|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Banat Laline i Sosine teme |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Vršac - slobodni razgovori |
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Pol: Muško
Godine: 58
|
Odgovor: Vršac - slobodni razgovori -
17.12.2007, 17:44
Kada si mlad i nisi lenj, a imaš želju da živiš normalnim životom, zadovoljavajući svoje realne želje, imaš želju da radiš, a živiš u gradu koji ti sve to može omogućiti, a neomogućava, onda je normalno da ti se budi revolt i nezadovoljstvo, pa počneš da mrziš Nikolu a na kraju i sv.Nikolu. Normalno mislim da ste me razumeli, ova opaska nema veze sa verom, da mi se neki "trkači" ne nakače na ovo zadnje.
|
|
|
|
|
|
vragolanka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 26.11.2008 01:25
Pol: Žensko
|
Vršac je jedan od najstarijih banatskih gradova. Izvesno je da je već u 15. veku postojao i da se stanovništvo osim ratarstva i zanatstva bavilo vinogradarstvom. Smešten je na obodu Panonske nizije u podnožju Vršačkih planina i od granice sa Rumunijom udaljen je svega 14 km, od Beograda prema severoistoku, udaljen je 84 km, a od Temišvara u Rumuniji udaljen je 74 km. link http://http://www.vrsac.com/ ![]() ...
|
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 05:41
Godine: 38
|
17.12.2007, 17:51
Citat:
![]() ...ne mogu sada da ti objasnjavam...jer je suvise komplikovano,i mislim da ti to ne bi shvatila...naravno,nemoj da se vredjas,nije nista licno... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
vragolanka
|
17.12.2007, 17:56
pogledate i upoznate se sa znamenitostima grada - Vršačka kula - utvrđenje iz XIV veka na vršačkom brdu - Gradska kuća (Magistrat) - sastoji se od tri zgrade građene u tri veka - Saborna crkva (Velika) - posvećena Svetom ocu Nikolaju iz 1785 - Vladičanski dvor - iz XVII veka sa veoma bogatom riznicom - Manastir Mesić - iz XVI veka udaljen od Vršca 10 km - Rimokatolička crkva - posvećena Svetom Gerhardu iz 1863. godine - Stara apoteka na stepenicama iz XVIII veka - stalna postavka muzeja pa da pocnem sa Vrsackom kulom ![]() VRŠAC U vinogradarevoj ruci Pruženoj iz oblaka Zlatan grozd U jednom zrnu kula od kukuruza U drugom čaroban breg U trećem ravnica majka U ostalim zrnima Ulice zaspale u podne I poslednje neukroćene gajde Veće nego Gradska kuća I neki visokoučeni zvonici I pšenicni dvori i škole tišine I radionice ljudi-pčela Vinogradareva ruka pomaže Grozdu da zri I brani ga od zlatokradica Vasko Popa ![]() ...
|
|
|
|
|
|
vragolanka
|
17.12.2007, 18:15
Citat:
hvala ti za ovo "nista licno" a sta bi sa onim "mala...ajde ne lupetaj"?ovo pokazuje samo tvoje ponasanje i nacin izrazavanja, da se na ovakav nacin obracas nekom koga i ne poznajes. Ne zelim da ova tema bude mesto za nase diskusije i polemike. Reci cu ti sledece: Nemoj mi reci da su ti krivci Sterijino pozoriste, Vrsacka kula, Vrsacki vinogradi, Vladicanski dvor, Mnastir Mesic, Uciteljska skola, Aerodrom, Milenium ili mozda Jovan Sterija Popovic, Paja Jovanovic i jos mnogi drugi. ...
|
|
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 05:41
Godine: 38
|
17.12.2007, 18:19
Citat:
![]() ...sada pogledaj svoj zadnji pasus...posle nemoj da se cudis ako ti nesto slicno napisem...pozdrav i izvini jos jednom... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Senio®
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
|
17.12.2007, 18:47
Razmišljam
... ovo treba da shvatim kao pohvalu od R&R iskusnog furundžije ... pa, OK. Hvala na pohvali.Citat:
Pretpostavljam da ćeš pobediti ako se budeš borio, pa ma kakve god da su vetrenjače u pitanju. Najgorih ljudi svi mi imamo u sasvim dovoljnoj meri u svim našim gradovima ... jednostavno ne oskudevamo u takvima ali mislim da su manjina koja kvari vidike i zaklanja mnogo veći broj onih koji zaslužuju da su u prvom planu. PS. Da li preteruješ i da li si lood, ne bih komentarisao. Imaš pravo na svoj ugao posmatranja, pravo na svoj stav i mišljenje pa ... ako ti počupaju žice sa gitare sam si kriv ![]() |
|
|
|
|