|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Dijaspora Za sve one koji su otišli u svet trbuhom za kruhom |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Sta vam nedostaje..? |
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Sta vam nedostaje..? -
24.08.2006, 22:30
Dunav, do bola, miris njegov, sirina, spokojstvo koje mi je donosio i najtezim situacijama, klupica na keju u Zemunu, pogled na Lido i Gardos kulu, pivo i grozne sardine koje na sto baca namrgodjeni kelner negde na kraju sveta, iza veslackog kluba pa jos malo nizvodno, nedostaje mi veliki grad ponekada, ovde nema velikih gradova, uplasim se od mase cesto, beskrajne kafe i telefonski razgovori sa drugaricama, roditelji, brat najvise...
|
|
|
|
Odgovor: Nostalgija |
|
|
Spremač šupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: 29.06.2008 11:41
Pol: Muško
Godine: 41
|
Odgovor: Nostalgija -
15.11.2006, 03:14
Pa neznam kako da počnem...
Neki dan sam bio u cvećari jer sam hteo da presadim nekoliko muškatli i zato mi je bio potreban džak zemlje od 50 kila. Pregolem džak u svakom slučaju. Ljubazno sam se obratio cvećarki i izrazio svoju želju da u zamenu za odgovarajuću svotu važeće valute, prisvojim jedan takav džak zemlje koji se tamo baškario po patosu. Prodavačica me je samo hladno odmerila i kratko odgovorila " Nemamo zemlje na prodaju" . Blago zbunjen pokušao sam da joj usmerenim pogledima i nedvosmislenim pokretima ruku stavim do znanja da sam primetio ogroman džak zemlje na podu cvećare od 5 kvadratnih metara. Mahao sam joj ispred nosa svežnjem novca da bi nadošla na filing prodavca... ali uzalud... ostala je tvrda i neumoljiva. "Ova zemlja nije na prodaju" Molio sam, preklinjao sam, pokazivao joj fotografije sirotih muškatli, sve je bilo bezuspešno. Udaljio sam se poražen iz cvećare i u svojoj pregolemoj tuzi došao do zaključka da je tuđa zemlja - tuđa zemlja i kvit.
|
|
|
|
Odgovor: Nostalgija |
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Godine: 31
|
Odgovor: Nostalgija -
15.11.2006, 22:49
"Tuđa zemlja" je malo širok pojam. Ja sam se, često, u "obećanoj zemlji", Srbiji jednoj i jedinoj, osećala kao najveći tuđin, trinaesto prase, ružno pače, tikva bez korena... Tuđe je ono što ne uliva osećaj sigurnosti, od čega se plašimo, što ne razumemo, gde nemamo oslonac... Nekada i najudaljeniji predeli mogu da budu manje tuđi od onih koji su nam po rođenju dodeljeni.
|
|
|
|
|
|
... baba Ruija @
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 17:28
|
16.11.2006, 03:38
nedostaje mi pecheni kukuruz, 'nako ukraden iz komshijske bashte i pechen na zaru
![]() |
|
|
|
|
|
Moderator
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 20:32
|
20.02.2007, 06:26
mojih 6 "djevojcica"
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 20.11.2006.
Poslednji login: 23.06.2008 22:33
Godine: 28
|
03.03.2007, 20:02
Meni mnogo toga nedostaje!! Pogotovo kad shvatim da je ono najbolje vreme proslo. Nekad smo svako vece krenuli na "turneju", na "strand", pa posle toga Queens ili Luna, ili Gard, Dva galeba, Tocak.... Joj kad se setim tih nasih turneja....
Setnja obalom Dunava, tvrdjava... A isto mi nedostaje recimo ako mi u sred noci nesto zafali u kuci, da se moze jednostavno otici u radnju, jer uvek ima poneka radnja koja je otvorena. Ovde to nema sanse. Ma sve mi nedostaje ![]() |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|