|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Biljno carstvo Kutak za ljubitelje biljaka |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... |
|
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... |
|
|
|
|
|
|
Poznata fAca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 11:29
Pol: Muško
Godine: 25
|
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... -
17.10.2007, 01:14
@ Euridika
Pretpotstavljam da si dobila buket ruza . E , sad to sto se broj cvetova u buketu kretao izmedju 20 i 50, to nema veze da li je paran ili ne paran broj, jer niko nije sisao vesla da za svaki toliko veliki buket broji oho ho. Pod onim parno ili neparno podrazumeva se npr. kad ides sa manjim brojem cvetica kod devojke da joj povodom nekog dogadjaja cestitas nesto, onda nosis ili jedan, ili tri ili pet cvetica, a ne nosis joj dva. E, sad , sta znace ruze koje si dobila. Pretpostavljam da je to bio buket crvenih ruza-one nose poruku strasne ljubavi . Neko je zeleo da bude s tobom, ali verovatno nije imao hrabrosti da ti to otvoreno u lice kaze, jer se plasio pedale . Mozda neko od tvojih "drugara"![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:31
Pol: Žensko
Godine: 33
|
17.10.2007, 01:30
Ja jako retko dobijam cveće i ne umem da mu se radujem, i valjda su svi ukapirali da ga ne volim dobijati (a volim belo cveće i poljsko, ako treba da izdvajam), osim mog deteta. On mi redovno čupa maslačke i ostalo što usput nađe, nekad donese sa sve zemljom, ne znam šta oni predstavljaju
![]() Jednom sam dobila jedan jako lepo aranžiran suncokret, ne znam ni šta to znači ![]() I kada poklanjam nešto uvek gledam da izbegnem cveće, jer se ni mojim buketima ne raduju (bolje reći ne oduševljavaju) ja ću pre u cvećari da dohvatim aloju sa sve saksijom ili nešto za šta bi ti baba dala pelcer nego kale, ruže, gerbere&ostalo... ![]()
|
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 08:39
|
17.10.2007, 09:54
![]() SUNCOKRET (Helianthus annuus) Snažan cvet velikog cvata u obliku sunca. U Kini se suncokret smatra hranom besmrtnosti. Grčki mit kaže da je nastao od morske nimfe Klitije koja je pobjegla u pustinju nakon što ju je napustio bog sunca Apolon, kojem je bila draža Kitijina sestra. Bez jela i pića sve do svoje smrti pogledom je pratila sunce, a nakon što je umrla pretvorila se u suncokret. Suncokret stoga simbolizuje obožavanje i snagu.
|
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 08:39
|
17.10.2007, 09:57
![]() TRATINČICA (Bellis perenis) Zbog oblika cveta koji podseća na sunce i zbog karakteristike da se on otvara samo kad ga obasja sunce, a zatvara čim sunce zađe, tratinčicu su odavna nazivali "sunčevom nevjestom". Sitan cvet koji pažljivo prati sunce simbol je ljubavne vernosti i predanosti. Međutim, sunce se ne mora svaki dan pojaviti, tako da ta predanost nije uvijek obostrana. Simbolikom tratinčice poslužio se i Shakespeare u svom "Hamletu" kad Ofelija, dajući kraljici tratinčicu, zapravo je upozorava da se ne oslanja na trajnost muževe površne i prevrtljive ljubavi. Ne čudi stoga ni činjenica da se uz tratinčice i slično cveće veže svima poznata igra proricanja ljubavne sreće: "Voli me, ne voli me…" Dakle, kad nekome poklanjate tratinčicu, upozoravate ga da se ne uzda previše u trajnost nečije opčinjenosti i da ne veruje bezuslovno u slatkorečiva obećanja zaljubljenog udvarača ili udvaračice.
|
|
|
|