VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Koliko smo se promjenili???
staro
  (#1 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 07:56
Pol: Muško
Godine: 27
Koliko smo se promjenili??? - 01.02.2007, 08:33

Neminovno je da nova okolina i nove norme zivota uticu na nas i na nase ponasanje. Neki odoljevaju tome dosta dobro i ostaju zakorjeli u svojim normama ponasanja. Mada nekako i logicno i normalno vecina nas je poprimila obrise zemlje u koju dodjososmo i ljudi koji nas okruzuju.
Koliko ste se vi promjenili i sta ste to promijenili u svom zivotu?

Da ja krenem: odlazim neki dan da kupim pastu za brijanje. Na polici je bilo, recimo, 10ak razlicitih proizvoda; u sustini isto sranje samo drugi proizvodjac. U principu prije je to islo kratkim postupkom: kupis prvi sto ti dodje pod ruku. No taj dan uhvatim ja sebe kako odmjeravam svaki pojedinacno, te jos krenem i da citam sastav i ostale gluposti na ambalazi. Kod treceg sam skontao da vise nema onoga kupi prvi sto vidis, uzmem taj treci i odjurim na kasu

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Koliko smo se promjenili???
staro
  (#2 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Pol: Žensko
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 01.02.2007, 17:28

Jeste nova zemlja promeni osobu,pa sad kako koga.Ja stigla ovde kad sam imala 22 godine,mislim,ne secam se,nikad nisam bila dobra iz matematike,u pocetku kupovina je jako rizicna,jer kako se ne zna jezik,pojma nemas sta kupis,umesto jetrene svinjske pastete kupis neku macju pastetu, ali sad za puno stvari samo gledam cenu,zasto da kupim litru mleka za 90c,kad mogu kupiti za 45c,isto mleko samo drugo pakovanje,i kako ima gde da se bira,pa eto biramo,a najvise volim leti da se muvam po komercijama ,jer kad udara +45ş,i ja kako nemam klima uredjaj,idem malo u prodavnicama da se ohladim jos popijem jednu kaficu,dok se malo ohladi vreme,eto za nesto i sluze te raznorazne robe

No me toques

staro
  (#3 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 05:28
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 12.02.2007, 21:25

Ne mnogo. Mozda malo u smislu da mi mnogo smeta "nervoza" naseg naroda i zelja da svima dokazu da su oni najbolji i najpametniji i da sve o svemu znaju.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#4 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 01:29
Godine: 32
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 14.02.2007, 23:42

Postala sam tolerantnija, mnogo, što izgleda nije baš najsrećnija karakteristika. Otvorila sam se prema svetu oko sebe, u smislu učenja i u smislu komunikacije. Oslobodila sam se u nekom ličnom smislu, divno je to što sam ja ja i samo ja onakva kakva jesam, i što ne moram da brinem hoće li neko da me merne i proceni šta kako i koliko toga sam stavila na sebe i na osnovu toga izvuče zaključke. Povratila sam samopouzdanje, naučila me ova zemlja da je svaki pojednic vredan, baš onakav kakav je.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#5 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 05:28
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 07.08.2007, 20:25

Zadnji put kad sam bila na Balkanu mi je smetalo sto su prodavci neljubazni. Kad sam tek dosla u US,u pocetku mi je smetala njihova ljubaznost. Sada mi jako prija...

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#6 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: juče 23:18
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 13.08.2007, 22:04

Koliko sam se promjenio?
Manje kose, vise kila i tako to

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#7 (permalink))
Snow White
Novi član
Snow White je na dobrom putu

Član od: 28.07.2007.
Poslednji login: 03.04.2008 03:23
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 16.08.2007, 07:05

Mnogo se nasi ljudi promene.Odjednom svi u kuci pokupuju auta you know nemogu da idu vise autobusom,kako deca tako i ostali clanovi porodice.Svi se uvale u velike dugove i onda samo rade i uopste se ne vidjaju

staro
  (#8 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 01:29
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 30.10.2007, 21:29

Citat:
Snow White kaže: Pogledaj poruku
Mnogo se nasi ljudi promene.Odjednom svi u kuci pokupuju auta you know nemogu da idu vise autobusom,kako deca tako i ostali clanovi porodice.Svi se uvale u velike dugove i onda samo rade i uopste se ne vidjaju
To je sve stvar ličnog izbora. Može tako i ne mora. Ja znam neke koji nisu kupili kola i kuću, rade jer su došli da rade, viđaju one koje hoće i kada i koliko mogu i to se sve razume. Može sve da se iskombinuje i da bude ok. Ne mora sve odmah i po svaku cenu

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#9 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 17:44
Godine: 35
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 30.10.2007, 21:38

не дајте се браћо и сестре, тамо, у далекоме свету
није све у материјализму, аутомобилима, кућама, сав тај сјај је варљив...
сачувајте ту вашу душу словенску и ту посебност... будите поносни...
ако већ није касно.

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#10 (permalink))
baggio
Početnik
baggio će uskoro postati poznat članbaggio će uskoro postati poznat član

Član od: 01.10.2007.
Poslednji login: 26.07.2008 22:27
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 31.10.2007, 05:44

Znate sta?

Svaki covek koji se otisnuo i odlucio da zapocne zivot negde drugde, ili ce se asimilirati u novoj sredini ( zemlji ), ili ce zauvek patiti i dozvoliti da ga nostalgija zgrabi svojim kandzama. To jos uvek ne znaci da treba da se odrekne svoga, ali u meri. Ja recimo strasno mrzim da cujem nase ljude koji u svoj jezik ubacuju engleske reci. To onda ne lici na nista. Niti su naucili novi jezek , jezik zemlje u kojoj su se nastanili, niti su zapamtili svoj. Mislim grozno!!!

Ja sam za ono, cuvaj svoje u srcu, ali prihvati jezik, obicaje i nacin zivota sredine u kojoj zivis, bice ti mnogo, mnogo lakse i lepse.......o, da.....ima i njih pametnih, a ima i nas i te kako glupih.

Odgovor