Meni licno, najvise odgovaraju temperature od oko 23 stepena. Znaci nisam niti ljubitelj pretoplog, a ni hladnog vremena. Otprilike najlepse se osecam za vreme rane jeseni, i kasnog proleca, ma da vise volim visoke letnje temperature, nego li zimske mrazeve. Sto se biljaka tice, mislim da mi je mesec maj najlepsi po tom pitanju, ali ako sagledam jesen i zimu, onda je to septembar. Nedostatak zelenila, i jesenje-zimsko sivilo uskombinovano sa dosta mraza, kise, snega kod mene izazivaju pospanost, bas kao i kod biljaka. Neki put mi bude lepo i da pogledam biljke s jeseni kada im se listovi pocnu prelivati raznim bojama, zutim, narandzastim, crvenim, poneki zeleni, ...ali to ne traje dugo, vec se svi oni ubrzo nadju na zemlji i drvece postane gomila sivih grana. S druge strane, prolece, milina, sve lista, oseca se naboj energije koji vas prosto tera i mami napolje. Ali, ne znam da li ste nekad razmisljali da nije zime, i mrazeva, ljudi na zemlji bi imali velikih poteskoca oko ishrane. Elem, o cemu je rec: Mnoge biljke, i to one najvise koriscene u ishrani, tipa zitarica su biljke koje da bi presle iz vegetativne u generativnu fazu moraju proci period pod mrazom, u trajanju zavisnom od vrste biljke. Tek nakon prolaska odredjenog perioda pod niskim temperaturama, one su sposobnne nastaviti svoj razvoj u pravcu u kojem mi to zelimo, odnosno mogu kasnije formirati zrno. U slucaju kada bi bila blaga zima, i kada ne bi imali dovoljno hladnih dana, biljke bi se razvijale, ali bi celokupan razvoj tekao u pravcu vegetativne mase, i zitiste bi se ustvari pretvorilo u travnjak, a o prinosu zrna bismo mogli samo mastati. Zato i ova godisnja doba imaju neke od svojih prednosti. Uostalom, tu su biljke u nekom drugom obliku, u obliku caja od kamilice, nane, hibiskusa, sipurka,...koji ce zimu uciniti lepsom, toplijom, zdravijom, i ugodnijom.