VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Crna hronika

Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika
staro
  (#1 (permalink))
gerbes
Iskusni forumdžija
gerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan član

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: juče 13:10
Pol: Muško
Godine: 37
Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 14:17

Ovo je napisala moja drugarica Danijela Čordić Stanojević:

Dana 27.02.2007. godine nešto pre 16:00 časova došla sam u predškolsku ustanovu «Zvončica 1» po svoje dete, Čordić Mariju. U dvorištu me je dočekalo sedam-osam roditelja dece iz naše grupe vidno uznemirenih. Od svoje dece su čuli, što je i nekoliko dece u mom prisustvu potvrdilo, da je moje dete slučajno udarilo drugaricu po ruci, dete se rasplakalo a vaspitačica, Dragana Brusin, je širokom selotejp trakom zalepila Mariji usta, postavila je na sredinu sobe i rekla ostaloj deci da je udaraju po rukama da bi «videla kako je to kad nekog udara».

28.02.2007. godine u 07:00 časova otišla sam u direkciju predškolske ustanove na razgovor sa Vama. Vi ste mi potvrdili da je događaj koji su mi deca iz Marijine grupe prezentovala istinit i da je isto to potvrdila i vaspitačica Dragana Brusin. Složili smo se da tako nešto nije smelo da se dogodi, i da je vaspitačici očigledno potrebna pomoć, te da bi možda bilo najbolje da neko vreme ne radi sa decom. Rekla sam i opet ponavljam da ne želim da vaspitačica Dragana Brusin dobije otkaz jer ne mogu da živim sa tim saznanjem da sam nečije dete ostavila bez hleba.

Nadam se da ćete ispoštovati naš dogovor i da ćete zaštititi moje dete, a takođe i svu ostalu decu.

Moj ego piše čekove koje moje telo ne može da unovči

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika
staro
  (#2 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 21:47
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 14:24

Dakle....ne mogu da verujem sta nam se desava ...po meni je ova vaspitacica zavrsila svoju karijeru.

Ne daj Boze da se mom detetu desilo ovako nesto........

selotejpom vezati dete pa udarati...uzas

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#3 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 14:43

Zaista uzasno... Ako se sve ovako desilo kako je napisano, ne vidim kako doticna vaspitacica moze i dalje da ostane i radi sa decom! Zena ocigledno nije svesna svojih postupaka - zalepiti detetu traku preko usta i udarati ga!!! Stvarno svaki put kad cujem ovakve price, ostanem bez komentara!

staro
  (#4 (permalink))
gerbes
Iskusni forumdžija
gerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan član

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: juče 13:10
Pol: Muško
Godine: 37
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 14:56

U stvari je terala ostalu decu da prodju i udare Mariju (Marija je inace usvojena) sto je bila mozda ista trauma i za ostalu decu... ne do Bog da moje dete neko natera da udari selotejpom uvezanu drugaricu ili drugara, ili da gleda tako nesto, isto koliko i da moje dete bude vezano selotejpom...a opet i ta vaspitacica ima malo dete...

Moj ego piše čekove koje moje telo ne može da unovči

staro
  (#5 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 15:07

Pa sigurno da su sva deca to dozivela kao traumu. Zamisli i tu decu koja su morala da je udare - kod kuce te mama i tata uce da budes dobar, da ne tuces drugu decu, a onda dodjes u zabaviste i vaspitacica, autoritet, tera te da upravo to radis! Zamisli kakva je to konfuzija!
A Marija... ne mogu ni da zamislim kako je tek ona to sve dozivela! Jadno dete... Sigurno da je prezivela strasan sok!

staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:03
Godine: 33
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 17:20

Zanimljive metode ima ovaj "pedagog". Dobro je da nisu vežbali kako se nije pametno igrati šibicama. Mogla je da im zapali ruke svima kolektivno da vide kako to peče kad se igraš sa vatrom.

Kakav idiot. Mombril.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#7 (permalink))
mrvacha
Brbljivica
mrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostalemrvacha je uzor za ostale

Član od: 11.02.2007.
Poslednji login: juče 16:26
Godine: 24
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 28.02.2007, 17:25

Ne mogu da vjerujem da se strogo ne kontrolisu osobe koje rade sa malom djecom!
Kakav im samo negativan primer pruzaju i uticu na njihov odgoj!
Uzas...

staro
  (#8 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 07:40
Godine: 26
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 02.03.2007, 06:39

I takvi nam rade sa decom?!
Daj da mi nju(i njoj slicne)vezemo pa da ih malko mucimo...
Da vidimo sta bi imali da prokomentarisu o takvoj vaspitnoj meri?!

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#9 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 13:17
Godine: 26
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 02.03.2007, 21:15

Upravo sam gledala na Dnevniku RTS-a prilog o ovom slučaju. Žao mi je što postoje ovakvi pedagozi, ali mi je drago što je ova priča poprimila velike razmere, jer ovakvih "pedagoga" ima jako mnogo.

Verovali ili ne, ja se i posle skoro 20 godina i dalje gotovo perfektno sećam lika svoje vaspitačice. Nije nam lepila usta selotejpom, nije nas tukla, ali je bila izuzetno gruba i bučna i zbog toga me je jako plašila. Sećam se da čak jedno vreme nisam želela da idem u zabavište, jer me je vaspitačica plašila.
Ne mogu da zamislim kako se oseća dete nakon ovakvog slučaja, kada ja mnogo bezazleniju stvar pamtim ovoliko dugo...

staro
  (#10 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 03:01
Godine: 31
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 03.03.2007, 13:58

Tužno je baš i treba se boriti svim silama da se ovakvi ljudi udalje za stalno.
Tu se, opet, vraćamo na ono staro pitanje o verodostojnosti naših naučno obrazovnih ustanova. Kroz kakve kontrole i na kakve načine ljudi dobijaju diplome određenih fakuleteta i viših škola u zemlji Srbiji. Sve dok se to ne uredi, dok se ne postave standardi koje će morati da ispoštuje svako ko pohađa određene studije ništa neće funkcionisati. Upoznala sam ja mnogo studenata pedagogije, psihologije, medicine za koje sam pomislila kako ću zbog njih da se izgubim što dalje odande kako se ne bi deslio da sutra moje dete treba da bude u njihovoj nadležnosti po bilo kom pitanju. Naravno da ima i onih pravih koji jesu rođeni za taj posao i koji bi mu se posvetili svim srcem, samo kako da ga dobiju kada nemaju veze?

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor