|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Crna hronika Ubistva, silovanja, narkomanija... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Subotica - Umrli od gladi... |
|
Odgovor: Subotica - Umrli od gladi... |
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 23:41
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Odgovor: Subotica - Umrli od gladi... -
04.11.2006, 18:24
Citat:
Tako da je ovo jos jedna vest malo istrgnuta iz konteksta nasih predivnih novinara koji ne znaju sta da pisu. A ne tvrdim da drzava nije kriva, naravno da jeste ali nije sve bas tako kako novinari kazu. Ko zna da li je i ovo istina? |
|
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: juče 07:56
Pol: Muško
Godine: 27
|
04.11.2006, 18:41
ali opet cinjenica je da tim ljudima niko nije pruzio pomoc... upravo to gdje su im komsije, rodjaci, prijatelji...
|
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
|
činjenica da nadležne institucije peru ruke od svega, tj. prebacuju lopticu na ovoga ili onoga danas nikoga ne bi trebalo da iznenađuje obzirom na činjenicu u kakvoj državi živimo (na žalost). ljudskoj gluposti naravno nikad kraja, jer se najviše polemiše da li su umrli od gladi ili od pothranjenosti (ja u tome ne vidim neku veliku razliku, jer je sin Ivan imao oko 45 kilograma, sa čirom ili bez njega). ono što bi trebalo da zabrine je činjenica da je zatajilo ono ljudsko, a to se odnosi na rodbinu, prijatelje i komšije.
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Pol: Muško
Godine: 31
|
05.11.2006, 15:07
Upravo to je pravo pitanje i stvar oko koje treba da se povede polemika. Zar smo toliko otudjeni da se setimo jedni drugih samo kad nam nesto treba ...... No odoh ja u off-topic , a i vec imamo temu o tome ..... |
|
|
|
|
|
Delete Woman
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 22:29
|
05.11.2006, 15:10
Citat:
Otuđenje i/ili nečovečnost i/ili nešto drugo? |
|
|
|
|
|
|
haile selassie
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
|
možda sve ovo navedeno u kombinaciji. možda je ovo treće onaj famozni odgoj koji nosimo od kuće. svaka čast izuzecima, ali onaj običaj ustajanja starijim osobama u busu da sjednu, starijim komšijama da dotlegiš nešto iz dućana, da im pomogneš u nekim težim poslovima pomalo iščezava, pa se onda i dešavaju situacije kao ove. solidarnost i briga za ostale padaju polako u zaborav.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.05.2007.
Poslednji login: juče 01:57
|
02.07.2007, 00:56
Samo je jedna stvar žalosnija od ove vesti,to je činjenica kako me ona uopšte ne čudi.Mi smo društvo u kome se pojedinac ne bori za samoga sebe,a kud bi se borio za onemoćale,stare,bolesne,ili gladne.Mi smo se predali stihiji i pristali da radimo za 8000din mesečno,bez osiguranja i polako,ali sigurno krećemo stopama ovih dvoje,nesrećnih ljudi-mi se uopšte ne borimo za sebe,odustali smo od sebe...lagano starimo bez prava na penziju,bez materijalne sigurnosti i onda završavamo kao jedna kratka vest u nekim od dnevnih novina...Izgleda da smo se prejeli raznoraznih govora sa bina,prejeli smo se 'velikih,svetlih ciljeva', a sad smo u poslednjoj fazi očaja kada prihvatamo sve,ma baš sve,kao da smo potpuno zaboravili na to da možemo barem ponekad i da odreagujemo...mi smo društvo u kome ne postoji n i minimum solidarnosti,jer da postoji ne bismo svi 'složno' posmatrali kako nas bespoštedno iskorišćavaju i pretvaraju u olupine koje sutra neće imati ni za hleb,a kamoli da nekome od njega daju parče...uzrok smrti ovo dvoje ljudi nije samo glad,jer pre te gladi je postojalo potpuno odsustvo ljudskosti,ali gde da bude ljudskosti kad mi sami gledamo kako su nam deca malokrvna,kako radimo za siću i ne činimo ama baš ništa...mi se ne borimo za sebe,a ne za komšije...iza ove gladi i iza ove smrti stoje oni mehanizmi pljačke i manipulacije kojima je ovaj narod doveden do siromaštva.Trebalo bi sprečiti 'konstruktore' tih mehanizama da ih 'instaliraju' u društvo i da se njima služe,pa neće biti gladi,biće nešto od one famozne 'socijalne pravde',ali kao što već rekoh za to je potrebna solidarnost,a kod nas je nema...mi smo prihvatili svoju sudbinu kao nešto nepromenjivo.Ne,ova vest zaista ne čudi.Jer,svi smo u njoj svojom apatijom,svojim nereagovanjem,odigrali svoju ulogu.Mi smo ovu vest DOZVOLILI!
|
|
|
|