|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Biljno carstvo Kutak za ljubitelje biljaka |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Najcudniji cvet na svetu |
|
Odgovor: Najcudniji cvet na svetu |
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 08:19
Pol: Muško
Godine: 27
|
Odgovor: Najcudniji cvet na svetu -
11.08.2006, 07:36
Sve biljke iz porodice bromelia imaju predivne cvjetove, samo kazu da ih je tesko odrzavati. Ne u smislu da ostanu zive vec upravo da cvjetaju. Vecina njih cvjeta jednom posle cega navodno gube na snazi i zivosti, ali iza sebe ostavljaju mladice. Naravno ovo je vezano za kucni uzgoj, vjerovatno je drugacije u prirodnom stanistu.
Eto Goldi ako je za utjehu mozes da gajis neku biljku iz ove familije. ![]() a ove sam ja uslikao u botanickoj basti... Nazalost ovu koju je opisao Zlatni Mis nisam imao prilike da vidim, al' sam slusao o ljepotama njenog cvijeta. |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.08.2006.
Poslednji login: 19.08.2006 12:48
|
12.08.2006, 20:07
Na slici ti je jedna GUZMANIA spp. iz roda Bromeliaceae.
Veoma je cesta u tropskom pojasu. Raste kao poluparazitna biljka na visokim stablima u dzungli. Ima ih mnogo vrsta i veoma su dekorativne. |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
|
07.09.2006, 16:40
Ovde kod mene (u suptropskoj juznoj Kini) nema tog cveta, mada mislim da sam za njihovu Novu godinu u Vijetnamu video to, ali ne u toj petrolejskoj varijanti, nego u ovoj plameno-narandzastoj (to je valjda plod, caura, mahuna -- sta li -- pise "cabinhos")
http://www.hibiscos.com.br/FloresExoticas.html Ali mozda je bilo nesto drugo, isto tako grozdasto i rogato. Tamo sam bio kratko i upijao sam sve oko sebe, arhitekturu, hramove, trgovine, guzvu... nisam bas posebnu paznju obracao samo na cvece -- a ovde (kod kuce) u Kini to je drugacije; tu zapazam sitnice... Mada ovde ima nesto sto se jede, ukusa kao vodeni kesten (water chestnut), i slicno ovako je kvrgavo, ali crno i sjajno, izgleda gotovo kao nekakva minijatura para bivoljih rogova ili neka cudna buba. Mozda je to nesto srodno ovoj leguminozi? A ovakvo svetloplavo-svetlozeleno sasvim sigurno nisam ovde video, cak ni u botanickoj basti koja je prilicno velika. |
|
|
|
Najveci cvet na svetu! |
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 01:38
Pol: Žensko
Godine: 46
|
Najveci cvet na svetu! -
27.07.2007, 15:56
Pod drvećem u močvarnim predelima Malajskog poluostrva raste biljka raflezija koja ima najveći cvet na svetu. Raflezija živi u zajednici sa isto tako džinovkom amorfafalom. Ova dva tropska cveta su ogromna jako neprijatnog mirisa. Najčešće su crveni, žuti ili ljubičasti. Raflezija je teška 8 do 14 kilograma sa cvetovima 1,5 metara u prečniku. Živi parazitski na korenu drveća. To je biljka bez lista.
Amorfafala, naprotiv, procveta pre nego što se pojave njeni ogromni, veoma lepi listovi. Njen cvet tuče sve rekorde u visini, jer sradišnim kapastim delom dostigne i više od dva metra. ![]() Žene imaju problem za svako rešenje
|
|
|
|
Odgovor: Najveci cvet na svetu! |
|
|
s vetrom u kosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
|
Odgovor: Najveci cvet na svetu! -
27.07.2007, 16:00
Šta vredi, kad je smrdljevak... Valjda je zato i opstala u ovom surovom svetu, braneći se od ljudi i drugih životinja ... ...tim neprijatnim mirisom... Ne biti mrtav nije što i biti živ.
|
|
|
|
Odgovor: Najveci cvet na svetu! |
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 01:38
Godine: 46
|
Odgovor: Najveci cvet na svetu! -
27.07.2007, 16:15
....da!!! Izgleda velicanstveno, ali ne da smrdiiiiiiiii.... nego stipa za oci
![]() Žene imaju problem za svako rešenje
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Najcudniji cvet na svetu |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Virtuelna Srbija u virtuelnom svetu | Necromancer | WWW | 6 | 15.10.2007 20:25 |
| Deset najčudnijih mesta na svetu... | Goga | Belosvetske zanimljivosti | 0 | 29.09.2007 21:30 |
| Zanimljivosti i rekordi u svetu pasa | silvia | Kućni ljubimci | ||