|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Autobus usmrtio devojku |
|
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 22:41
Pol: Žensko
Godine: 46
|
Odgovor: Autobus usmrtio devojku -
26.11.2007, 23:38
Citat:
Mozda sam ja talentovano glupa - ne znam?! Mislim.... molim te procitaj sopstveni post i obrati paznju na ne-znacenje istog, pre nego sto budes napisao, ako budes napisao odgovor. I molim te da ne trcis sa recima. Nekome ovaj tvoj komentar stvarno izaziva mucninu u zelucu. |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
|
27.11.2007, 03:14
Mislim da nam je Daka021 pokusao izneti glediste sa aspekta vozaca autobusa.
Apsolutno se slazem sa njim. Sa njegove tacke gledista, ubica je onaj koji namerno ubije, a ako se slucajno nadje pod tockovima onda je to kolateralna steta (valjda). Sto se prevoza stoke tice tu je delimicno u pravu. U civilizovanim drustvima stoka se prevozi u tako prljavim vozilima, jedino se malo vise pazi kod kocenja, da ne bi koji komad stoke polomio nogu, jer ce onda tu stetu morati da nadoknadi vozac. Sto se ulaska i izlaska iz autobusa tice, to su samo puste zelje nasih nestrpljivih vozaca. Oni bi voleli da prevoze atleticare, koji bi se u roku od 5 sekundi ukrcali i iskrcali iz autobusa, ma mozda i u hodu da se nas vozac ne bi umorio zaustavljajuci i ponovo pokrecuci vozilo. A znate kako je to komplikovano. Takodje u domen zelja je i da se raskrci jedna ili cak dve kolovozne trake kako bi nasi vozaci autobusa mogli nesmetano da voze maksimalnom brzinom, koliko moze da pruzi skalamerija zvana autobus. Njihova zelja je da jednog dana, kad nauce perfektno da voze, zamene Sumahera u F1. Sto se pogibija tice, stvarno mnogo ljudi gine. Najcesce ginu zbog neprilagodjene brzine, a ovde je nas vozac stvarno prilagodio brzinu, jedva je i pokrenuo autobus, a tek da je nije prilagodio.... Mislim da je bilo dosta ironije. Treba da se zapitamo ko sve sedi za volanom, a narocito ko sedi za volanom jedne takve sprave koja prevozi mnogo ljudi. Kao drustvo, potonuli smo duboko, duboko. Dozvoljavamo da nas, a i nasu decu voze takvi ciji je stav Daka021 jako lepo opisao. Oni ljude posmatraju kao teret, a nemaju cak ni osecaj odgovornosti za teret koji prevozi. 1. Najstrozije bi kaznio GSP sto su dozvolili takvoj osobi da prevozi putnike. 2. Uveo bih da svaka osoba koja prevozi putnike bar svake 2 godine ide na testiranje (test licnosti, a i test poznavanja saobracajnih propisa). 3. Pre ulaska u autobus obavezna kontrola na alkohol i narkotike, a povremeno i nakon zavrsetka smene (pojedinci piju i u toku voznje, onako, malo, da smire zivce). Za sve one, za koje se utvrdi da su vozili pod utacjem alkohola bih odredio obaveznu kaznu zatvora (bez mogucnosti izbegavanja iste) 4. Sve prekrsaje, koje nacine vozaci autobusa, kaznjavao bih mnogo strozije, a narocite one prekrsaje u kojima je bezbednost putnika bila ugrozena. 5. Obestecenje putnika za sve povrede nastale u autobusu. Mnogo mi je zao, sto se jedan mlad zivot ugasio, a da nije cestito ni poceo. Zelja mi je da ova zrtva bude poslednja i da napokon odgovorni progledaju i ucine nesto po pitanju bezbednosti u GS. Odavno je prosao zadnji momenat.
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 26.11.2007.
Poslednji login: 29.11.2007 08:34
Godine: 27
|
28.11.2007, 09:25
Citat:
Citat:
Ljudi autobusi ne mogu da idu preko 60,jel vama to jasno,eto vidi se koliko ste upuceni u sve. Kao prvo zelim da se izvinim svima ako sam nekog uvredio,ali mi je krivo zato sto ste svi optuzili coveka,koji nije apsolutno nista kriv,napravili ste od njega ubicu...sramota Gde su bili ljudi koji su videli da pada i da joj nije dobro> Zasto joj niko nije pomogao? Otisli ste daleko u temu,tema je Autobus usmrtio devojku a vi ste poceli svakog pojedinacno poceli da nazivate svakako Sad cu ja da otvorim temu o bilo kom poslu pa da plujem po radnicima a mozde je bas neko od vas tamo zaposlen pa da vidim ko ce sta da kaze ili da prokomentarise |
||
|
|
|
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
|
28.11.2007, 11:11
Naravno da nismo ovde da se svadjamo, vetj da iznosimo svoja mishljenja...
Za 60 km/h... Lepo je to shto ne smeju, ali da ne mogu... Nekoliko puta sam video svojim ochima na brzinometru da kazaljka predje i 70 hm/h, tako da ili nemaju svi busevi blokadu na 60, ili su ljudi nashli nachin da je obidju... Obashka to shto nash zakon pishu vrlo nestruchni ljudi, pa stave ogranichenje na 60 km/h... Koliko sam uspeo da izGooglam, ogranichenje brzine za buseve po svetu je uglavnom na oko 40 km/h, izuzev na auto-putevima... Koliko sam uspeo da vidim, tezhina praznog autobusa, Neobus 501 G-2006 iznosi 10.640 kg... 10 tona... Pretpostavljam da i ovi skrnavi Ikarbusovi su tu negde te tezhine, nishta im na sajtu ne pishe... Pod uslovom da spazi opasnost na vreme, zaustavno vreme praznog autobusa je oko 50m... S tim shto tje putnici da ostanu bez ruku, koje tje da ostanu da vise na drzhachima... Pod uslovom da je suva podloga, naravno... Kad se dodaju tu i putnici, i vreme reakcije... Mozhe to da bude lepih stotinjak metara zaustavnog puta... Previshe, po mom mishljenju... Hajde da i uzmemo to kao sigurnu chinjenicu, da ne mogu preko 60 km/h da idu, to je opet previshe brzo, kad se prevoze ljudi, koji stoje... Gde jurcaju, kuda se zhurite? Opet podvlachim, da nisam naveo da su svi vozachi takvi, vetj, po mom dosadashnjem iskustvu, veliki broj njih... Ponovo tju retji, chast izuzecima... Povremeno se i nadje neki vozach koji me zapanji ljubaznoshtju i vozhnjom... Pre nekih par meseci je jedan odbio da krene sa stanice, dok neko ne ustane da majka sa detetom sedne... Budutji da sam od onih koji voli da zivka, nazvao sam GSP da pohvalim tog vozacha... Kao shto zovem svaki put kad se zadesi da me voza neka budala... Sad, da li iko reaguje na te moje pozive, to ne znam... Elem... Ne znam da li je iko video da je devojka pala, i da li je iko pokushao da pomogne, nisam bio tamo... Ja da sam bio tamo i video, normalno da bih pokushao da pomognem... Ono shto je ovde poenta, je kako to da nije video? Koliko sam ja primetio, retrovizori na autobusima imaju i onaj deo dole, koji prikazuje shta se zbiva uz sam put, odnosno oko tochkova, mozhda greshim... Problem je shto izgleda retko ko vodi rachuna o ljudima... Vetjina ima stav "vi ste tu zbog mene, ne ja zbog vas"... To naravno nije karakteristichno samo za JGSP, vetj za svaki posao koji ukljuchuje rad sa klijentima... Daka021, meni nikako nije bila namera da kazhem da si i ti takav vozach (ako radish u JGSP), vetj sam iznosio svoje mishljenje kako se vetjina, ne svi, vozacha odnosi prema radu... To nisam chuo od ovog ili onog, sve shto sam naveo sam svojim ochima video, odnosno prisustvovao... Mozhda si bash ti onaj kog sam pohvalio ![]() Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
|
28.11.2007, 13:34
Vidi,nas posao je 100 posto u dodiru sa ljudima,i zato uvek problem i pljuvanje po nama,ne mozes svakom ugoditi,ako vozis sporo ajde teraj ko ti dade dozvolu,ako vozis brzo ovaj ce nas pobiti ili je lud ili pijan,ako prikocis da ne zgazis nekog na biciklu ili pesaka koji pretrcava van pesackog ili ide po sred puta,onda si corav,ako te taxi obidje i stane odma ispred tebe da ga ne udaris opet naglo kocenje,ne kazem, svuda ima svakakvih,Da kazem kuda zurba,TURAZNA TABLICA-ako zakasnis na polazak dobijes po usima a putnici da ne pricam,boli koga uvo sto ja nisam mogao da prodjem iz nekih razoga on zahteva da jabudem tu kad njemu treba,ovo bi mogao pisati do sutra,a da su ne strucni vozaci...da li bi neko dao nekom vozilo od 200 000 eura da se uci na njemu???
Pa ljudi udjes u radnju pa naletis na prodavacicu koja ti ne kaze ni DOBAR DAN a kamoli izvoli,pa sta vozac treba da radi?da ljubi stopala svakom ko se izderava na njega? |
|
|
|
|
|
uzimati 3x2 dnevno!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:43
|
28.11.2007, 20:52
Citat:
Vozac za volanom ne predstavlja sebe, vec svoju kompaniju. Bas zato ucim svoje ljude da uvek budu kulturni i smireni. Nikada ne dozvoljavam izliv agresije, neprimerenog komentara ili bilo cega sto moze da povredi klijenta. Zivimo od klijenta. Medjutim kompanija 100% treba da stoji iza svog zaposlenog i da stiti njegove interese. Bas zato moji ljudi uvek imaju pravo reagovati odlucno i profesionalno u cilju zastite ugleda struke. Reagovanje moze biti objasnjenje, odlucan poziv ili pozivanje nadleznog (milicije). Rezime: vozac nikad ne sme da leci svoju povredjenu sujetu nad putnikom i ne sme dozvoliti da to putnici cine nad njemu! Sto se tice krivice, vozac jeste kriv jer je pomerio vozilo pre nego sto se uverio da li postoje uslovi za to. Po mom znanju, u saobracaju, cim nastane smrtni slucaj pesaka, vozac dobije robiju. Na pr. covek na cijie vozilo, sa strane je naleteo pesak i to na crvenom signalu za pesaka, odlezao je pola godine... i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog
|
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
|
29.11.2007, 08:34
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
|
29.11.2007, 13:57
Citat:
To je jednostavno tako... Zhelish da se bavish nekim poslom, morash da snosish i sve eventualne posledice koje idu uz njega... Nije ovo sad neshto da ja imam protiv vozacha, ili bilo koga... Ja samo iznosim mishljenje... Ne mozhemo da se uvek izvlachimo na priche "u normalnoj drzhavi", "u civilizovanom svetu", itd... Pa netje nama Deda Mraz doneti za Novu Godinu civilizovanost i normalnu drzhavu... Mi smo ti koji je pravimo... Ako tje svako od nas da kazhe tako, onda nikad i netjemo imati normalnu i civilizovanu drzhavu... Zar ne? Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
|