VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Crna hronika

Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika
staro
  (#11 (permalink))
tipka
Iskusni forumdžija
tipka će uskoro postati poznat člantipka će uskoro postati poznat član

Član od: 13.02.2007.
Poslednji login: 16.08.2008 23:24
Pol: Muško
Godine: 35
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 03.03.2007, 14:45

Po meni toj vaspitacici(ako se tako uopste moze nazvati???),nisu sve daske na mestu(mislim u glavi jel)
Psihicki slucaj.najverovatnije da ima kuci svojih problema pa joj dobro dodje da svoj bes iskali na deci.
Uzas!!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika
staro
  (#12 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 15:34
Pol: Žensko
Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 04.03.2007, 18:46

Zaista strašno je šta se dešava...a ovo je samo jedan slučaj koji je dospeo u javnost...
Što je najgore mislim da se o ovome i pročulo jer je verovatno bilo nekih fizički vidljivih ozleda nakon lepljenja usta...ali sigurna sam da u mnogim ustanovama postoji ona gora varijanta psihičkog zlostavljanja i omalovažavanja dece kao način "vaspitanja, isterivanja bubica, i prevaspitavanja"...
Veoma mi je teško da shvatim da neko može taj posao da odabere i da nema strpljenja u radu sa decom...da ne može ni na jedan drugi način da im se približi, da im objasni u čemu greše nego da to sprovene fizičkim nasiljem ...

staro
  (#13 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 16.03.2007, 23:22

Vaspitačica vraćena na posao

16. mart 2007. | 18:24 | Izvor: Beta

Zrenjanin -- Vaspitačica koja je u Zrenjaninu devojčici u obdaništu zalepila usta selotejpom, u ponedeljak se vraća na posao.

"U prvom mometu činilo se da je reč o ozbiljnom postupku, pa sam donela rešenje o suspenziji i pokretanju disciplinskog postupka protiv vaspitačice Dragane Brusin, zbog sumnje da je izvršila tešku povredu radne obaveze", izjavila je direktorka ustanove Radosno detinjstvo Anđelija Mirković. Stručnjaci su, međutim, utvrdili da je ona sposobna za rad s decom.

Odluka o vraćanju vaspitačice na posao doneta je na osnovu izjava vaspitačica i ostalih radnika u tom vrtiću, mišljenja psihologa i pedagoga te ustanove i izveštaja o vanrednom zdravstvenom pregledu, kojim je utvrđeno da je vaspitačica sposobna za rad s decom u narednoj godini.

Direktorka je dodala da su 24 roditelja iz grupe koju vodi Dragana Brusin uputili zahtev da ona bude kažnjena najblažom merom i da nastavi rad s njihovom decom.

Zahtev je podržao i savet roditelja te predškolske ustanove, a postupak vaspitačice objašnjen je kao trenutak nemoći, kaže direktorka.

Vaspitačici je izrečena disciplinska mera i od tri naredne plate biće joj oduzeto po 20 odsto.

preuzeto sa sajta B92

e, pa toliko na tu temu!
"trenutak nemoci"... da sam juce umrla, umrla bih neprosvetljena!

staro
  (#14 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Godine: 25
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 16.03.2007, 23:37

Gospode Boze!!!

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#15 (permalink))
lav71
mudorator
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 00:14
Godine: 37
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 16.03.2007, 23:44

...i roditelji su krivi...ja se ne bih žalio nikome, sam bih joj očitao lekciju iz pedagogije....

...snaga caruje dok um ne popizdi...

staro
  (#16 (permalink))
Goga
Dama Herc
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 11:20
Godine: 34
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 17.03.2007, 02:28

Citat:
la femme kaže: Pogledaj poruku
Vaspitačica vraćena na posao

Odluka o vraćanju vaspitačice na posao doneta je na osnovu izjava vaspitačica i ostalih radnika u tom vrtiću, mišljenja psihologa i pedagoga te ustanove i izveštaja o vanrednom zdravstvenom pregledu, kojim je utvrđeno da je vaspitačica sposobna za rad s decom u narednoj godini.

Da li uopšte u tom vrtiću postoje psiholozi i pedagozi? Tačnije i ako postoje, a trebalo bi da postoje i njih bih podvrgla detaljnoj psihološkoj analizi
Sposobna za rad , verujem da jeste ... ali kakav ... na koji način?

(sve mi ovo liči na horor film)

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#17 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 15:34
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 05.04.2007, 12:31

Ne vredi jednostavno je to jedan kolegijum i oni ce uvek podržavati jedni druge... Tako je svuda...
Jedino ako je direktorkina stolica "uzdrmana" ona ce delovati...u protivnom promeni obdanište ili školu ako ti ne odgovara...

staro
  (#18 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 14.09.2008 17:46
Godine: 25
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 15.04.2007, 00:02

Uf... stvarno ne znam kako bih reagovala da je to uradila mom detetu...
Verovatno bih joj unishtila svaku mogutjnost da bilo gde nadje posao! To minimalno...

Katastrofa shta rede deci....

Setjam se da je mene uchiteljica istukla shto nisam donela svesku od proshle godine i da sutradan nisam htela da idem u shkolu. Moji na to nisu reagovali, ali bih ja svakaako reagovala.
Kasnije sam istoj uchiteljici ( u 3. razredu) ochitala takvu bukvicu pred celim odeljenjem da je ostala shokiranaa i nikog nije udarila do kraja 4. razreda. Pa puklo mi!
Kasnije je otishla u penziju...

Ali sad, u 21. veku da neko decu tako matretira, pa zgromila bih ga. Definitivno. Da vidimo moze li mene da tuche. A ne maleno stvorenje.

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#19 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 08.05.2007, 15:24

Bolesnika ima svuda... Ali, najbolnije je kada takvi bolesni umovi čuvaju i vaspitavaju decu. Ili leče. Šta god.

Imala sam sličnu epizodu sa vaspitačicom mog sina.
Koliko znam, ona je bila suspendovana. Ne znam da li zauvek, ili na neko odredjeno vreme. Nadam se - zauvek.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#20 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 02:33
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika - 19.06.2007, 13:09

Koliko iz teksta vidim i pretrazio malo i internet, vaspitacica je kaznjena ali se smatra da moze dalje da obavlja svoj posao.
Ostaje da prihvatim sud onih koji su na poziciji sa odluce o tome.

Interesantno je da u nekim tekstovima na netu se spominje samo lepljenje selotejpq preko usta, na ovoj temi se vec spominje tuca, a na nekim komentarima vec se pise o vezivanju selotejpom!

Opet je to nasa zelja za senzacijom! Problemi se ne resavaju silom i negodovanjem vec konstruktivnim predlozima.

U mojoj porodici ima mnogo pedagoga i odgovorno tvrdim sledece:
1. Ne sme se unistiti karijera sposobnog pedagoga zbog jedne jedine greske. Ubice, pa cak i utajivaci poreza dobiju sansu za popravni od zivota!
2. U ovom bolesnom i prljavom drustvu u kojem zivimo, roditelji (pricam o skoli a ne o obdanistu) su nepodnosljivi. Vaspitaju svoju decu protiv autoriteta, protiv osobe koja bi ih ucila, da deca to dozvoljavalju. Znaci dete se ponasa nepodnosljivo, na to bi nastavnik da reaguje, a cesto je onemogucen jer njega stiska direktor kod koga roditelj ide negodovati.

Nije lako biti pedagog. I budimo/budite iskreni: Kada bi pedagog vase dece zaradjivao 3x vise od vas, vi bi se njemu obracali sa puno vise postovanja! Tada bi jedno tako plemenito zanimanje bilo cenjeno u drustvu!

Ne opravdavam zalepljivanje usta. Moja vaspitacica je pre 34 godina meni na isti nacin zalepila usta. Bila je mlada, neiskusna. Na neki nacin i ja sam doziveo traume. S tim da ja nisam smeo ni svom roditelju reci da sam dobio kaznu i obdanistu jer bi me u najmanju ruku bar izgrdili.
Kada sam posle par godina slucaj ispricao svojoj majci, pedagogu, nije odobravala postupak ali nije se preterano ni uznemiravala. Postojala su mnogo losija deca od mene...

nisam legenda