VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Pokondirene tikve
staro
  (#1 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 07:37
Pol: Muško
Godine: 27
Pokondirene tikve - 27.03.2006, 03:57

Svi dobro znamo ovu legendarno Sterijino djelo. Iskreno mozda do sada nisam o toj pojavi ni razmisljao toliko. Milion ljudi, milon cudi. No danas u ovom ludom svijetu cini mi se da je to postala prava epidemija. I godina boravka izvan prostora bivse Yuge mi dodju kao parametar za intenzitet pokondirenosti, sto duze to gore.
Milion puta sam dosao u konfrontaciju sa pojedincima a i sa citavim grupacijama u vezi toga. Intenzitet bjesa kad cujem neki hvalospjev o zivotu na brdovitom Balkanu u tom momentu dostize maximum. Nije mi samo jasno kako su svi odjednom zaboravili sve ono zbog cega su pobjegli od tamo. Ja se slazem da je nama svima ma kako bilo tesko tamo zivjeti ljepse, ali da je zivjeti lakse, nikako!
Odjednom su svi zaboravlili suze u ocima svoje djece kad nesto traze a ti nemas da ima das, redove gdje god da krenes, nezaposlenost, prebijanje od prvog do prvog i jos milion nedaca. I onda redovno uz taj zal za tako ugodnim zivotom krenu sa nasom stranom price i sa nasim "problemima". Svi smo u kreditima do guse jer jelte "moraju" da se voze nova kola, kupi kuca u "dobrom" kraju i naravno namjestaj uz kucu Jednom rijecju pretjerivanje. I onda na kraju kukaju kako nista ne moze da se ustedi.
Neznam samo otkud toliki naboj sebicnosti u svima. No kako narod kaze najgore je kad para udari u glavu, sto mis e cini da je ovde presudni cinilac.

Srecete li se vi sa ovakvim "nesrecnicima" i kako izlazite na kraj sa tim?

A mozda se i prepoznate u prici... a ako se prepoznate Dr. Swba ce da vam prepise vrlo jednostavnu dijagnozu, a krajnje ucinkovitu. Jedan dan kupovina karte za Yugu, nakon toga popakujete stvari i na kraju odete. Za to vam ne treba ni Shengenska niti kakva druga viza

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Pokondirene tikve
staro
  (#2 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 07:10
Pol: Žensko
Odgovor: Pokondirene tikve - 01.04.2006, 08:59

Citat:
swba kaže:
Nije mi samo jasno kako su svi odjednom zaboravili sve ono zbog cega su pobjegli od tamo. Ja se slazem da je nama svima ma kako bilo tesko tamo zivjeti ljepse, ali da je zivjeti lakse, nikako!
Odjednom su svi zaboravlili suze u ocima svoje djece kad nesto traze a ti nemas da ima das, redove gdje god da krenes, nezaposlenost, prebijanje od prvog do prvog i jos milion nedaca. I onda redovno uz taj zal za tako ugodnim zivotom krenu sa nasom stranom price i sa nasim "problemima".

U potpunosti se slazem s tobom . Cim me pocnu ubjedjivati da je tamo bolje, ja im kazem da se vrate odakle su i dosli da ne bi vise bili tuzni, nesrecni... Jako me iznerviraju ...

staro
  (#3 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: 14.09.2008 10:44
Godine: 24
Odgovor: Pokondirene tikve - 11.04.2006, 08:06

Tuzno je sto bilo ko mora bjezati u inostranstvo, da bi osigurao bolju buducnost svojoj djeci. Mislim da danas situacija i nije toliko kriticna, da bi se trazila sreca preko grane.

staro
  (#4 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:34
Odgovor: Pokondirene tikve - 14.04.2006, 04:34

Citat:
swba kaže:
da, susretala sam se s takvima.. i jos ih susrecem, ne tako cesto vise, jer ih izbegavam na sve moguce nacine.. a mogu da ih prepoznam na kilometre

o tom preterivanju mozemo da pricamo do preksutra.. jer sebicnost je izgleda coveku u krvi.. samo kod nekih je izrazenija vise nego kod drugih.. ne razumem cemu ta teznja ka svim tim boljim kolima, boljim kucama i brdo gluposti koje su apsolutno nepotrebne.. ali ne smeta to, nego upravo te zalopojke kako je 'tamo' ipak bolje ne znam samo na koje 'bolje' oni misle.. mozda na ono predratno 'bolje' pa su nostalgicni.. ko ce ti ih vise znati.. al' kad tako nesto cujes, zbilja ti dodje da tu osobu shutnesh na drugi planet, sto dalje to bolje, da ne zagadjuje vise vazduh koji udise tim svojim nebulozama.. rado bi oni mozda i spakovali svoje kofere.. ali muce ih ti krediti silni koje su pouzimali a ko kako stvari stoje, otplacivace ih i njihova deca

a ne znam zasto 'ove' povezujem sa 'onima' koji govore chiketina, drajvala sam, vokala sam, vorkala sam i slicne nebuloze

staro
  (#5 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 07:37
Godine: 27
Odgovor: Pokondirene tikve - 14.04.2006, 07:57

Citat:
yige_gui kaže:
a ne znam zasto 'ove' povezujem sa 'onima' koji govore chiketina, drajvala sam, vokala sam, vorkala sam i slicne nebuloze
valjda nam sad to dodje novopeceni nobles srpske dijaspore

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#6 (permalink))
vancouver
Početnik
vancouver će uskoro postati poznat članvancouver će uskoro postati poznat član

Član od: 11.04.2006.
Poslednji login: 20.04.2008 08:51
Odgovor: Pokondirene tikve - 22.04.2006, 06:46

Ja sam stara dijaspora dosao pre 34 godine ne toliko iz ekonomskih razloga nego vise kod rodjaka i da vidim Ameriku , sve je bilo jednostavno normalno radilo se i kupovale su se stare kuce u to vreme ali sada u poslednjih 15 godina nova dijaspora je nemoguca , tu se kupuju kuce , kola ne bas svakakva , kpmpjuteri kao da su svi tamo imali kompjutere , slike umetnichke nemogu svega da se setim ali samo znam da kukaju mnogo ne mogu da izadju na kraj od tolikih zaduzenja a nas staru dijaporu tretiraju kao da smo stigli iz Arfike ovde u Kanadu i maltene nista mi ne znamo nemamo dovoljno inteligencije jer zaboga sve su doktori , profesori fakulteta, razno razni inzenjeri , mogu da vam iskreno kazem da jos nikog nisam sreo u Vankuveru sa nekim zavrsenim koledzom o srednjoj skoli da se i ne govori a zanatlije nase vredne ovde nemaju nikakvu sansu da sa ovim nasim novodoslim i porazgovaraju , sve im smeta u Vankuveru dosadno , nema kulture nemaju gde da izadju Novi Sad , Beograd to su meke kulture ali su daleko eh kad bih ovu zaradu mogli da prenesu tamo pa tamo da zive to bih najvise voleli ali izgleda ne mogu pa vecina ne zbog njih nego zbog dece moraju da ostanu ovde da zive sa starom glupom srpskom dijaporom ...Ovo je samo misljenje moje onako kako sam video mnoge nove dosle , ja licno volim svoj narod volim sve sto sam doneo sa sobom ovdde , znam ko sam i volim sebe onakav kakav sam ......
Dragan-Canada

staro
  (#7 (permalink))
Fonzo
Novi član
Fonzo je na dobrom putu

Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: 05.07.2006 06:08
Odgovor: Pokondirene tikve - 27.04.2006, 22:59

Ne volim to cuti...kako je tamo krasno..a svi kopali rukama i nogama da napuste taj 'raj'. Jedno je sto nam svima u zavicaju dusa osta a drugo je sto j e u zavicaju borba za goli zivot. Vani se lakse moze obezbijediti egzistencija.

staro
  (#8 (permalink))
Sremac
Početnik
Sremac će uskoro postati poznat član

Član od: 04.04.2006.
Poslednji login: 22.08.2006 14:44
Odgovor: Pokondirene tikve - 06.05.2006, 19:32

Cinjenica je da su redovi sve duzi ispred stranih ambasada i to sa dobrim razlogom - pogledajte samo ko je na vlasti i ko se priprema da bude na vlasti posle ovog politickog fijaska sa Mladicem i Evropskom Zajednicom.
Meni inace sve iz Vojvodine fali, posevsi od moje Sremadije, hrane, tamburasa pa do one cudne lepote nase ravnice koja nekako odise smirenoscu sa bezkrajmin nebom.

staro
  (#9 (permalink))
kati
Novi član
kati je na dobrom putu

Član od: 09.05.2006.
Poslednji login: 08.11.2006 14:52
Godine: 33
Odgovor: Pokondirene tikve - 09.05.2006, 09:26

na zalost,pokondireni moji prijatelji pa i clanovi porodice, me izbegavaju jer tolike godine u becu a jos nemam kucu,auto,sat za zlatnim lancom,salase...
a sto je najgore imam primernog sina kog ne krase poznati i priznati modni kreatori.
ali bez nasih tikvi i tikvica imala bih jednu zabavu manje, a ponekad cak i zalim sto nisam "pokondirena tikva" PA DA SEDNEM U BESAN AUTO SA ZATAMNJENIM STAKLIMA mozda je svet iz te perspektive lepsi ili?

staro
  (#10 (permalink))
Ma.Za.
Početnik
Ma.Za. je dijamantMa.Za. je dijamantMa.Za. je dijamantMa.Za. je dijamant

Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: 01.10.2008 14:14
Godine: 30
Odgovor: Pokondirene tikve - 09.05.2006, 20:01

Citat:
swba kaže:
Svi dobro znamo ovu legendarno Sterijino djelo. Iskreno mozda do sada nisam o toj pojavi ni razmisljao toliko. Milion ljudi, milon cudi. No danas u ovom ludom svijetu cini mi se da je to postala prava epidemija. I godina boravka izvan prostora bivse Yuge mi dodju kao parametar za intenzitet pokondirenosti, sto duze to gore.
Milion puta sam dosao u konfrontaciju sa pojedincima a i sa citavim grupacijama u vezi toga. Intenzitet bjesa kad cujem neki hvalospjev o zivotu na brdovitom Balkanu u tom momentu dostize maximum. Nije mi samo jasno kako su svi odjednom zaboravili sve ono zbog cega su pobjegli od tamo. Ja se slazem da je nama svima ma kako bilo tesko tamo zivjeti ljepse, ali da je zivjeti lakse, nikako!
Odjednom su svi zaboravlili suze u ocima svoje djece kad nesto traze a ti nemas da ima das, redove gdje god da krenes, nezaposlenost, prebijanje od prvog do prvog i jos milion nedaca. I onda redovno uz taj zal za tako ugodnim zivotom krenu sa nasom stranom price i sa nasim "problemima". Svi smo u kreditima do guse jer jelte "moraju" da se voze nova kola, kupi kuca u "dobrom" kraju i naravno namjestaj uz kucu Jednom rijecju pretjerivanje. I onda na kraju kukaju kako nista ne moze da se ustedi.
Neznam samo otkud toliki naboj sebicnosti u svima. No kako narod kaze najgore je kad para udari u glavu, sto mis e cini da je ovde presudni cinilac.

A mozda se i prepoznate u prici... a ako se prepoznate Dr. Swba ce da vam prepise vrlo jednostavnu dijagnozu, a krajnje ucinkovitu. Jedan dan kupovina karte za Yugu, nakon toga popakujete stvari i na kraju odete. Za to vam ne treba ni Shengenska niti kakva druga viza
Znate sta ljudi? Uzivajte tamo gde se nalazite, jer ovde je cini mi se svakim danom sve losija situacija i sve nam je gora perspektiva
Nego htedoh reci da me je naslov asocirao na one POKONDIRENE TIKVE kao neki moji rodjaci, koji kad se vrate prosto zaborave neke reci, pa u prici sa mojom babom u neki kontekst odjednom ubace SCHÖNE ili MÄDCHEN a moja baba zastane i pomisli E na to su mene asocirale pokondirene tikve... Sorry sto sam malo skrenula sa teme...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza