|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Национална нетрпељивост |
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Pol: Muško
|
Национална нетрпељивост -
16.06.2007, 00:53
http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2...15062007.shtml
ZAKLAĆU TE ZBOG SRBINA Hrvat Ante Boca pretio smrću ćerki ako se uda za Srbina, golmana Zadra Zadarska policija privela je 53-godišnjeg Antu Bocu iz sela Islama Latinskog blizu Zadra koji je svojoj ćerki zapretio da će je zaklati ako se uda za Srbina Danijela Subašića, inače golmana Zadra i mlade reprezentacije Hrvatske. Foto Danijel Subašić Antu Boci mnogo smeta što je Subašić (23) srpske nacionalnosti, a njegovo negodovanje je eskaliralo u utorak posle podne, kada je prebio svoju ćerku, koja je završila u ambulanti. Zbog toga je Boca završio u pritvoru s prijavom za porodično nasilje, a njegova ćerka Antonija preselila se kod Subašića. Kurir je uspeo da stupi u kontakt sa Danijelom Subašićem, koji nije bio previše voljan da komentariše ceo događaj, već je istakao da će ljubav između njega i Antonije pobediti. - Istina je sve što su novine pisale i mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene - kazao je Danijel Subašić za Kurir i zamolio nas da ga više ništa ne pitamo, jer ne bi voleo da bude pogrešno shvaćen. Ante Boca je pre verbalnih pretnji napisao i pismo ćerki u kojem je poručio da će je zaklati ako se uda za Subašića. Što je najgore, Boca zamera mladom reprezentativcu Hrvatske samo jednu stvar - srpsku nacionalnost! Kada je Boca istukao Antoniju, ona je otišla u ambulantu u mestu Islam Latinski, a lekarka je o svemu obavestila policiju, koja je privela suludog oca. Boca je u sredu izveden pred istražnog sudiju i zadržan u pritvoru dok se ne ispitaju svedoci celog slučaja, a kaznena prijava tereti ga za nasilničko ponašanje u porodici. Kako smo saznali od hrvatskih kolega, Danijel Subašić i njegova devojka Antonija Boca u ozbiljnoj su vezi i zajedno su pet godina. Nedavno su u Zadru iznajmili stan za zajednički život. Antonija je studentkinja poslednje godine pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zadru, dok je Danijel prvi golman NK Zadar i mlade reprezentacije Hrvatske. "Koljač" dobrog srca Ante Boca u Islamu Latinskom slovi za "naglog čoveka dobra srca". Navodno lako plane, a činjenicu da mu se kći jedinica udaje za Srbina Danijela Subašića nije u stanju da prihvati. Danijel Subašić je u hrvatskoj javnosti poznat po događaju iz avgusta prošle godine, kada je zagrebačkoj policiji prijavio direktora Zadra Renu Sinovčića za pretnju, jer je navodno trogodišnji ugovor s klubom potpisao pod prisilom i pretnjama. Svedoci tog događaja bili su Danijelov otac Jovo Subašić i sekretar Zadra Mladen Baždarić. Posle svega, Subašić je ubrzo povukao prijavu i nastavio uspešnu karijeru u Zadru. (S. R.) Komentari (29) stevan 15.06.07 01:07:42 - Pisem vam komentar kao Srbin iz Zadra koji je dobro upoznat sa situacijom u tom kraju.Tamo se biti Srbin smatra sramota i za vecinu Hrvata je udaja ceri za Srbina gora nego njena smrt jer onda cijela familija bude navodno ostamocena i o tome prica cijeli kraj.Dobro poznajem i familiju malog Subasica i njega samoga i znam da je rijec o jednoj postenoj,mirnoj i dobroj familiji koji skoro svi imaju mijesane brakove ali jako dobro znaju ko su i sto su.Niko ne moze niti zamisliti tu kolicinu mrznje i netolerancije prema Srbima u tom kraju gdje je Srbin=Smece,mozda se to moze usporediti jedino sa Kosovom ali ja to ne znam osim preko stampe a za slucaj Zadra i Zadarskog zaledja sam osjetio na svojoj kozi.To su primitivni neobrazovani ljudi i njima nista ne mozes objasniti i tako se ponasaju iz generacije u generaciju.Tamo sve moze proci ali mrznja poema Srbima nikada. |
|
|
|
Odgovor: Национална нетрпељивост |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uzimati 3x2 dnevno!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:43
Pol: Muško
|
Odgovor: Национална нетрпељивост -
19.06.2007, 12:30
Citat:
Tih 5 madjara koji su prebili tog Srbina, dobili su primerenu kaznu, koliko neki dobijaju za ubistvo. Prema tome sud je uzeo u obzir nacionalnu primesu... Ne vidim koja je razlika izmedju izjave oca Hrvata spominjenog u postavku teme ili nama svima dobro poznatog mladica, sugradjanina (zaslepelog radikala) koji je pretio da ce zaklati svoju Madjarsku majku! To su socijalno devijantne osobe koje trebaju da se lece, milom ili silom! ![]() |