VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Crna hronika

Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Više od 70 posto starih umire od gladi!!
staro
  (#1 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Pol: Žensko
Godine: 31
Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 15.01.2008, 19:28

Pročitali ste verovatno danas u Blicu. Ne sumnjam da nije tako.
Suprug i ja imamo daleko veće plate od standardnih, pa opet ekonomišemo.
Hiljadu puta sam se pitala kako ljudi stari, bez mogućnosti dodatnog posla, preživljavaju sa po par hiljada mesečno i to isplaćenih iz dva puta.

Stvarno strašno!

_________Una16

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: ma više od 70 posto starih umire od gladi!!
staro
  (#2 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: juče 23:33
Odgovor: ma više od 70 posto starih umire od gladi!! - 15.01.2008, 21:15

Odakle taj podatak da više od 70% starih ljudi umre od gladi? Uzasna je i sama pomisao da se tako nešto dešava u našem okruženju, ali 70%...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!!
staro
  (#3 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 05:18
Godine: 25
Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 15.01.2008, 22:18

Kao prvo zasto verovati svemu sto Blic napise?

Kao drugo, zar svi ti stari ljudi nemaju decu koja u tim situacijama brine o njima i pomaze ih finansijski?

goldie

staro
  (#4 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 15.01.2008, 23:18

Opet bukvalizam! Od sad ću da obratim pažnju.

Ne verujem da svi stari ljudi imaju nekoga za ispomoć.
I ako imaju, pitanje je da li isti mogu i sami sebi pomoći.
Da li već ne odvajaju za usta svoje dece i ne mogu galantno za još jedna pride?
Ja znam ženu koja sebi ne može da priušti meso na trpezi - moja porodica joj kupuje. Kao i mnogo čega drugog, a osnovnog.
I zato verujem.
Znam i izbeglice koje ni decu ne mogu da prehrane kako valja, jer nemaju posla, a izbegli su sa svojim starcima. I njima odnesemo kada možemo.
I opet verujem. Jer vidim.

Napumpan naslov, pandam onom o deci, ali govori o realnom i prisutnom.
Starci u našem društvu su živi sahranjeni. Ne da im se posao. Penzije su nikakve.

Bilo gde u svetu stari se poštuju.
Jedino ovde ih se stidimo.
I ne pričam na ličnom, nego državnom nivou.

_________Una16

staro
  (#5 (permalink))
maski
Iskusni forumdžija
maski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 12.12.2007.
Poslednji login: 10.02.2008 13:19
Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 15.01.2008, 23:21

Citat:
Buba Erdeljan kaže: Pogledaj poruku
Bilo gde u svetu stari se poštuju.
Jedino ovde ih se stidimo.
Opet bukvalizam?

ako je florida - bilo gde u svetu.... ondaK okeeet.

staro
  (#6 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 05:18
Godine: 25
Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 15.01.2008, 23:30

Znaci ovaj naslov u kojem se spominje 70% je napumpan i netacan.

Svesna sam da su penzioneri i stari u teskoj finansijskoj situaciji. Ali isto tako smatram da ta deca i rodjaci treba da misle na svoje bliznje i na one koji su ih doneli na ovaj svet i hranili od malena. Ako su ti isti stari ljudi odvajali od svojih usta za svoju decu, zasluzuju da u starosti njihova deca odvajaju od svojih usta za svoje roditelje. To su zasluzili. Tacno je da u nasoj drzavi vlada taj nemar i svako samo gleda svoje dupe tako da se tu slazemo.

ps Moja pitanja u prethodnom postu su bila najnormalnija stvar na ovako postavljenu temu koja treba da se razradi.

goldie

staro
  (#7 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija

Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 16.01.2008, 10:30

Tačan quote bi glasio 12% starih iznad 70 god. umire od gladi ili hladnoće, apropo teksta o dvoje staraca koji su izdahnuli u svom domu, a pronadjeni tek nakon par dana.
Gde su bila deca i da li su imali potomaka, nije mi poznato.
Ono što znam je da svega i svačega naopakog ima u ovoj zemlji, pa izmedju ostalog i spomenutog nemara.
A do državnog nivoa se dovodi pitanje šljuskanja po dupetu.

Da razjasnimo, ljudi koji su u stanju da svoju decu maltretiraju, siluju i nad njima se iživljavaju ne bih na robiju, nego na vešala, pa opet...
šta uraditi sa srcima koja su pre fizičkog tela odumrla od gladi i hladnoće?
Gde je država da pomogne, šta se dešava sa pojedincima na vrhu, gde će im više duša?
Šta je i sa narodom? Valjda tolike godine protesta, a nikakvog pomaka. Apatija. I to odvratno - u se i u svoje kljuse.
Ne znam stvarno...Mogu da se nerviram, nahranim neka gladna usta, poklonim onome koji nema, ali to je i dalje ništa.
A neki novi klinci rastu...i prolaze ovo zajedno s nama.
Stvarno strašno.

_________Una16

staro
  (#8 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 03:59
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 16.01.2008, 10:38

Da,a ja kada bih osnovao fond da okucim stare i izbegle na konto jeftinih salasa i napustenih imanja u Vojvodini i zamolio da svi uplate na racun 5,- ako ne mogu više proglasili bi me za prevaranta i niko ne bi učestvovao,ma koliko sad,nad sudbinama tih ljudi,očajavali...A samo jedna org. to pokušava i to je retko dobra ideja kako Miskovic i Beko npr. da se iskupe za to što su privilegovani u ovoj državi...

Ako si sinu kupio kucu od 3.5 miliona u Londonu daj barem 35.000e u fond da bi necijih 10-oro dece i starih naslo sebi krov nad glavom kako ne bi umirali,nebitno od cega,u kartonskim kutijama,satorima i tudjim garazama i podrumima...

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

staro
  (#9 (permalink))
maski
Iskusni forumdžija
maski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebemaski ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 12.12.2007.
Poslednji login: 10.02.2008 13:19
Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 16.01.2008, 12:16

..da okuchish stare i izbegle na konto jeftinih salasa i napustenih imanja u Vojvodini?! ....buahahahaha..... mislish da bi neko otish'o sa asfalta?

1. chokica i dica plachaju stan vec 12 godina 300 evra mesecno (najpre 250 maraka) zato shto sinisha i boba oboje vec godinama u penziji i zzive 200 metara daleko od njih) neche da odu u aleksinac gde imaju kucu i imanje.

2. matori buda sa drugog sprata je u invalidskoj penziji od '85....sedi ispred zgrade i balavi s ostalim penzosima umesto da je otishao na selo gde ima familiju a da ostavi unukama gajbu da mogu da studiraju u beogradu a da ne budu podstanari.

3. vuka i radisha (komshije do mene) se ne michu iz svog stana iako im sin zzivi kao podstanar na banovom brdu, kao i cherka koja je pre tri meseca rodila blizance. vuka chuva komshijsku decu a radisha krmelja do podne i vuche se u papuchama do prodavnice.

...etc.... primera je bezbroj.

sve su to ljudi koji su fizichki sposobni da se pobrinu za svoju elementarnu egzistenciju....da sade bashtu i uzgajaju zzivinu i da se ne plashe da che umreti od gladi.

...koliko se secam u japanu su stari i iznemogli odlazili u planinu da umru belom smrchu ne bi li ostavili prostor mladjima. a?

...a nije li gospodja u bechu umrla u svom stanu od dvesta kvadrata s trideset machaka.... te su je pronashli nedelju dana kasnije....

staro
  (#10 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 03:59
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Više od 70 posto starih umire od gladi!! - 16.01.2008, 12:23

Citat:
maski kaže: Pogledaj poruku
..da okuchish stare i izbegle na konto jeftinih salasa i napustenih imanja u Vojvodini?! ....buahahahaha..... mislish da bi neko otish'o sa asfalta?

1. chokica i dica plachaju stan vec 12 godina 300 evra mesecno (najpre 250 maraka) zato shto sinisha i boba oboje vec godinama u penziji i zzive 200 metara daleko od njih) neche da odu u aleksinac gde imaju kucu i imanje.

2. matori buda sa drugog sprata je u invalidskoj penziji od '85....sedi ispred zgrade i balavi s ostalim penzosima umesto da je otishao na selo gde ima familiju a da ostavi unukama gajbu da mogu da studiraju u beogradu a da ne budu podstanari.

3. vuka i radisha (komshije do mene) se ne michu iz svog stana iako im sin zzivi kao podstanar na banovom brdu, kao i cherka koja je pre tri meseca rodila blizance. vuka chuva komshijsku decu a radisha krmelja do podne i vuche se u papuchama do prodavnice.

...etc.... primera je bezbroj.

sve su to ljudi koji su fizichki sposobni da se pobrinu za svoju elementarnu egzistenciju....da sade bashtu i uzgajaju zzivinu i da se ne plashe da che umreti od gladi.

...koliko se secam u japanu su stari i iznemogli odlazili u planinu da umru belom smrchu ne bi li ostavili prostor mladjima. a?
Ima istine,vole da se identifikuju sa prebivalištem,dođe im kao zanimanje...Ostalo im od identiteta samo to,zapravo samo misle da ga i imaju...

Nego.. na stranim univerzitetima se uči da je u jednom delu Srbije,ne tako davno,bio običaj da svake godine deca izvedu svoje stare,iznemogle i bolesne na vrh brda i mlate motkama na smrt... neverovatno,ali istinito i tema za diskusiju što filozofsku i pragmatičnu,što moralnu

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

Odgovor