VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Čime se bavite u dijaspori?
staro
  (#1 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Čime se bavite u dijaspori? - 28.01.2007, 00:53

Da li se u svojoj novoj zemlji boravka bavite istim poslom (vi ili vaši roditelji, svejedno) koji ste radili i prethodno, ili ste prinuđeni da radite nešto drugo?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori?
staro
  (#2 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: juče 22:53
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 29.01.2007, 16:43

U novom zemlji nije lako pronaci isti posao isti polozaj,ni isti nivuo,nema veze sto se ucio kuci,nema veze koji zanat se ima ,oni ne pitaju sta se zna,ja sam videla advokate,doktorice,uciteljice,inzenjerke,itd,ciste ci po stanovima,barevima,kancelarijama,posle dosta vremena,kad vec se govori jezik,dobije se dozvola za boravak i rad,e onda se moze poceti traziti nesto za cega se ucilo ili kakvo zanimanje se ima,ja licno nemam nikakav problem da prihvatam bilo kakav posao,jer kako nisam volela da ucim nisam zavrsila nista vise od osnovnog,u yugu sam pocela raditi na njivama u nadnicu od 14 godina,i ovde vec sam radila puno svasta,prati sudje po restoranima,prati peglati stolnjake za restaurane,cistila po stanovima,cuvala babu,decu,sila sa industrijskim masinama,prodavacica u jednu pekaru,poslasticarka u jednu firmu,i trenutno radim nocu,istovaranje i poredjanje roba za jednu poznatu veliku firmu.
Nikad pocetak nije lak,posle ako se ima volje,snage i zdravlje,sve ide bolje..

No me toques

staro
  (#3 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:37
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 29.01.2007, 19:47

Kako mariposa rece nikoga od nas nije cekao isti polozaj u novoj zemlji. Krene se na nekim manje placenim poslovima, e onda slijedi 24casovno dokazivanje da mozes vise i da zasluzujes vise. Pocetak je najtezi ali uz jaku volju sve se moze

Jos uvijek sam nazovi novajlija ali polako otvaram sebi puteve koji ce me odvesti do polozaja tj posla koji ja zelim da radim. Samo polako... nigdje ne zurim

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#4 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 19:18
Godine: 31
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 29.01.2007, 21:52

Pa, prinuđena sam da radim nešto drugo, zato što u mojoj matičnoj državi nisam imala šansu da radim to drugo, i morala sam da radim treće i četvrto i peto... Radim svoj posao, konačno...

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#5 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: 30.06.2008 20:15
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 30.01.2007, 00:08

Ja radim su bube i mnogo mi lepo

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#6 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 30.01.2007, 04:48

Citat:
Papak kaže: Pogledaj poruku
Ja radim su bube i mnogo mi lepo

ose, a?

bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ja se bavim Veshticharenjem i mnogo unosan pos'o moram da priznam odavnina nam taj pos'o u porodici, pa bila bi gre'ota da sam prekinula tradiciju

moomoo meee juuooo

staro
  (#7 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 30.01.2007, 05:04

I sa ose i sa pauci i sa neke chorave bube i neke bube shto plivaju po vodu

staro
  (#8 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 30.01.2007, 05:14

Citat:
Papak kaže: Pogledaj poruku
I sa neke chorave bube

u jeee, cu im ja posudim moje dzozle, i 'vako meni bas ne pomazu? a? mislis da ce njima odgovara, a?

moomoo meee juuooo

staro
  (#9 (permalink))
Papak
Boško

Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 30.01.2007, 18:10

Ih kad bi im odgovarale... joj shto bi to bilo supeeeeer . Ja pokushavam neka sochiva da napravim pa da im nataknem, ali josh nich od toga da uspije. Joooj, kad bi tvoje dzozle upalile veliki posao bih skinuo sa vrata

staro
  (#10 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
Godine: 26
Odgovor: Čime se bavite u dijaspori? - 30.01.2007, 20:27

A jeste li razmišljali vas dvoje o chit-chatu? Par spratova je niže.

Odgovor