|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Pokondirene tikve |
|
Odgovor: Pokondirene tikve |
|
|
|
forever man
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: 14.09.2008 10:44
Pol: Muško
Godine: 24
|
Odgovor: Pokondirene tikve -
11.04.2006, 08:06
Tuzno je sto bilo ko mora bjezati u inostranstvo, da bi osigurao bolju buducnost svojoj djeci. Mislim da danas situacija i nije toliko kriticna, da bi se trazila sreca preko grane.
![]() |
|
|
|
|
|
... baba Ruija ~
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:34
Pol: Žensko
|
14.04.2006, 04:34
Citat:
![]() o tom preterivanju mozemo da pricamo do preksutra.. jer sebicnost je izgleda coveku u krvi.. samo kod nekih je izrazenija vise nego kod drugih.. ne razumem cemu ta teznja ka svim tim boljim kolima, boljim kucama i brdo gluposti koje su apsolutno nepotrebne.. ali ne smeta to, nego upravo te zalopojke kako je 'tamo' ipak bolje ne znam samo na koje 'bolje' oni misle.. mozda na ono predratno 'bolje' pa su nostalgicni.. ko ce ti ih vise znati.. al' kad tako nesto cujes, zbilja ti dodje da tu osobu shutnesh na drugi planet, sto dalje to bolje, da ne zagadjuje vise vazduh koji udise tim svojim nebulozama.. rado bi oni mozda i spakovali svoje kofere.. ali muce ih ti krediti silni koje su pouzimali a ko kako stvari stoje, otplacivace ih i njihova deca ![]() a ne znam zasto 'ove' povezujem sa 'onima' koji govore chiketina, drajvala sam, vokala sam, vorkala sam i slicne nebuloze ![]() |
|
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 07:37
Godine: 27
|
14.04.2006, 07:57
Citat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.04.2006.
Poslednji login: 20.04.2008 08:51
|
Ja sam stara dijaspora dosao pre 34 godine ne toliko iz ekonomskih razloga nego vise kod rodjaka i da vidim Ameriku , sve je bilo jednostavno normalno radilo se i kupovale su se stare kuce u to vreme ali sada u poslednjih 15 godina nova dijaspora je nemoguca , tu se kupuju kuce , kola ne bas svakakva , kpmpjuteri kao da su svi tamo imali kompjutere , slike umetnichke nemogu svega da se setim ali samo znam da kukaju mnogo ne mogu da izadju na kraj od tolikih zaduzenja a nas staru dijaporu tretiraju kao da smo stigli iz Arfike ovde u Kanadu i maltene nista mi ne znamo nemamo dovoljno inteligencije jer zaboga sve su doktori , profesori fakulteta, razno razni inzenjeri , mogu da vam iskreno kazem da jos nikog nisam sreo u Vankuveru sa nekim zavrsenim koledzom o srednjoj skoli da se i ne govori a zanatlije nase vredne ovde nemaju nikakvu sansu da sa ovim nasim novodoslim i porazgovaraju , sve im smeta u Vankuveru dosadno , nema kulture nemaju gde da izadju Novi Sad , Beograd to su meke kulture ali su daleko eh kad bih ovu zaradu mogli da prenesu tamo pa tamo da zive to bih najvise voleli ali izgleda ne mogu pa vecina ne zbog njih nego zbog dece moraju da ostanu ovde da zive sa starom glupom srpskom dijaporom ...Ovo je samo misljenje moje onako kako sam video mnoge nove dosle , ja licno volim svoj narod volim sve sto sam doneo sa sobom ovdde , znam ko sam i volim sebe onakav kakav sam ......
Dragan-Canada |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: 05.07.2006 06:08
|
27.04.2006, 22:59
Ne volim to cuti...kako je tamo krasno..a svi kopali rukama i nogama da napuste taj 'raj'. Jedno je sto nam svima u zavicaju dusa osta a drugo je sto j e u zavicaju borba za goli zivot. Vani se lakse moze obezbijediti egzistencija.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2006.
Poslednji login: 22.08.2006 14:44
|
06.05.2006, 19:32
Cinjenica je da su redovi sve duzi ispred stranih ambasada i to sa dobrim razlogom - pogledajte samo ko je na vlasti i ko se priprema da bude na vlasti posle ovog politickog fijaska sa Mladicem i Evropskom Zajednicom.
Meni inace sve iz Vojvodine fali, posevsi od moje Sremadije, hrane, tamburasa pa do one cudne lepote nase ravnice koja nekako odise smirenoscu sa bezkrajmin nebom. |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 09.05.2006.
Poslednji login: 08.11.2006 14:52
Godine: 33
|
09.05.2006, 09:26
na zalost,pokondireni moji prijatelji pa i clanovi porodice, me izbegavaju jer tolike godine u becu a jos nemam kucu,auto,sat za zlatnim lancom,salase...
a sto je najgore imam primernog sina kog ne krase poznati i priznati modni kreatori. ali bez nasih tikvi i tikvica imala bih jednu zabavu manje, a ponekad cak i zalim sto nisam "pokondirena tikva" PA DA SEDNEM U BESAN AUTO SA ZATAMNJENIM STAKLIMA mozda je svet iz te perspektive lepsi ili? |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: 01.10.2008 14:14
Godine: 30
|
09.05.2006, 20:01
Citat:
Nego htedoh reci da me je naslov asocirao na one POKONDIRENE TIKVE kao neki moji rodjaci, koji kad se vrate prosto zaborave neke reci, pa u prici sa mojom babom u neki kontekst odjednom ubace SCHÖNE ili MÄDCHEN a moja baba zastane i pomisli E na to su mene asocirale pokondirene tikve... Sorry sto sam malo skrenula sa teme... |
|
|
|
|