|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Banat Laline i Sosine teme |
| Prikaz rezultata glasanja: Da li ste za promenu imena grada Zrenjanina? | |||
| Da |
|
24 | 24.24% |
| Ne |
|
54 | 54.55% |
| Da, ali ne u Petrovgrad |
|
11 | 11.11% |
| Svejedno mi je |
|
10 | 10.10% |
| Učesnika ankete do sada: 99. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.06.2008.
Poslednji login: danas 14:02
Pol: Muško
|
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina -
29.08.2008, 15:18
Citat:
Po industriji u tadašnjoj Kraljevini SHS je bio iza maribora i Zagreba, a ispred Beograda. Dakle od svih gradova u sadašnjoj Srbiji je bio prvi i najperspektivniji |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 28.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 12:59
|
29.08.2008, 19:05
Citat:
Ako ne zivis u zrenjaninu kako mozes biti ubedjen u to sta zele ljudi koji ovde zive? Citat:
Sve me to podseca na onu recenicu iz filma `jesen stize dunjo moja` da su srbi bili ldobri ratnici ali lose gazde, eto primera koga interesuje neka pogleda broj stanovnika danas i pre 75 godina za Zrenjanin, Melence i Cacak i sve ce biti jasno!!! Usput u Srbiji nisu razmislaji da li treba menjati komunisticke nazive gradova a davati razlog da to zele drugi narodi je besmisleno! Po meni se treba osloboditi svih ulica sa imenima odreda i ostalog i poslati ih u muzej gde im je mesto, ne omalovazam KP ,to je deo nase istorije, neko im daje veci a neko manji znacaj ali zna se ko su bili nosioci tih promena a ne da bukvalno svaki clan KPJ ima svoju ulicu, apsurdno je da Veljko Vlahovic dobije onoliki bulevar a Vuk Karadzic tamo neko sokace! Ovaj grad je dugo godina imao svoje ime i treba mu ga vratiti a ne davati ideolosko koje ce zastareti sa dolaskom neke nove ideologije. |
||
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
|
30.08.2008, 13:28
Sinoć su na Danima Piva prodavane majice sa slikom zgrade opštine Bečkerek, i sa tri različita natpisa: Zrenjanin, Bečkerek i Petrovgrad. Majice su bile u raznim bojama. Ali najviše su se prodavale one sa natpisom: "Bogu fala, što sam lala!"
![]() |
|
|
|