VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Flora i fauna > Biljno carstvo

Biljno carstvo Kutak za ljubitelje biljaka

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile...
staro
  (#11 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 23.11.2008 13:10
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 17.10.2007, 10:04

Ne poklanjam cveće. Jednostavno nema smisla. Uvene.

Jednom sam devojci poklonio saksiju sa ljubičicama. Ni one nisu dugo trajale. Sledeći put ću joj kupiti isto ljubičice sa uputstvom za negu.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: danas 08:39
Pol: Žensko
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 17.10.2007, 10:07

ORHIDEJA (Cymbidium sp.)
Rasipnost boja i oblika čini orhideju vrlo zanimljivim, neobičnim i posebnim cvetom. U drevnoj Kini orhideje su se često povezivale s plodnošću i oplodnjom i smatralo se kako pomažu pri začeću i jamče roditeljstvo. U antičkoj Grčkoj žene su verovale da pomoću gomolja mogu kontrolisati pol nerođene djece. Štaviše, u Grčkoj taj je cvet bio toliko vezan uz žensku populaciju, da je čak jedan biljni rod orhideja (Paphiopedilum) dobio naziv prema hramu božice ljubavi Afrodite.
Njena izuzetna lepota prisvojila je danas orhideji status egzotičnog, prefinjenog i ekstravagantnog cveta uz koji zbog bremenitosti drevnom simbolikom povezujemo ljubav, romansu, erotiku i želju za intimnošću.

staro
  (#13 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 11:29
Godine: 25
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 19.10.2007, 19:33

Danas se osecam super, i uspeh sve sto juce nisam, stoga vam poklanjam jednu Palmu. Palma je simbol pobede

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#14 (permalink))
Cecara
just keep swimming..
Cecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimumCecara je dostigao maksimum

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: danas 12:32
Godine: 33
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 23.10.2007, 21:50

ANEMONA ILI ŠUMARICA (Anemone coronaria)
anemona1.jpg
Iako se ovaj cvetak malo redje moze naci u nasim buketima, veoma je lep pa smatram da ga vredi pomenuti.
Cvet nežne i osetljive građe kojem vetar u naletima lako raznosi latice. Simbol je prolaznosti i ljubavi podložne promenjivim strastima i hirovima koja poput vetra prelazi s cveta na cvet. Otud anemoni i ime: naime, na grčkom anemos znači vetar. Zbog povezanosti s mitom o Veneri koja je svog ljubavnika Adonisa pretvorila u anemonu, često je nazivaju i Adonisovim cvietom. Mit kaže da je Adonis poginuo u borbi sa pobesnelim veprom (u stvari, s razljućenim i ljubomornim Aresom koji
se radi osvete pretvorio u vepra), a iz njegove krvi koju je Venera zalila nektarom izrasla je anemona. Anemona zato danas simbolizira tragičnu, zabranjenu i prerano završenu ljubav.

(preuzeto s neta)

Life is a series of challenges to be met and mastered.

Plava Ruza
staro
  (#15 (permalink))
acakajla
Novi član
acakajla je na dobrom putu

Član od: 15.04.2008.
Poslednji login: 20.05.2008 20:41
Godine: 22
Plava Ruza - 15.04.2008, 03:35

Drugari sta znaci PLAVA RUZA,simbol je cega...unapred hvala

Odgovor: Plava Ruza
staro
  (#16 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 11:29
Godine: 25
Odgovor: Plava Ruza - 20.04.2008, 23:02

Citat:
acakajla kaže: Pogledaj poruku

Drugari sta znaci PLAVA RUZA,simbol je cega...unapred hvala
Plava ruža simbol je nemogućeg.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#17 (permalink))
Pera991
Novi član
Pera991 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 11.08.2008 18:09
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 10.08.2008, 11:39

Ljudi, treba mi vas savet.
Btw,imam 17godina kao i osoba kojoj ide poklon.
Nalazim se u nezgodnoj situaciji, uf i da znate nije lako.
Moja najbolja prijateljica danas slavi rodjendan.Kupio sam joj poklon + jednu crvenu ruzu.
E sad, da li ta ruza moze da bude simbol za prijateljsku ljubav?
Uff, ne znam...
Recimo da se ona meni svidja, al ne mogu joj to reci.Ona je najbolja osoba koju sam upoznao, pravi mi je prijatelj, ne zelim da rizikujem da je izgubim
E...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Al pazite, svi pricaju da smo mi zajedno, iako mi to nismo, mada... mozda bih ja to i zeleo
Njen zagrljaj mi je postao sve i verujte dodje mi da je poljubim, ali onda shvatim sta bih mogao da izgubim i to ne uradim
Necu da rizikujem, ne smem, ako nju izgubim, izgubio sam sve, a to ne zelim
Da se vratim na temu...
Da li vi mislite da je pametno da joj ja poklonim crvenu ruzu?
Ne bih da kruze jos vece price i da joj bude neugodno...
Zelim da danas bude srecna, ruzu sam vec kupio, ali ne znam da li da joj dam ili ne
Pomagajte molim vas, ja ne znam sta cu

staro
  (#18 (permalink))
Rohalj Baze
Frajla Juca
Rohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostale

Član od: 19.07.2008.
Poslednji login: danas 14:03
Godine: 28
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 10.08.2008, 12:45

dobila sam plavu virtuelnu ruzu od jednog sa foruma...jednom davnoooo davnoo.. mada meni to izgleda kao juce....i tu plavu ruzu cuvam jos te, i znaci mi vise..... od onih crvenih sto sam primila uzivo i koje su bile prave...i mirisale ne znam ti ni ja kako...al' kad nisu od prave osobe onda dzabe sve.....

staro
  (#19 (permalink))
Pera991
Novi član
Pera991 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 11.08.2008 18:09
Odgovor: Kakvo znacenje nosi cvet koji poklanjamo ili koji ste primile... - 11.08.2008, 18:09

Stvar resena.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen