VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Banat

Banat Laline i Sosine teme

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Baranda
staro
  (#1 (permalink))
Alexander 37
Poznata faca
Alexander 37 obasjava toplim zrakom SuncaAlexander 37 obasjava toplim zrakom SuncaAlexander 37 obasjava toplim zrakom SuncaAlexander 37 obasjava toplim zrakom SuncaAlexander 37 obasjava toplim zrakom SuncaAlexander 37 obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 25.10.2007.
Poslednji login: danas 02:57
Pol: Muško
Godine: 22
Baranda - 08.02.2008, 01:37

S' obzirom da je Baranda u mojoj opstini i da je sada poznata po seriji "Vratice se rode" resio sam da vas upoznam malo vise sa ovim banatskim selom.

Polozaj:

Hatar Barande zahvata povrsinu od 52,2 km kvadratnih i drugi je po velicini u opstini Opovo. Od njega je veci samo hatar Sakula. Izduzen je pravcem istok - zapad na duzini od 13,3 km, dok mu je najveca sirina svega 4,5 km. Na severu se granici sa hatarom Sakula, na istoku sa podrucjem opstine Kovacica, odnosno hatarom Kovacice, na jugu sa hatarom Opova, a na zapadu sa Beogradskim podrucjem i sa hatarom Cente. On vecim delom lezi na diluvijalnoj terasi, a manjim delom na aluvijalnoj ravni Tamisa.
Selo je sagradjeno na zapadnoj periferiji hatara, na granici terase i aluvijalne ravni. Na tom mestu ovu granicu cini rt duboko isturen prema ravni Tamisa, tako da je Baranda sa tri strane omedjena niskim, plavnim zemljistima. Istoccno od sela je velika bara Slatina, koja takodje sprecava sirenje sela na tu stranu.
Kroz Barandu prolazi potamiski put koji povezuje Pancevo sa Idvorom i dalje sa putem Beograd - Zrenjanin. Tim putem Baranda ima vezu i preko susedne Cente. Do izgradnje puteva preko Sakula i preko Kovacice, put preko Barande i Cente bio je najkraca veza izmedju Panceva i Zrenjanina.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Baranda
staro
  (#2 (permalink))
Banchi
Početnik
Banchi će uskoro postati poznat član

Član od: 07.01.2008.
Poslednji login: 19.06.2008 21:38
Baranda - 11.02.2008, 01:14

Pozzz, znam i ja ponesto o Barandi!!
Glumac Dragan Bjelogrlic u Barandi ima kucu i verovatno ta seoska idila ga je inspirisala da se napravi dobra serija o urbanom i modernom gradu i banatskom selu! Baranda ima "dobar" kafic koji se zove BRUKA ima uzivo muzike dobro je otici tamo petkom tad je mnogo opusteno, a atmosfera usijana!! Inace Bruku drzi Dragana Bjelogrlica burazer, renovirao je lokal tako da je sad superiska! Inace jos jedno lepo seoce i najmanje je u opstini Opovo, ljudi su gostoprimljivi. U Barandni nema vecih firmi, ima par malih koje su opredeljene vise za lokalno trziste. Grane kojima se bave firme su textilna i prehrabena, mozete doci da se najedete i obucete dobro! Jedan od Barandjana koga svi znaju je Laza Krvopija, strastveni pecaros i prognozer za casopis Ribolov! Zasad toliko pa videcemo mozda naleti i neki Barandjan da nam nesto vise kaze!

PozzZ!

Choose to know!!!

Odgovor: Baranda
staro
  (#3 (permalink))
nenad.bds
Početnik za navek
nenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimum

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: 03.09.2008 06:31
Godine: 65
Odgovor: Baranda - 23.04.2008, 02:06

Ja davno nisam prolazi kroz taj deo sveta, pa sam u prošlu nedelju preduzeo taj poduhvat. Nekoliko sati smo putovali od Farkaždina do Opova jer smo zastajali i uživali u utrinama, vodi, ravnom Banatu.

Prilažem nekoliko slika od prilaza Barandi do centra.

Uz ovakav komfor, neće me iznenaditi ako, u nekom sledećem dolasku, zateknem prizor kako 'zečice' raznose pecarošima koktele sa papirnim suncobrančićima u čašama. To nije za moj ukus (mislim kokteli).

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen