VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Crna hronika

Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine
staro
  (#1 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 14.06.2007, 02:28

Više od 70 odsto dece u Srbiji roditelji kažnjavaju fizički ili psihološki, a oko šest odsto žena odobrava nasilje u porodici, saopšteno je danas u Beogradu.
Najnovije istraživanje UNICEF-a o položaju žena i dece u Srbiji obavljeno je u više od 9.000 domaćinstava u Srbiji, uključujući i oko 20 odsto najsiromašnije romske populacije. Prvi put su ispitani kažnjavanje dece, stav žena o nasilju i položaj dece ometene u razvoju. Zamenica direktora UNICEF-a za Srbiju Marija Luiz Fornara rekla je na konferenciji za novinare da je Srbija među prvima objavila rezultate istraživanja sprovedenog u više od 60 zemalja sveta.
Ispitivanje pokazuje da je u Srbiji veliki broj dece zbog siromaštva i nacionalne pripadnosti isključeno iz obrazovnog, zdravstvenog i sistema socijalne zaštite. Podaci dobijeni istraživanjem treba da doprinesu boljem planiranju programa zaštite, rekla je Fornara. Ona je navela da je verovatnoća smrtnosti romske dece do pet godina skoro tri puta veća od nacionalnog proseka.
U vrtiće ide samo trećina dece u Srbiji i svega četiri odsto Roma. Više od 80 odsto romske dece roditelji kažnjavaju fizički ili psihološki, a 35 odsto Romkinja odobrava nasilje u porodici, pokazalo je istraživanje. U Srbiji 11 odsto dece ima smetnje u razvoju, dok je taj procenat kod romske populacije dvostruko veći. Sedam odsto dece iz romskih naselja i četiri odsto dece u Srbiji radi.
Pre 18. godine u brak je stupilo više od osam odsto žena u Srbiji i čak 46 odsto Romkinja. Kontracepciju koristi samo 41 odsto žena u Srbiji, dok se upola manje Romkinja štiti od neželjene trudnoće i polnih bolesti. Istraživanje koje su obavili agencija Stratedžik Marketing i Zavod za statistiku, pokazuje da je najlošija situacija u jugoistočnoj Srbiji, a najbolja na području Beograda. Ispitano je oko 27.000 osoba od 2000. do 2005. godine, a od ukupnog broja oko 4.000 su deca, a oko 7.000 žene. Podaci o njihovom zdravlju, ishrani, obrazovanju i ekološkoj zaštiti prate se i dalje.
Menadžer za sprovođenje Strategije za smanjenje siromaštva Aleksandra Jović rekla je da evidencija iz ove godine pokazuje da je u Srbiji siromašno više od trećine mladih do 18 godina. Taj problem, kao i ostale činjenice iz istraživanja, moraju se imati u vidu prilikom planiranja budžeta Srbije za narednu godinu, navela je Jović.

blic.co.yu

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine
staro
  (#2 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 18.08.2008 04:50
Pol: Žensko
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 14.06.2007, 02:43

ko da smo Albanija.......
tuzno i strashno.....

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#3 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 14.06.2007, 02:57

gori smo od Albanije

staro
  (#4 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 14.06.2007, 15:44

E, ovo su zaista porazavajuci podaci i zastrasujuce brojke!

Ovakve teme treba da budu prioritet nasim "dragim" politicarima, jer to je zivot, to je nasa svakodnevnica... Bojim se da niko nije spreman da se uhvati u problem sa ovakvim situacijama! U jednom momentu se o tom prica, a onda se brzo zaboravi, "gurne se pod otirac" i svi se pravimo ludi!

Na ovakvim stvarima treba insistirati i podsecati nas svakodnevno!

staro
  (#5 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: juče 23:09
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 14.06.2007, 18:44

uzasno treba da nas je

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

staro
  (#6 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 18.08.2008 04:50
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 16.06.2007, 17:40

ja stvarno ne znam kakav chovek moze da udari dete......

vazim za preku i prgavu, ali na decu ni glas nisam u stanju da podignem......

mozda ni to nije dobro, al' opet se bolje sa njima snalazim od vetjine onih koji bi da ih tuku....

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#7 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 18.06.2007, 12:42

"Ako je batina izišla iz raja - kakav je to onda raj..."

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine
staro
  (#8 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:57
Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 20.07.2007, 09:17

Citat:
Kunic kaže: Pogledaj poruku
Ispitivanje pokazuje da je u Srbiji veliki broj dece zbog siromaštva i nacionalne pripadnosti isključeno iz obrazovnog, zdravstvenog i sistema socijalne zaštite.
U vrtiće ide samo trećina dece u Srbiji i svega četiri odsto Roma. Više od 80 odsto romske dece roditelji kažnjavaju fizički ili psihološki, a 35 odsto Romkinja odobrava nasilje u porodici, pokazalo je istraživanje.
blic.co.yu
Obrazovanje...komunikacija...osluskivanje potreba deca...strpljenje...razgovor...upucivanje...obrazl aganje...
Najlakse je dete udariti, jer ce ono onda istog casa prestati da radi to sto je radilo..ali time se nista ne postize...ono ce opet istu stvar uraditi sve dok mu se lepo ne obrazlozi sta je pogresno...
Ja sam se kao dete bas nadobijala batina...i to skoro uvek zbog iste stvari...jesam neke stvari na kraju naucila, ali sam sigurna da za sve postoji lepsi nacin...

staro
  (#9 (permalink))
alokin74
samo vas posmatram
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 02:54
Godine: 34
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 29.10.2007, 20:58

Čvrsta ruka...

nisam za fizičko zlostavljanje, ali detetu se mora dati do znanja ko je ko. mora da nauči šta sme, a šta ne sme.
do ovakve situacije u društvu smo i došli zato što smo napustili stare okvire i stara pravila.
samo sam jednom dobio batine od oca, ali ih i dan danas pamtim. te batine su bile razlog što nisam bežao iz škole, što sam poštovao starije, što nisam zaglavio u alkoholu i drogama...
svedok sam mnogih odgoja deteta uz priču i drugarsko ubedjivanje šta se sme, a šte ne. pokazalo se neuspešnih.
dete je rođeno da koristi svu našu slabost i preokrene je na svoju stranu. to namje priroda dala. borba za opstanak.
ako roditelj nema stav dete će to iskoristiti. jedno će biti slobodnije od drugog, pa će sebi prigrabiti više ljubavi i pažnje roditelja, čime će stvoriti više ljubomore kod ovoga drugog koja će izbiti kad - tad.
zato glas dajem za batine. ali sa razlogom.
nikakvo maltretiranje (ni fizičko, ni psihičko).

Evo mene, evo vas, rat ...

staro
  (#10 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 15:48
Godine: 29
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine - 31.10.2007, 08:52

Recite mi.. Jeste li vi ikada dobili od svojih roditelja po guzi? Jel' vas to promijenilo? Jeste li im to zamjerili i zapamtili? Zašto je pljuska po guzi pogubna?

Neću se skrivati i reć da nikad svoju malu nisam lupila po guzi. Neću. Ne mislim se umiljavat nikome kao što sad ne mislim da sam zbog toga loša mama. Lošija sam zbog drugih stvari a ne zbog toga što, ako me mala ne sluša i namjerno mi prkosi, lupim po dupetu.

Po glavi neću niti sam ju ikada. Ipak postoje granice. Glava - mozak mali koji se razvija i ne treba drmusanje ali guza.. Pa to je meso! Nisam tiranin niti ću biti ali 'batine' su nekad korisne. Ne iživljavam se niti tučem svoje dijete svakodnevno (sačuvaj me bože) ali kad zasluži, dobije po guzi.

Shvaćam da sam se opet zamjerila vama ali zašto da pričam i zalažem se za nešto što nisam niti što mislim?

Prihvatite me ovakvu kakva jesam ili nemojte. Svatko ima izbor. Ja sam svoj odabrala..

Odgovor