|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine |
|
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine |
|
|
|
|
|
Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine |
|
|
|
samo vas posmatram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 02:54
Pol: Muško
Godine: 34
|
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine -
29.10.2007, 20:58
Čvrsta ruka...
nisam za fizičko zlostavljanje, ali detetu se mora dati do znanja ko je ko. mora da nauči šta sme, a šta ne sme. do ovakve situacije u društvu smo i došli zato što smo napustili stare okvire i stara pravila. samo sam jednom dobio batine od oca, ali ih i dan danas pamtim. te batine su bile razlog što nisam bežao iz škole, što sam poštovao starije, što nisam zaglavio u alkoholu i drogama... svedok sam mnogih odgoja deteta uz priču i drugarsko ubedjivanje šta se sme, a šte ne. pokazalo se neuspešnih. dete je rođeno da koristi svu našu slabost i preokrene je na svoju stranu. to namje priroda dala. borba za opstanak. ako roditelj nema stav dete će to iskoristiti. jedno će biti slobodnije od drugog, pa će sebi prigrabiti više ljubavi i pažnje roditelja, čime će stvoriti više ljubomore kod ovoga drugog koja će izbiti kad - tad. zato glas dajem za batine. ali sa razlogom. nikakvo maltretiranje (ni fizičko, ni psihičko). |
|
|
|
|
|
is not here anymore.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 15:48
Pol: Žensko
Godine: 29
|
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine -
31.10.2007, 08:52
Recite mi.. Jeste li vi ikada dobili od svojih roditelja po guzi? Jel' vas to promijenilo? Jeste li im to zamjerili i zapamtili? Zašto je pljuska po guzi pogubna?
Neću se skrivati i reć da nikad svoju malu nisam lupila po guzi. Neću. Ne mislim se umiljavat nikome kao što sad ne mislim da sam zbog toga loša mama. Lošija sam zbog drugih stvari a ne zbog toga što, ako me mala ne sluša i namjerno mi prkosi, lupim po dupetu. ![]() Po glavi neću niti sam ju ikada. Ipak postoje granice. Glava - mozak mali koji se razvija i ne treba drmusanje ali guza.. Pa to je meso! Nisam tiranin niti ću biti ali 'batine' su nekad korisne. Ne iživljavam se niti tučem svoje dijete svakodnevno (sačuvaj me bože) ali kad zasluži, dobije po guzi. Shvaćam da sam se opet zamjerila vama ali zašto da pričam i zalažem se za nešto što nisam niti što mislim? Prihvatite me ovakvu kakva jesam ili nemojte. Svatko ima izbor. Ja sam svoj odabrala.. |
|
|
|