VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Banat

Banat Laline i Sosine teme

Prikaz rezultata glasanja: Da li ste za promenu imena grada Zrenjanina?
Da 19 21.11%
Ne 51 56.67%
Da, ali ne u Petrovgrad 10 11.11%
Svejedno mi je 10 11.11%
Učesnika ankete do sada: 90. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina
staro
  (#21 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 20.05.2007, 13:02

Meni na primer uopshte nije lepo... A to ko je, shta, i koliko uradio za ovaj narod, je vetj dosadna pricha... Svestan sam ja, da bi ti verovatno najvishe voleo da ponovo budemo monarhija, i da jako volish kralja, i bla bla bla, ali nismo, i nikad netjemo ni biti (bar ne za mog zhivota, nadam se).... Odlutali smo od teme, definitivno... Poenta je, Zrenjanin ne zasluzhuje da se zove Petrovgrad, nishta vishe od Veliki Bechkerek, ili Nagy Becskerek, ili Lilihipgrad, ako Zrenjaninci tako odluche... Mi se ne pitamo...

Za mene tje Zrenjanin uvek biti Zrenjanin, ma kako se zvao... Toliko od mene na ovoj temi...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 09:58
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 20.05.2007, 13:34

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Meni na primer uopshte nije lepo... A to ko je, shta, i koliko uradio za ovaj narod, je vetj dosadna pricha... Svestan sam ja, da bi ti verovatno najvishe voleo da ponovo budemo monarhija, i da jako volish kralja, i bla bla bla, ali nismo, i nikad netjemo ni biti (bar ne za mog zhivota, nadam se)....
ЗТИ, ја нисам за монархију

Citat:
Odlutali smo od teme, definitivno... Poenta je, Zrenjanin ne zasluzhuje da se zove Petrovgrad, nishta vishe od Veliki Bechkerek, ili Nagy Becskerek, ili Lilihipgrad, ako Zrenjaninci tako odluche... Mi se ne pitamo...
Слажем се да је име краља Петар Првог Ослободиоциа велика част, али надам се да ће Петровграђани показати да заслужују да га њихов град носи

Citat:
Za mene tje Zrenjanin uvek biti Zrenjanin, ma kako se zvao... Toliko od mene na ovoj temi...
Као и за мене Петровград.
Сећам се рецимо оних протестних шетњи 96-97, кад ли бејаху, прво би се шетачи окупили на тргу, а онда би их глумац који је водио све то поздравио са "Добро вече слободни Петровграде"

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#23 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 21.08.2008 14:08
Godine: 30
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 16.06.2007, 18:58

Citat:
Lady in red kaže: Pogledaj poruku
Iako nisam iz Zrenjanina mislim da ime gradu ne treba menjati, Zrenjanin je bas cool a iskreno mislim da je glupost menjati ime bilo kog grada, kao sto je glupost i menjati svoje ime sa 20-30 godina. Razumem zasto su imena promenili Titograd i Titov Vrbas, ali ne vidim sta fali Zrenjaninu
Ne razumem. Josip Broz je bezveze a Žarko Zrenjanin je Ok?!

Glasam za Veliki Bečkerek

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#24 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 30.08.2008 02:08
Pol: Žensko
Godine: 22
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 17.06.2007, 15:58

Citat:
invisibleman kaže:
Ne razumem. Josip Broz je bezveze a Žarko Zrenjanin je Ok?!
Nisam rekla da je bezveze, rekla sam da

Citat:
Razumem zasto su imena promenili Titograd i Titov Vrbas
Sto se tice Zarka Zrenjanina, Petrovgrad je 1946 godine promenio naziv u Zrenjanin. Koji je razlog da se sada, posle vise od pola veka naziv menja? On je proglasen za narodnog heroja, u njegovu cast je grad dobio ime i ne vidim zbog cega taj covek to vise ne zasluzuje???

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#25 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 18.06.2007, 11:57

Citat:
Sto se tice Zarka Zrenjanina, Petrovgrad je 1946 godine promenio naziv u Zrenjanin. Koji je razlog da se sada, posle vise od pola veka naziv menja? On je proglasen za narodnog heroja, u njegovu cast je grad dobio ime i ne vidim zbog cega taj covek to vise ne zasluzuje???
Боље питање је зашто је заслужио уопште? Зато што се, иначе рођен ваљда у Вршцу, где ли, скривао у кукурузу и крао шунке с тавана?
Петровград је променио име због комунистичког обичаја да запи*авају територију, да се све зове по њиховој партији и њеним члановима. Свака улица, свако место, свака фабрика, свако КУД, спортски клуб... све све све.
Трагове њихове диктатуре и имена наметнута из идеолошких разлога треба искоренити. За мене је останак њихових имена исто као да се у Немачкој улице зову "Адолф Хитлер штрасе" или "Хајнрих Химлер булевар".

staro
  (#26 (permalink))
stane37
Iskusni forumdžija
stane37 je dijamantstane37 je dijamantstane37 je dijamantstane37 je dijamantstane37 je dijamant

Član od: 03.06.2007.
Poslednji login: 20.03.2008 10:52
Godine: 16
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 18.06.2007, 19:35

Citat:
За мене је останак њихових имена исто као да се у Немачкој улице зову "Адолф Хитлер штрасе" или "Хајнрих Химлер булевар".
To i ne mozesh da poredis brajko moj.

Ako pogledash zasta su se komunisti borili, i zasta su se borili Hitja i kompanija, videcesh razliku.

Ali sad, pogledaj za sta su se borili ti isti komunisti i cetnici. I, ko je pobedio? Pobedili su, doveli drzavu u kolki-tolki red, i nazvali grad kako zele. I taj se naziv ustalio. I sad, nova vlada ocigledno 'bira stranu' i vraca se 'korenima'! To je cista ludost! Kako bi tebi bilo da te na rodjenju nazovu Petar. I, tebi stalno pricaju da ti je ruzno ime, da je ogavno i cetnicko. Ti ga promenis u Dimitrije, npr. I zivish sa njim 40 godina. I svi te znaju kao Dimitrija. I, ti odjednom resis da se vratis starom imenu. Posledice: ljudi koji te poznaju pocinju da se zbunjuju, a zamisli samo poteskoce oko nove dokumentacije. Totalno nepotrebno trosenje resursa.

Misli o tome

Nije bitno koliko jako udaras, vec koliko jako mozes biti udaren a da ne padnes.

Uberi cvet, jer ce uvenuti iako ga ne uberes.

staro
  (#27 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 18.06.2007, 21:20

Citat:
stane37 kaže: Pogledaj poruku
To i ne mozesh da poredis brajko moj.
Ako pogledash zasta su se komunisti borili, i zasta su se borili Hitja i kompanija, videcesh razliku.
Зло једни, зло други, једно мање, једно веће...

Citat:
Ali sad, pogledaj za sta su se borili ti isti komunisti i cetnici. I, ko je pobedio?
Стаљин и Енглези. И они које су они довели.

Citat:
Pobedili su, doveli drzavu u kolki-tolki red, i nazvali grad kako zele.
Нико ко је барем чуо шта је комунизам донео Европи и свету не може причати о томе да су комунисти "довели државу у ред".
Назвали су град као и све остало. Идеолошка искључивост до бола. Али ми смо се на то навикли и треба да остане? Није него. Као жаба коју загрејавају у води.

Citat:
I taj se naziv ustalio. I sad, nova vlada ocigledno 'bira stranu' i vraca se 'korenima'! To je cista ludost!
Нема ништа лудо у поништавању комунистичког лудачког екстремизма који их је натерао да све од сеоског куда до града назову неким својим именом.

Citat:
Kako bi tebi bilo da te na rodjenju nazovu Petar. I, tebi stalno pricaju da ti je ruzno ime, da je ogavno i cetnicko. Ti ga promenis u Dimitrije, npr. I zivish sa njim 40 godina. I svi te znaju kao Dimitrija. I, ti odjednom resis da se vratis starom imenu. Posledice: ljudi koji te poznaju pocinju da se zbunjuju, a zamisli samo poteskoce oko nove dokumentacije. Totalno nepotrebno trosenje resursa.
Misli o tome
Жестоко ти је поређење.
Што се тиче силних проблема око памћења имена и збуњености, те огромних техничких проблема и ресурса, погледајмо примере: Врбаса, Јагодине, Подгорице... нико се ни не сећа Светозарева и Титограда.
А и све остало је прошло без проблема. Дакле, приче о силним тешкоћама да се то изведе су приче за малу децу. Ако је то неко урадио без икаквих проблема, значи може се. Да не причам о иностранству, КарлМарксШтатовима, Лењинградима, Стаљинградима...

staro
  (#28 (permalink))
Kal_el
naslednik Mi_Ladina
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 10:33
Godine: 42
Odgovor: Promena imena grada Zrenjanina - 18.06.2007, 23:18

Citat:
Nisam rekla da je bezveze, rekla sam da

Treba da ostane Zrenjanin ... ne vidim zaşto bi se vraçali u proşlost i klanjali nekom kralju ili drugom duşebrizniku
a ako ga treba promenuti onda bolje da izmislimo novo ime pa da kazemo da smo bar neşto novo stvorili !
şto vişe çitam mşljenja ljudi po ovom sajtu to vişe shvatam koliko sam ja ustvari sreçan şto nisam tamo ... nazalost .

Ko je za jednu rely vožnjicu ?