustenice.Muskarci tupadzije i mutavci! Spustenih hlaca ispod dupeta...
Ja ne znam kad si ti otisla sa Balkana, ali mi se cini da nasa omladina nije nista bolja. Isto se ponasa. Jedino sto se to malo bolje skriva zbog patrijahalnosti i straha od toga sta ce drugi da kazu. Kad se nadju u mjestu gdje ih niko ne poznaje, ponasaju se isto ko i ova Americka omladina. Najbolje mozes da se uvjeris u to kad ih vidis kako se ponasaju kad dodju ovamo.

Citat:
I ne znaju sta je tudja zena
Ima jedna tema na ovom forumu o tome, da li nasi muskarci znaju sta je tudja zena, pa procitaj i vidi imali li ikakve razlike i da li nasi muskarci znaju sta je tudja zena i da li bi im smetalo da budu sa istom.

Citat:
Nadam se da se neko nece naci uvredjeninim, ali sam ti morala dati odgovor na postavljeno pitanje!!!
Naravno da se ne vrijedjam, nema razloga. Svako ima pravo na svoje misljenje. Samo, mi nije bila najjasnija tvoja konstatacija. I ja samo iznosim svoja iskustva

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora > Da li ste se uklopili u sredinu u kojoj zivite?