VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Crna hronika

Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće
staro
  (#1 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:53
Pol: Žensko
Godine: 26
Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 18.08.2007, 10:58

Policajac Aleksandar Trajković, radnik Uprave za obezbeđenje MUP Srbije, ispalio je čak 25 hitaca u sredu uveče kada je u parku u Rakovici teško ranio Bojana Matića (21) , saznaje „Blic“.
Osim u Matića, policajac Trajković te večeri pucao je i u druga ranjenog mladića M.T. (19).
- Sreo sam Bojana u parku. Nije tačno da je bežao. Razgovarao je sa nekim telefonom i ja sam mu prišao da se pozdravimo. Iste sekunde pojavio se momak u crnom šortsu i sivoj majici. Uperio je u nas lampu i pištolj. Vikao je da smo pohapšeni i da legnemo, da je on policajac, a onda je u vazduh ispalio dva hica. Bojan i ja smo zalegli istog momenta. Bukvalno sam se bacio na zemlju. A onda je sve zapraštalo. Policajac je pucao svuda oko nas... Čuo sam Bojana da viče: „Šta ti je? Hoćeš da nas pobiješ?“ Ali on je i dalje pucao. Ne znam koliko je hitaca ispalio. Vikali smo da se predajemo, da ne puca. Predavali smo se pet puta. Nije vredelo. U jednom momentu je prestao da puca. Video sam da se pomerio nekoliko metara dalje. Iskoristio sam situaciju i počeo da bežim. A onda sam ponovo čuo hice, sigurno više od dvadeset. Onda se čuo Bojanov krik... - priča M.T.
Na mesto pucnjave on se vratio petnaestak minuta kasnije kada je stigla uviđajna ekipa policije.
- Taj policajac me je ponovo napao, pred svim kolegama. Počeo je da viče: „Ti si bio sa njim“. Onda me bacio na automobil. Izgledao je sumanuto. Čak su me i inspektori, koji su me to veče ispitivali, pitali da li mi je izgledalo kao da je drogiran - priča M.T.
Njegovu priču potvrđuje i B.I., koji je poznanik M.T. Za vreme pucnjave B.I. je od policajca Trajkovića bio udaljen samo metar i po.
- Sedeo sam na klupi i video M.T. kako prilazi tom momku. A onda se pojavio taj policajac. Počeo je da viče i da puca. Video sam da M.T. leži na zemlji. Policajac je bukvalno pucao oko njega. Praštalo je na sve strane. U jednom momentu i M.T. i Bojan su počeli da beže. Video sam da Bojan trči ka parkingu. Policajac je ponovo zapucao ka njemu... Onda je unezvereno počeo da trči, do ulice, do autobuske stanice. Vikao je: „Akcija! Policija!“ Za to vreme Bojan je već ležao na trotoaru - priča B.I.
Izvor „Blica“ blizak vrhu MUP-a kaže da je prema dosadašnjoj istrazi i izjavama očevidaca očigledno da je Trajković zloupotrebio položaj time što je doveo u opasnost život Bojana Matića.
- Trajković tvrdi da ga je Matić pokupio kolima na autobuskoj stanici, da mu je zatim u vozilu u ruke dao pištolj i rekao mu da ga baci kroz prozor. Policajac je to, tvrdi, odbio i tek tada mu se predstavio. Matić je onda sam bacio oružje, zaustavio vozilo i počeo da beži prema parku. Trajković tvrdi da je tada potrčao za njim, da je ispalio dva hica u vazduh, a zatim i u pravcu Matića. Njegova izjava o tome šta se dešavalo u parku je, međutim, u potpunoj suprotnosti sa onim što nam je ispričalo dvadesetak očevidaca. Očigledno je da je Trajković pucao kao sumanut iako mu život nije bio ugrožen, a što je osnovni uslov da policajac upotrebi vatreno oružje. Sa njim očigledno nešto nije u redu i verovatno će morati na psihijatrijsko ispitivanje - kaže naš izvor.
U MUP Srbije ni u Generalnom inspektoratu juče, međutim, nije bilo moguće dobiti zvaničnu informaciju o istrazi ovog slučaja.
Ni okružno tužilaštvo slučaj ranjavanja mladića još nije ozbiljno razmatralo.
- Predmet još nije zaveden niti je određen tužilac koji će voditi slučaj - kažu u tužilaštvu.
Izvor „Blica“ kaže da je po zakonskoj proceduri neophodno da policija sasluša ranjenog kako bi se njegov iskaz uporedio sa onim što tvrdi policajac Trajković. Matić je pogođen s leđa, a metak mu je prošao nekoliko centimetara ispod srca. On je operisan i nalazi se van životne opasnosti, ali je i dalje u šok-sobi.

