VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Crna hronika

Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena
staro
  (#11 (permalink))
Duh
IsNoGood
Duh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamantDuh je dijamant

Član od: 17.06.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:07
Pol: Muško
Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 19.07.2007, 12:24

Video sam naslov u novinama pre par dana, ali evo tek sad saznajem o cemu je rec...

Nista ne treba da vas zacudi. 4 sezone sam radio kao spasilac, 2 na Banjici, 1 na Lidu, 1 na Kosutnjaku, i bio sam svedok mnooooogo nepravilnosti u radu, ali i roditeljske neodgovornosti. Sto se praznjenja bazena tice, ova 2 gde sam radio, nisu se praznila (voda se stalno filtrira), tako da ne znam kakve su to pumpe koje prazne bazen i koje su jacine i nije mi jasno kako nisu uspeli da izvuku dete ako su videli sta se desava i ako su odmah prekinuli praznjenje. Nije to bas tako kao sto pise, jer covek (kao i dete) moze da izdrzi nekoliko minuta pod vodom bez ostecenja mozga i da se kasnije reanimacijom vrati u zivot. Jedino ako je cev bila preuska i predugacka, ali to je vec scenario za horor filmove... O tome da kao spasioci rade neplivaci, poluplivaci i dobri plivaci, ali bez adekvatne obuke, necu ni da govorim...

"Ride. Because children need heroes."

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: 12.10.2008 19:12
Pol: Žensko
Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 19.07.2007, 16:08

Citat:
Duh kaže: Pogledaj poruku
nije mi jasno kako nisu uspeli da izvuku dete ako su videli sta se desava i ako su odmah prekinuli praznjenje. .
Nisam sigurna da li su prekinuli praznjenje ...ali njega je vise ljudi vuklo i pritisak je bio ogroman da nije imalo sanse da ga izvuku...pa cak ni malo...na kraju su razbii bazen da bi ga izvukli iz cevi...

staro
  (#13 (permalink))
Duh
IsNoGood

Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 19.07.2007, 19:53

Razbili bazen da ga izvuku? E stvarno su mentoli kad su pustili te pumpe dok su ljudi u vodi....

Sad sam sasvim slucajno pogodio trenutak kad je sef spasilacke sluzbe Ade Ciganlije davao izjavu za dnevnik... Pedesetak spasilaca, 6 kontrolnih camaca (kojih 6 kontrolnih camaca... )... Pedesetak poluplivaca (a pouzdano znam da ima i neplivaca) na 300 000 ljudi (vikendom)... Sto znaci jedan spasilac na 6000 ljudi, pa nek ih je i "samo" 500 u vodi u jednom momentu, pa je previse... Otisao sam u off, ali na Adi se isto tako udavi gomila ljudi, a o tome niko ne prica. Samo kazu-kupao se van obelezene teritorije, nakon rada spasilacke sluzbe... I sprali su svu krivicu sa sebe...

Dečak se udavio u cevi bazena
staro
  (#14 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Dečak se udavio u cevi bazena - 20.07.2007, 08:47

Pa u takvim situacijama, kada su velike guzve na kupalistima, a malo spasilaca, ipak treba i roditelji malo da povedu racuna o deci...
Iskreno ja se nikad nisam kupala na adi zbog trave i uvek sam bila u tripu da ce mi se neka uvrteti oko noge ...

staro
  (#15 (permalink))
Kal_el
s*permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: juče 23:57
Godine: 42
Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 20.07.2007, 09:25

Citat:
la femme kaže: Pogledaj poruku
Kada sam juce procitala ovu vest, ostala sam, najblaze receno, sokirana!

Zar je moguce da se takve stvari desavaju u 21. veku?!? Zar ne postoje neki elementarni propisi? Ako postoje, pridrzavali ih se iko? Proverava li iko da li se tu propisi primenjuju?

Stravican dogadjaj, i kazne stvarno treba da budu srazmerne posledicama! Jedno dete je mrtvo zbog necijeg nemara!!!

Strasno!!!
e pa vidiş ... u Çaçak joş nije stigao 21. vek zapravo oni su pri kraju 19.veka a
zakupce bazena i opştinatre koji su im izdali dozvolu za rad bih podavio u tom bazenu zbog nestruçnosti ... to je velik problem svuda u svetu ...

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju

staro
  (#16 (permalink))
Duh
IsNoGood

Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 20.07.2007, 17:44

Citat:
Neuhvatljiva_ kaže: Pogledaj poruku
Pa u takvim situacijama, kada su velike guzve na kupalistima, a malo spasilaca, ipak treba i roditelji malo da povedu racuna o deci...
Iskreno ja se nikad nisam kupala na adi zbog trave i uvek sam bila u tripu da ce mi se neka uvrteti oko noge ...
Roditelji treba uvek da povedu racuna o svojoj deci, pa makar bilo i 10x vise spasilaca... Jednom sam tako izvukao neku devojcicu, nista strasno, dok su roditelji na obali nesto pricali. I onda me njen otac pogledao, pa sam pogledao ja njega... Posle mi se izvinjavao...

Nije ta trava toliko opasna koliko je opasna temperaturna promena pri ulasku vodu, cesto pod dejstvom alkohola, pa puca srce, a kad pipnu travu cesto se uspanice...

staro
  (#17 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer

Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 20.07.2007, 18:42

Citat:
Duh kaže: Pogledaj poruku
Roditelji treba uvek da povedu racuna o svojoj deci, pa makar bilo i 10x vise spasilaca...
MOja greska...apsolutno se slazem...samo sam htela reci da malo vise obrate paznju..kad su tako velike guzve i kad su deca slabije na vidiku...

staro
  (#18 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 27.07.2007, 15:41

Takav nemar i takva nebriga! Neverovatno.
Način na koji je dete stradalo! Užas. Ostala sam bez teksta. Zar je moguće da niko nije mogao da isključi te pumpe, nego je to jadno dete stradalo na tako grozan način?!

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#19 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 07:10
Odgovor: Dečak se udavio u cevi bazena - 27.07.2007, 19:58

Citat:
Kunic kaže: Pogledaj poruku
Ne u zatvor, nego u tu istu cev.

Slazem se!

Tako je to kad "krkani" oce da se obogate na brzinu. Boli ih briga za ljudske zivote i za korektno odradjen posao. Ne bi me cudilo da su uzeli novac i odmah povukli vodu. Strasno!

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen