|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Banat Laline i Sosine teme |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Vršac - slobodni razgovori |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 10.09.2008.
Poslednji login: 27.10.2008 14:12
Pol: Muško
|
Odgovor: Vršac - slobodni razgovori -
27.10.2008, 08:55
Neznam dali sam @!?@@, ali nismo ovde dosli da se vredjamo.
Realnost je relativna kategorija, a ti si prijatelju pun negativne energije. Carevi i princevi su prolazni. Nevidim te u gradu da se bunis, nisi podneo neku tuzbu, samo skriven i izfrustriran zveckas na ovom forumu. Nekazem da nisi u pravu. Ali sta sad. Revolucija na forumu. Ko cita tvoje postove nemogu ni da zamislim sta ce da misli o gradu. Kada se morrib javio prve asocijacije su mi bile pobeda onog momka u 3k duru, stereotip da su svi iz Krnjeva metalci ili bese hipici, a iz nekog drugog sela su pankeri. Labamba, bajkeri, Gile i Cane... Nisam razmisljao o njihovim problemima iako znam da ih imaju mnogo sve sa malim carevima, nezaposleni, itd. Sto se tice pozorista nisam bio ali planiram da odem i to neki od ovih dana pa cu da se uklopim u stado, samo neznam sta da obucem. Razmisljao sam o dresu Liverpula. |
|
|
|
|
|
Circle jerk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.03.2008.
Poslednji login: juče 19:15
Godine: 38
|
27.10.2008, 09:30
Citat:
Podneti tuzbu???kome??? Ova u sudu je sljivino levo j....da li znas gde je zavrsio medakovic??? Da li stvarno moram da ti navodim primere kako se ovde radi i sta ljudi prezivljavaju???Na zalost i neki moji prijatelji imaju jako lose licno iskustvo..... Reci mi za pocetak...moj prijatelj je izgubio cerku na raskrsnici kod Vuk Karadzic skole....i to na samom pesackom prelazu...lik koji ju je zgazio je oslobodjen svega i svacega...inace je sin vlasnika "drvo skarta". jedan od malih mocnika....buduci nam komandir policijske stanice Toskic je takodje ubio dete u Uljmi mrtav pijan pre par godina.... moj jako dobar prijatelj je imao kucu na bregu, tamo gde se sada nalzi elitni kupleraj, da li hoces da znas kako i na koji nacin je morao da je proda..... stvarno mislim da je polemi sa tobom na ovu temu uzaludna.... ti na celo ovo sranje u vrscu gledas iz drugog ugla....treba se samo zapitati iz cijeg... ne sekiraj se sinko, zveckam ja i to ne samo na forumu.... jesam....frustracije izviru iz mene....pun mi je qu....rc svega sve sto sam napravvio i pravim...pravim sam a voleo bih da i ti to mozes za sebe da kazes...a ako tebe zadovoljava i cini te srecnim sve ono sto si nabrojao u jednom od poslednjih postova znaci da ti vidici nisu dovoljno siroki ili kao sto sam ti jednom vec napomenuo da imas dobra ledja pa da ne moras da razmisljas o problemima nas smrtika...kao sto si sam rekao...svako ima svoju realnost nadam se da znas gde je ulaz u pozoriste, jer veruj mi, da ljudi koji su se otimali za besplatne karte su imali bas to pitanje "gde je ulaz u pozoriste"..
|
|
|
|
|
|
|
Colonel Walter Kurtz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 14:38
|
27.10.2008, 10:21
Bez namere da bilo kome delim lekcije, izneću svoje mišljenje o Vršcu i delu prilika koje vladaju u njemu.
Priznavali mi to ili ne, Vršac de fakto jeste sredina pod snažnim (možda i odlučujućim) uticajem jedne firme i jednog čoveka. Mnogo toga je podređeno takvoj konstelaciji odnosa u ovom lepom gradu. Prividno grad zaista napreduje (to se tek vidi kada se ode negde na stranu), dosta se toga gradi, zida, uređuje... Ali, ja moram da se složim sa mišljenjima da u društvenom odnosima i javnom životu Vrščana deluje jaka neformalna i vaninstitucijalna volja jedne male grupe ljude koji zaista vladaju iz senke i u skladu svojih vizija, da ne kažem potreba... E, sada, ako čovek dođe i prođe kroz grad velika je verovatnoća da će poneti sa sobom stvarno lepe utiske, jer Vršac ima šta i da pokaže, a njegova prošlost, kao i ukupan kulturno istorijski značaj koji je imao su zaista impresivni. Kojim će putem ići dalje, ne znam, ali sam uveren da u tom smislu deli sudbinu brojnih sličnih sredina u jednom novom vremenu koje nam još nije pokazalo u potpunosti pravo lice... A, ako čovek živi u njemu mirno i bez nekoh posebnih ambicaja, opet dobro. Sve je prividno manje više u redu i OK. Problemi nastaju tek onda (a to je ipak suštinska stvar) kad pojedinac poželi da nešto uradi ili promeni, ili se zapita da li se baš sve to u gradu događa na transparetan, zakonit i moralan način. E, onda se taj pojedinac izlaže mogućnosti velikog rizika po svoju egzistenciju, jer su interesne grupe jako moćne i tihi i nevidljivi, ali efikasni, bojkot će vas dovesti u zaista bezizlaznu situaciju... Problem otežava i trenutna sutacija (zahvaljujući velikom igraču i ostalim umišljenim velikim (a u suštini malim) igračima) koja je gotove sve značajne društvene faktore u gradu dovela na istu referencu shvatanja difuzije društvene moći i tako jednu lepu i potencijalno pesperktivnu sredinu učinila unipolarnom, jednoumnom i bez ikakvih konstruktikvnih borbi mišljenja i ideja... Rebel
|
|
|
|