VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Koliko smo se promjenili???
staro
  (#11 (permalink))
Kal_el
naslednik Mi_Ladina
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 02:43
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 31.10.2007, 05:50

Ne znam taçno sem şto mi kosa vişe nije dlakava
ali sam primetio da na fudbalu svi moji drugari stalno viçu je... ti mater
a mnoge poznanice joş uvek misle da : " lizni me " znaçi dobar dan
i da mog drugara po imenu Enis svi zovu Urac

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
Sve je isto samo su taçkice postale rupice

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Senka81Serbija
Početnik
Senka81Serbija je na dobrom putu

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 02.12.2007 18:25
Pol: Žensko
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 04.11.2007, 07:32

Ja sam ostala ista,mozda zato i nemogu da se uklopim jos uvek u tu njihovu okolinu.Proslo je vec dve godine i jos uvek nemogu da se smejem vestacki kao oni,da se izvinjavam i ako nisam kriva,da radim to sto neumem,da jedem to sto nevolim,da se druzim kad njima odgovara,da decu ostavljam neznancu,da mi kucni ljubimci budu blizi nego rodzena deca,da je marihuana bolja od cigare i da cekam vikend da bi popila pivo.
Nije to bas sve tako, ali nesvidza mi se taj sistem zivota i tako mi se cini da sam svakim danom sve dalja deci i voljenom bicu. Meni je porodica na prvom mestu jos uvek,i necu da se prilagodim i promenim. Mada mnogi ljudi su se bas puno promenili, kojih sam tamo u jugi poznavala i mislim da bi smo se opet mogli upoznati i predstaviti se pod drugim imenom. Mozda bi se bolje slagali.

Poruku je izmenio irnik, 04.11.2007 u 16:10.

staro
  (#13 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 05:03
Godine: 27
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 27.01.2008, 06:35

Vjerovatno najbolji pokazatelj toga koliko smo se promjenuli su ljudi koje smo nekada svakodnevno gnjavili. Elem, konacno nakon 3 godine skoknuh i ja do rodne grude
Komentari drugih: Jebote koji si ti moj otisao u tu 'meriku kad se nimalo nisi promjenio

Salu na stranu... no i pored ovakvih komentara da sam ostao isti, blesav i bezbrizan kakav sam bio vele, u glavi sam uvidio da se dosta toga kod mene promjenilo. Dal' je doslo sa godinama ili sredina u kojoj zivim je imala veliki uticaj ne znadem

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#14 (permalink))
rusty nail
Početnik
rusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostale

Član od: 14.12.2007.
Poslednji login: 05.09.2008 12:52
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 30.01.2008, 13:12

Citat:
baggio kaže: Pogledaj poruku
Znate sta?

Svaki covek koji se otisnuo i odlucio da zapocne zivot negde drugde, ili ce se asimilirati u novoj sredini ( zemlji ), ili ce zauvek patiti i dozvoliti da ga nostalgija zgrabi svojim kandzama. To jos uvek ne znaci da treba da se odrekne svoga, ali u meri. Ja recimo strasno mrzim da cujem nase ljude koji u svoj jezik ubacuju engleske reci. To onda ne lici na nista. Niti su naucili novi jezek , jezik zemlje u kojoj su se nastanili, niti su zapamtili svoj. Mislim grozno!!!

Ja sam za ono, cuvaj svoje u srcu, ali prihvati jezik, obicaje i nacin zivota sredine u kojoj zivis, bice ti mnogo, mnogo lakse i lepse.......o, da.....ima i njih pametnih, a ima i nas i te kako glupih.

znam sta
jos je msm groznije.....kada cujes od ljudi koji se nisu makli dalje od lokalne prodavnice u miloj nam und dragoj otadzbini, kako je nesto cool, fancy , kako redovno prate who wants to be milioner ? big brother, pop idol i ostalo zapadno nereciklirano smece.....

uvek od loseg postoji jos losije

just take it easy,
as it comes..

staro
  (#15 (permalink))
Perun
Novi član
Perun će uskoro postati poznat član

Član od: 31.01.2008.
Poslednji login: 07.04.2008 05:09
Godine: 30
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 31.01.2008, 16:04

Po mom mišljenju kad se negde preseliš, logično je da u čim većoj meri prihvatiš način ponašanja, jezik i navike lokalnog stanovništva, ne treba oni da se menjaju prema tebi, nego ti prema njima ... nije potrebno sakrivati ko si i odakle si, ali treba poštovati sredinu u koju si došao. lakše te ljudi prihvate, a olakša se i tebi život u novoj sredini, umesto da nonstop gledaš šta "nije kao kod nas" i patiš.

Ja se nisam puno promenio, kod kuće razgovaramo srpski, simbolično održavamo familiarne običaje, znam ko sam i odakle sam, i to ne može da se menja, ali poštujem drugu kulturu njihove navike i jezik.

Kad se negde preselis imas izbor - ili si gastarbajter, koji određeno vreme radi u drugoj zemlji i zaradi nešto para, nonstop u glavi idealizuje svoju bivšu sredinu i teško se ili nikad ne uklopi u novu, ili prihvatiš da je tvoja nova sredina "tvoja kuća", u kou si došao da živiš a ne da budeš gost.

Ne secam se da li je citat iz nekog filma, ili knjige, nema teorije da se setim iz koje ali ide nekako ovako "ne gradi sebi dom od cigli, kamenja i drva, nego sagradi sebi dom u svojoj glavi, tako a gde god da odeš, uvek ćeš biti kod kuće"

staro
  (#16 (permalink))
NIKNIK
Početnik
NIKNIK će uskoro postati poznat članNIKNIK će uskoro postati poznat član

Član od: 09.01.2008.
Poslednji login: 07.07.2008 18:59
Odgovor: Koliko smo se promjenili??? - 01.02.2008, 12:07

Citat:
rusty nail kaže: Pogledaj poruku
znam sta
jos je msm groznije.....kada cujes od ljudi koji se nisu makli dalje od lokalne prodavnice u miloj nam und dragoj otadzbini, kako je nesto cool, fancy , kako redovno prate who wants to be milioner ? big brother, pop idol i ostalo zapadno nereciklirano smece.....
uvek od loseg postoji jos losije
У наглашеном делу се никако не слажем са тобом, написаћу зашто.

Задњих пар година маса људи и код нас има прилике видети западне програме ( зоне клуб, риалити, национал географик, дискавери итд ) код нас када некога нађеш да се из свога места није макнуо је ипак признај, појединачан случај, док је у ГБ, УСА, итд... масован, пуно је таквих примера.
Да и мени јако смета то некритично примање свега страног као нешто добро, супер али треба се борити, да они који не схватају барем чују. Имаш прилику чути видети оно што ми немамо, па онда напиши, како у тој земљи где си реагују паметни.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora > Koliko smo se promjenili???
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Koliko dugo stojite ispred ormara..? yige_gui Moda 52 27.08.2008 20:39
Osnovi astrologije i astroloske konsultacije Lillith Astrologija 65 13.06.2008 12:43
Od 8 radnih sati, koliko aktivno radite? Lady S Posao 28 09.01.2008 00:28
Koliko često putujete, i koje ste zemlje do sada posetili? Muckota Turizam i putovanja 20 28.08.2007 22:16
Koliko je vode potrebno bebi? Zvonchica Roditeljski kutak 5 14.01.2007 14:41