VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Biljno carstvo

Biljno carstvo Kutak za ljubitelje biljaka

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Biljke i godisnja doba
staro
  (#11 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 11:29
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Biljke i godisnja doba - 02.11.2007, 14:53

Meni licno, najvise odgovaraju temperature od oko 23 stepena. Znaci nisam niti ljubitelj pretoplog, a ni hladnog vremena. Otprilike najlepse se osecam za vreme rane jeseni, i kasnog proleca, ma da vise volim visoke letnje temperature, nego li zimske mrazeve. Sto se biljaka tice, mislim da mi je mesec maj najlepsi po tom pitanju, ali ako sagledam jesen i zimu, onda je to septembar. Nedostatak zelenila, i jesenje-zimsko sivilo uskombinovano sa dosta mraza, kise, snega kod mene izazivaju pospanost, bas kao i kod biljaka. Neki put mi bude lepo i da pogledam biljke s jeseni kada im se listovi pocnu prelivati raznim bojama, zutim, narandzastim, crvenim, poneki zeleni, ...ali to ne traje dugo, vec se svi oni ubrzo nadju na zemlji i drvece postane gomila sivih grana. S druge strane, prolece, milina, sve lista, oseca se naboj energije koji vas prosto tera i mami napolje. Ali, ne znam da li ste nekad razmisljali da nije zime, i mrazeva, ljudi na zemlji bi imali velikih poteskoca oko ishrane. Elem, o cemu je rec: Mnoge biljke, i to one najvise koriscene u ishrani, tipa zitarica su biljke koje da bi presle iz vegetativne u generativnu fazu moraju proci period pod mrazom, u trajanju zavisnom od vrste biljke. Tek nakon prolaska odredjenog perioda pod niskim temperaturama, one su sposobnne nastaviti svoj razvoj u pravcu u kojem mi to zelimo, odnosno mogu kasnije formirati zrno. U slucaju kada bi bila blaga zima, i kada ne bi imali dovoljno hladnih dana, biljke bi se razvijale, ali bi celokupan razvoj tekao u pravcu vegetativne mase, i zitiste bi se ustvari pretvorilo u travnjak, a o prinosu zrna bismo mogli samo mastati. Zato i ova godisnja doba imaju neke od svojih prednosti. Uostalom, tu su biljke u nekom drugom obliku, u obliku caja od kamilice, nane, hibiskusa, sipurka,...koji ce zimu uciniti lepsom, toplijom, zdravijom, i ugodnijom.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Biljke i godisnja doba
staro
  (#12 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 11:29
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Biljke i godisnja doba - 20.03.2008, 22:06

Stiglo je proleće,
Miriše cveće,
Skakuće zeka,
E više neće.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

« Kaktusi | Gljive »

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Biljno carstvo > Biljke i godisnja doba
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Domaći pas, Canis Familiaris, istorija SQUAW Kućni ljubimci 4 29.02.2008 03:05
Biljke u snovima... ZOE Biljno carstvo 0 17.04.2007 13:52
Biljke mesožderi silvia Biljno carstvo 0 15.04.2007 15:44
Anturijum - saksijska cvetna kultura, rezani cvet Aca1983 Biljno carstvo 3 15.04.2007 13:35
Otrovne biljke silvia Biljno carstvo 1 05.04.2007 06:58