Citat:
Koga čuva Trajković?
Pucnjava u Rakovici ponovo je otvorila pitanje o tome kome se sve u ruke daje policijska legitimacija i oružje.
- Trajković je pripadnik Uprave za obezbeđenje koja je direktno odgovorna direktoru i ministru policije. Veliko je pitanje koga taj policajac čuva. Možda radi u obezbeđenju predsednika Vlade, nekog ambasadora ili štićene osobe. Šta bi bilo da je tako na njih potegao oružje - kaže naš izvor.
BLIC

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće
staro
  (#2 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 07:59
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 18.08.2007, 14:09

Još jedna u niza pojava prekomerne upotrebe vatrene sile, dokle. Dobro pitanje koga taj pandur čuva???

Festina lente

staro
  (#3 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 03.09.2008 23:35
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 18.08.2007, 14:41

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
Još jedna u niza pojava prekomerne upotrebe vatrene sile, dokle. Dobro pitanje koga taj pandur čuva???
Јако је паметно што ће полицајац отићи на психијатријски преглед пошто је замало убио човека.
Мислим да би још паметније решење било да их пошаљу на психијатријски преглед ПРЕ него што их приме у полицију, и онда да их контролишу периодично.
Недавно смо имали пример у неком селу у околини Ниша или Лесковца, кад су убили човека без разлога.
Некада се у полицију могло колико толико поуздати, данас су често гори од криминалаца, или се не мешају у свој посао. Имао сам част да ми обију кола и украду мало вреднију стварчицу, дошли су, били јако коректни, културни, написали све те записнике, био сам у СУП да дам неки као исказ... и то је то. Ајде што сам ја унапред знао да од тога нема ништа, али и они су се слично понашали. И ником ништа...

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#4 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 07:59
Godine: 31
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 19.08.2007, 02:25

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Некада се у полицију могло колико толико поуздати, данас су често гори од криминалаца, или се не мешају у свој посао.
A kad je to bilo kada su nas tukli i hapsili zbog političkog mišljenja?

Festina lente

staro
  (#5 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 03.09.2008 23:35
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 19.08.2007, 03:25

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
A kad je to bilo kada su nas tukli i hapsili zbog političkog mišljenja?
Пре деведесетих.

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#6 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 18.08.2008 04:50
Godine: 25
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 19.08.2007, 03:38

Auuuuuuuu
pa ovo bre iz dana u dan sve gore....
njih treba na psihijatrijski pregled pre primanja u sluzbu, a ne da se deshavaju ovakve stvari.
jedan pijan, drugi drogiran, tretji lud, a oni im josh daju pishtolje da im "podignu samopouzdanje"....

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#7 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 04:09
Godine: 46
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 19.08.2007, 18:59

Prema ovome sto sam procitala, mislim da je Trajkovic bio u specificnom psihickom stanju. Njegovo neuracunljivo ponasanje bar meni izgleda kao paranoicni napad i ocigledno mu je potrebna psihijatrijska pomoc.

"Ako nećeš ići celim putem, zašto bi uopšte išao?"

staro
  (#8 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:33
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 19.08.2007, 22:26

Citat:
ZOE kaže: Pogledaj poruku
Prema ovome sto sam procitala, mislim da je Trajkovic bio u specificnom psihickom stanju. Njegovo neuracunljivo ponasanje bar meni izgleda kao paranoicni napad i ocigledno mu je potrebna psihijatrijska pomoc.
Slazem se...samo sto mislim da bi lice koje radi u policiji trebalo da prodje jedan vid "psiholoskog treninga" , kako bi ovakvi ispadi bili snizeni na minimum...

staro
  (#9 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 04:09
Godine: 46
Odgovor: Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće - 19.08.2007, 23:13

Apsolutno si u pravu. Ocigledno da su psiholoski pregledi za ovu struku nedovoljno obuhvaceni, povrsni i zbog toga se desi, eto, sta se vec desilo

"Ako nećeš ići celim putem, zašto bi uopšte išao?"