Чуо Лала да је дошла нова певаљка у сеоски бирцуз и да су се сви попишманили за њом. Коначно, ухвти мало времена и једно вече, некако пре поноћи, и он наврати у препуну кафану. Кад тамо, има шта и да се види и да се чује. Постоја мало Лала поред вратију, па уграби да седне на једно упражњено место, наручи пиво, нахери се на столици и стаде да, онако мушки, проматра певачицу, која је, судећи по изговору, била негде са југа, вероватно из Врања.
Певачица је уочила Лалине погледе, тим пре што је био наочит, а и проценила је да је добростојећи са новцима. У једном тренутку дође са микрофоном у руци до Лалиног стола и у паузи између песама, упита га:
- Лало, шта хоћеш да ти појем?
Лала је одмери од главе до пете, не мењајући нахерени положај у којем је седео, накашља се и отежући гласно јој оговори:
- Да ми појеш, ку**ц!
Оженио се Лала на пречац. Заљубио се у једну лепушкасту дођошкињу и у пар дана је страст капитализована браком. Чуло се то по селу, а Лале нигди нема да се појави, што је најтеже пало његовим верним пријатељим из бирцуза.
Кад, једно вече, ето ти и Лале у кафани. Набацио благотелећи смешак, какав већ знају да имају срећно заљубљене особе.
Другови се гуркју и смејуље `блаженом` стању у којем им се нашао пајдаш, па почињу са причом:
- Бога ти, деране. Па ти се и не хвалиш.
- Их, шта ту има да се хвали. Оженио се, па шта. Толки се људе жене, па што не би и ја.- Одговара Лала покушавајући да изгледа што равнодушније.
- А, како да те питамо, овај... Бил` нам ти реко, на пример, овај, дал` је млада била, оно што кажу, невина... - Превали један од присутних, намгујући осталима.
Лали се развуче лице у осмех и заузимајућ поносно држање, одговори на питање:
- Их невина. Не да је била невина, већ је толико наивна и неискварена да ја то не могу описати. Ето, на пример, када смо прву брачну ноћ легли у кревет, није знала ни како се јастук користи. Замислите, она га је уместо под главу, јадна, ставила под дупе...