VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Šta vam nedostaje?
staro
  (#1 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Pol: Žensko
Šta vam nedostaje? - 22.03.2006, 02:46

mislim da nema osobe koja je u dijaspori, a da je pre ili kasnije nije dosla zelja za necim iz matichne zemlje.. nekima vise, nekima manje.. zavisno od karaktera i koliko se ko prilagodio novim uvetima.. znam da ja vise nego cesto znam da kazem 'eee da mi je bar sad...'

najvise od svega mi fale drugari.. dodje mi nekad da samo okrenem broj i kazem 'nadjemo se kod ''Kosog'' za 1o minuta'.. i onda celo popodne zujati u prolaznike i o nicemu ne brinuti.. dodje mi da se prosetam po bakinoj njivi.. da uberem cvet.. da pojedem tetkin kolach.. da setam uz more.. da pri svakom prolasku pored prozora u sobi bacim pogled, cisto da se uverim da je to beskrajno plavetnilo jos tamo.. da slusam kapi kishe kako odzvanjaju na krovu, dok u sobi na bakinom tavanu slusam muziku sa starih gramofonskih plocha.. ili dok listam stripove i stare chasopise kojima su se listovi vec izlizali i pozuteli, noseci na sebi neko drugo, proslo vreme.. ponekad mi dodje zelja da pri odlasku kuci u rane jutarnje stare svratim u pekaru i kupim svezi burek, pa onda do prvih zraka sunca sedim s drugarima u parku.. ponekad mi dodje zelja da se popnem na drvo.. nekad me, ko grom iz vedra neba, pogodi miris bakinog leba.. od kuda se stvori, uvek mi je misterija.. htela bi katkad da prodjem gradom i onako neplanirano sretnem nekog, zavrsimo na kafi, pa onda se neplaniramo dogovorimo za izlazak, pa skupimo drustvo, pa pravac, sto se kaze, 'u zivot'.. kao necemo dugo, samo cuga dve.. a onda sledeci trenutak, jedemo onaj burek u parku, dok nam cvrkut ptica pravi drustvo..

ma nee, kad sagledam stvari.. uopste nisam nostalgicna..

sta vama fali u toj zemlji gde ste? 'pukne' li vas nekad nostalgija? setite li se onog usporenijeg zivota tamo negde na Brdovitom Balkanu?

moomoo meee juuooo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Sta vam nedostaje..?
staro
  (#2 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:37
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 22.03.2006, 09:53

U pocetku sam se branio odlicno od te nostalgije. Mozda sam osjecaj da sam jos uvijek u gostima i totalno neznanje da cu tu i da se zadrzim. E onda su krenuli maratonski bezglavi dani, sa sve manje sati u njima. Nostalgija pih, mislio sam, da necu imati vremena da razmisljam dal sam gladan ili zedan koliko sam zauset. No vremenom se navikoh i an to bezglavo jurenje na sve strane i naravno nostalgija dodje...
Nerijetko uhvatim sebe kako se setam brdovitim Balkanom. Gradovi se redjaju jedan za drugim i svaki sa svojim carima me baca u jes vecu i vecu nostalgiju.
Kako su samo banjalucki cevapi dobri, i svaki put ih se sjetim kad moram da uzmem neko nafiksano cudo od hrane ovde. Onda jutarnja kafica, listanje novina i zujanje u nedogled... a tek toga sto ovde nema :tuga:
Dragi ljudi ne bude nostalgiju vec bol. Mozda zbog svoje cudne prirode i nepovjerenja prema drugima sad mi je tesko da nekome otvorim dusu, da sve izadje iz mene. A tamo, tamo je uvijek bio neko spreman za moja smaranja...
No anjcudnije sto mi se desava je da se redovno sjetim svojih profana kad me smaraju ovde, kako bi oni to samo znali temeljno i lako da objasne. Nisam ostajao bez odgovora na pitanja a ovde

ma nemogu vise... kan' se ovih depresivnih tema :tuga:

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#3 (permalink))
vancouver
Početnik
vancouver će uskoro postati poznat članvancouver će uskoro postati poznat član

