|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Злоупотреба и злостављање деце |
|
Odgovor: Злоупотреба и злостављање деце |
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 11:07
Pol: Žensko
|
Odgovor: Злоупотреба и злостављање деце -
19.07.2007, 08:04
Ne smem ni da pomislim sta bi se onda desilo...Svaki kvart sa barakama bi imao svog "seoskog lekara"...a kad je njegov nadimak u pitanju svasta mi pada na pamet...
Mislim da je resenje za njih u socijalnoj pomoci, koja je kod nas mizerna i ne moze se tako lako ni dobiti i edukacija...
|
|
|
|
Злоупотреба и злостављање деце |
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 09:50
Pol: Muško
|
Злоупотреба и злостављање деце -
19.07.2007, 12:12
Citat:
Мислим, какве идеје... Социјалне службе, едукација, раст стандарда, полиција, интеграција Рома у друштво... 08.10.2007, BEOGRAD Izvor: PRESS KRIJU VERU OD RODITELJA Milka Mihajlović, predsednik Udruženja privatnih vrtića, tvrdi za Press da u Beogradu ima najmanje pet tajnih katoličkih i jedan baptistički vrtić! U Beogradu, pored vrtića „Fantazi" u vlasništvu katoličkog pokreta „Fokolari", postoji još nekoliko katoličkih vrtića, pa čak i jedan baptistički, u kojima vlasnici i vaspitači roditeljima mališana ne otkrivaju svoje versko ubeđenje, tvrdi za Press Milka Mihajlović, predsednica Udruženja privatnih vrtića i direktorka vrtića „Pametnica". Ona objašnjava da ti vrtići uglavnom nisu uredno prijavljeni kao ustanove za smeštaj dece pri verskim zajednicama, a da su neki čak registrovani kao igraonice i da im je baš zbog toga veoma teško ući u trag. Mihajlovićeva, koja je prva u Beogradu otvorila privatni vrtić pri Pravoslavnoj crkvi, smatra da je nedozvoljeno sakriti činjenice o tome ko je osnovao vrtić i da li su vaspitači „verski opredeljeni". - Roditelji moraju da znaju kome ostavljaju dete. Ja nikada nisam krila da kod mene u vrtiću deca uče veronauku! To što „Fokolari" ili neki drugi kažu da roditelje obaveste o svom verskom ubeđenju tek kada ih pitaju, a registruju vrtiće kao obične ustanove za smeštaj i obrazovanje dece je strašno! Nije moguće da u tim ustanovama deca ne uče veronauku - smatra Mihajlovićeva. Roditelji, oprez! Milka Mihajlović smatra da će roditelji koji upisuju decu u katoličke, baptističke i slične vrtiće posledice snositi tek kasnije i da za to nisu odgovorne institucije, već oni sami. - Odgovornost i nebrigu ne stavljam na institucije, već na roditelje. Nisam protiv toga da ljudi upoznaju neke druge vere, već sam protiv toga da ne poznaju svoju sopstvenu a da upoznaju tuđe - kaže Mihajlovićeva. Ona tvrdi da vrtić „Fantazi" u vlasništvu katoličkog pokreta „Fokolari" nije jedini u vlasništvu ljudi bliskih Katoličkoj crkvi. - Ima još vrtića u Beogradu koji se nalaze pri katoličkim crkvama. Pored njih, ima i jedan baptistički „Nojeva barka", koji je otvoren pri Baptističkom domu. Koliko znam, direktorka i vlasnica „Nojeve barke" Snežana Anđelić supruga je baptističkog vođe. Ono što je bitno, mnogi od tih vrtića nisu registrovani kao vrtići, već kao igraonice, i nemaju licencu za rad, pa im je teško ući u trag - kaže Mihajlovićeva. - U njima ne mora da postoji veronauka kao predmet da bi se deci indoktrinisala neka vera, koja se mališanima predstavlja kroz priču, bajku i igru - navodi Mihajlovićeva. Ona objašnjava da ljudi koji rade u tim vrtićima našu decu sigurno uče veronauci, ali na perfidan način. - Verujem da vaspitači u tim ustanovama, poput „Fantazi" i „Nojeve barke", decu uče veronauci. U programu ne mora da postoji predmet veronauka. Znate, najlakše je „napuniti praznu čašu", uticati na decu u tom uzrastu. Jer, ljudi koji rade u takvim vrtićima posao obavljaju vrlo perfidno. Deci se to predstavlja finim nitima, kroz bajku, jednom lepom maskom. Vaspitači ne mogu da imaju neko opredeljenje, a da ga ne provlače kroz svoj rad - objašnjava Mihajlovićeva. LJ. Račić ...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...
|
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Злоупотреба и злостављање деце |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Poučne priče - Melem za dušu | HLEBmaster | Filozofija | 184 | 26.08.2008 14:03 |
| Срби и Други светски рат | yossarian | Istorija | 18 | 17.12.2007 01:39 |
| Poslednji Srpski Car - Jovan Nenad | plemeniti vitez | Istorija | 0 | 27.05.2007 16:24 |
| Света лоза кнеза Лазара | HLEBmaster | Istorija | 13 | 24.10.2006 23:18 |
| Istorija Crne Gore | irnik | Istorija | 10 | 27.09.2006 15:43 |