|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Banat Laline i Sosine teme |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Pančevo |
|
Pančevo |
|
Odgovor: Pančevo |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.11.2006.
Poslednji login: 02.12.2008 22:25
Pol: Žensko
|
Odgovor: Pančevo -
04.01.2008, 19:08
Upravo zato sam i postavila pitanje, posto bih volela da upoznam i te, novije a znacajnije Pancevce... Znam da su u Pancevu ziveli i Milos Crnjanski, i Mika Antic, i Vlada Stojsin, i Mladen Markov, i Dusko Vukajlovic, i Grada Stojkovic... a verujem da ima jos i puno, puno drugih koji bi bili vredi spomena. Ima li neko ko bi i o njima rec-dve? Mozda NAJGORA?
![]() |
|
|
|
|
|
Unexpected
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.03.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Pol: Muško
Godine: 23
|
Odgovor: Pančevo -
04.04.2008, 15:49
Pančevci Pančevu
![]() I slike starog Pančeva uz narodnu muziku, Miroslav Ilić |
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.03.2008.
Poslednji login: 02.05.2008 04:10
Pol: Muško
Godine: 36
|
Kada neko kaže, kada samo čujem ili negde u prolazu pročitam "..Pančevo.."
odmah osetim miris duda. Miris Pančevačke Dudare. I krenu uspomene. Sve dudare su manje ili više slične i svaki dud isto ili slično miriše, ali takve.. kao Pančevačke DUDARE nigde na svetu nema. To su bile neke čudne.. najslađe dudinje. Najveće. I najlepše. I one teget skoro crne i možda još više one bele. Tu su se rađale tu se rasplamsavale a tu se i gasile.. i zvezde i naše najveće ljubavi zajedno sa njima . Dudara je bila puna tajni. Sve smo joj govorili. Znala je sve ono što nikada nikome ne bismo rekli. A mi smo znali da je to naše najskrovitije sklonište. Naš Zamak. Sa tajnim odajama, punim tajnih pretinaca. Sećam se i topota vozova. Nikada nigde nisam čuo sličan. Mogao sam satima da sedim na onim starim zelenim klupama, sa ukrasnim teškim gvozdenim nogama, na staroj železničkoj stanici da nožićem u drvo urezujem naša imena dok ih slušam. Kako dolaze.. i kako odlaze.. ko zna odakle i ko zna gde.. Na bazen smo uvek išli pešice, prečicama .. kroz nju našu dudaru. Mnoge sam stvari, mnoge ljude, mnoge ulice već i zaboravio. ali nju ne. Nju ne mogu ..n i k a d a . |
|
|
|