|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine |
|
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine |
|
|
Matori Predator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 06:02
Pol: Žensko
|
Odgovor: Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine -
24.12.2007, 23:08
Evo i danas citam u novinama..otac doveo dvoje dece od 7 i 9 godina na pregled jer sumnja da ih majka fizicki zlostavlja.
Strasno.A onda opet s druge strane, ako spadate u one koji ne tuku svoju decu, nemojte da se iznenadite ako to umesto vas uradi neko drugi. Prica od pre par dana, glavni akter ona nasa striptizeta (ne mogu da se setim koja) pljesnula samar nekom detetu koje ide u skolu s njenim sinom. No comment. |
|
|
|
|
|
Rainbow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 12:40
Godine: 31
|
25.12.2007, 01:41
Uzasavaju me ovakvi podaci...i rastuzuju
...zamisliti samo kakav je zivot fizicki zlostavljanoj deci...a gde je fizicko,tu je i psihicko zlostavljanje...tuga,u kakve ce osobe da izrastu ti mali ljudi,ne smem ni da pomislim,oni su mladi starali...to nije detinjstvo,to je horor... |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 26.12.2007.
Poslednji login: 03.05.2008 14:13
|
Ja sam dobila batine kao dete, a sada sam sama majka od curice koja ima 9 godina.
Ali u tim 9 godinama jos nijednom nije dobila batine. Zasto imam usta i pamet? Najlakse je udariti dete, koje se nezna braniti. Ja odgojim moje dete na psihicki nacin, tj. ako je pogresila nesto, sedem sa njom i popricam sa njom i ako treba 100 puta je pitam, zasto je to i to uradila i upitam je dali je to uredu sta je napravila i kaznjavam je na taj nacin, da nesme da izadje napolje nedelju dana i teram je da napise na papir 100 puta, na primer: Moram da slusam mamu i tatu. Nesmem vise da lazem. E ovo recenicu mora da napise u "kaznju knizicu" 100 puta da joj prste zabole i nesme se ustajati dokle god nije zavrsila. Ali jos nikad nisam ruku digla na nju. Niti moj muz. Sta mi to vredi: Udarim je, nju boli, bol prode i opet nije nista naucila. A tata joj je bio desetar u vojski. On kad nesto kaze, to mora biti ili mora da stoji 15 minuta na jednoj nozi ili mora da napravi 20 klekove. Sa batinama ne resavaju probleme, nego samo ostri reci i psihicki utecaj. ![]() Ali to sta se desava po Srbiji, to mi se cini, kao da smo 100 godine zaostali, tu gde je jos bilo potpuno normalno da se koristi dete kao rob i predmet, a ne kao ljudsko bice. Ovakve roditelje treba strpati u zatvor. Ali tu nazalost policija i sud jos nista konkretno ne preuzima. Nadam se, da ce biti jednog dana dom za "silovane" decu, da mogu da odrastu na miru i da ih roditelji nesmeju nikad vise videti. Bolje odrasti sam i imati mir, nego odrasti sa ranama (telecno i dusevno). |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.05.2007.
Poslednji login: 09.07.2008 15:32
Pol: Muško
|
13.01.2008, 14:57
I stajanje na jednoj nozi je vid zlostavljanja dece.Sto ne probate sa dubljenjem na glavi???
Ovo je stvarno tema o kojoj moze mnogo da se diskutuje, svi smo mi bili deca i secamo se nacina na koji smo kaznjavani.Na neke je to uticalo na neke nije, sve zavisi od psihickog i mentalnog stanja deteta.Ja sam svoje kaznio batinama nekoliko puta, kada kazem batinama, mislim cvrknuo sam ga par puta.Mogu vam retji da su to stvari koje zabole i prodju ali se veoma dugo pamte.Meni je veci greh zatvoriti dete u kucu po kazni na neki period nego ga udariti po dupetu.Pa setite se samo vremena 80-ih ko je u to vreme bio dete, verujem da se i dalje dobro seca nacina na koje smo svi kaznjavani, mada tada nas zakon nije stitio i bili smo mnogo bolji i imali smo detinjstvo.Niko tada nije razmisljao ko svoje dete bije ko ne!! I sta sada dosli smo u doba pametnijih psihologa, psihijatara doktora i ostalih, a svi zajedno vidno propadamo brzim zivotima bez ikakve mere za vrednost, bez ljubavi, bez emocija i jos 1 000 000 drugih stvari. I sada polemisemo na forumima da li i sta treba raditi i kako, a savete daje Andzelika koja svoje dete terfa da stoji na jednoj nozi. BUDALASTINA, pa Andzelika, bolje je udari 2 puta po dupetu nego tako nesto. Ne z\elim da me ljudi pograsno shvate, ne treba decu tuci do mere nanosenja vidnih povreda, ali udariti po dupetu po nekada nije bas toliko lose. |
|
|
|
|
|
is not here anymore.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 10.07.2008 13:05
Godine: 29
|
23.01.2008, 07:55
Citat:
Kad roditelj upotrijebi remen iliti žicu/produžni kabel iliti kuhaču.. Eeee, to je druga stvar. Ali opet, ja svojima to nisam zamjerila. Moja seka bi im možda trebala jer je dobila puno više od mene ali.. E ovo sa remenom smatram pretjerivanjem i zlostavljanjem. To, stvarno, nije potrebno. Treba znati granice. Univezalne. |
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Više od 70 odsto dece u Srbiji dobija batine |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Ko je prosečan građanin Srbije | Necromancer | Društvo oko nas | 1 | 22.10.2007 08:06 |
| Nasilje u porodici | Mish | Porodica | 16 | 17.07.2007 02:27 |
| 56,8% Srba nikad nije selo za računar | Necromancer | Društvo oko nas | 24 | 17.06.2007 19:37 |