Član od: 11.04.2006.
Poslednji login: 20.04.2008 08:51
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 20.04.2006, 06:07

Sobzirom da sam rodjen u Bachkoj -Sombor okolina pozelim se dosta cesto testa sa krompirom, strudle sa makom , lenje pite sa jabukama i visnjama Eh kad bih sad mogao da skoknem do Sombora i neke dobre polsasticarnice da ispunim svojoj dusi zelje, ali bice ovog leta dolazim ti Somboreeee...
-----------------
Dragan -Canada

staro
  (#4 (permalink))
reNATO99
Novi član
reNATO99 je na dobrom putu

Član od: 20.04.2006.
Poslednji login: 29.07.2006 20:47
Godine: 30
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 20.04.2006, 16:01

nedostaje mi "becarac" u NS... pogled na tvrdjavu... drustvo...

staro
  (#5 (permalink))
kirica
Novi član
kirica je na dobrom putu

Član od: 29.04.2006.
Poslednji login: 29.04.2006 10:38
Godine: 38
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 29.04.2006, 10:38

Uh nedostaje mnogo toga. Ispocetka je bilo ono ma sta me briga zaboravicu sve da mi bude lakse ali nemoze. Najvise mi nedostaju sad kad se setim provodi na cuvenim Ribarskim vecerima u Apatinu gde sam svake godine dolazio, pa svirka uzivo i tako to. Tek sad vidim da nigde nemoze biti kao u svom rodnom kraju. Ovde imam sve imam para ali dzaba sve to kad je moje srce i dusa tamo. Mislim da bi bilo malo 100 stranica da napisem sta mi nedostaje.

staro
  (#6 (permalink))
Fonzo
Novi član
Fonzo je na dobrom putu

Član od: 27.04.2006.
Poslednji login: 05.07.2006 06:08
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 02.05.2006, 17:43

Nedostaje mi moje drustvo. Ovde su ljdui hladni, bez duse i smisla i za lijepo i za humor. Nedostaju mi posjete izlozbenih galerija nasih slikara, nedostaje mi rostiljanje sa drustvom na obali Vrbasa, pjesma, zabava, sala...Dijaspora je ipak malo i bez mirisa i bez ukusa.

staro
  (#7 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 20:37
Godine: 27
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 02.05.2006, 18:53

Citat:
Fonzo kaže:
nedostaje mi rostiljanje sa drustvom na obali Vrbasa, pjesma, zabava, sala...
a tek kad skontas da je 1. Maj

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#8 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:54
Godine: 34
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 13.05.2006, 18:12

mene ponekad pukne nostalgija za morem, narocito kad je ljeto.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#9 (permalink))
Sremac
Početnik
Sremac će uskoro postati poznat član

Član od: 04.04.2006.
Poslednji login: 22.08.2006 14:44
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 14.05.2006, 13:43

Pogled na ravnicu, bezkonacni vidik suncokreta i miris cvetanja sa Fruske Gore i vinograda.
Dunav, Tisa, riblja corba i dobar ladan spricer nedeljom posle podne.
Bezkrajno nebo, bose noge u vrucoj prasini, becarci i dudovaca.
Promrzla slanina sa lukom, lipov lad, pretakanje vina i budjenje sa cvrkutom ptica.
Lavez seoskih kera, sveze pokosena detelina i letnji plusak.

Ko razume, shvatice !!

staro
  (#10 (permalink))
kissigirl
klinka, pa sta
kissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimum

Član od: 26.05.2006.
Poslednji login: 09.05.2008 21:48
Godine: 17
Odgovor: Sta vam nedostaje..? - 24.06.2006, 16:42

Setnja ulicom sa drugaricama dok tracaramo i jedemo sladoled,miris nakon kise,sedenje na tavanu u prasini i citanje starih spomenara,vecernja okupljanja uz kokice i filmove,ili samo torokanje ,kupanje na Vrsackom jezeru,setanje bosih nogu po travi posle kise,budjenje ujutru uz viku klinaca iz susedstva
Sada sam se ponovo rastuzila...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen