|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Bačka Bačvanske teme sa pogledom na ravnicu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kisač - Kysač |
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 15.03.2008.
Poslednji login: 29.05.2008 16:35
Pol: Žensko
Godine: 20
|
Svaka cast!!!
![]() Kisac je odlicno mesto za izlaske! Ima za svakog ponesto... ali posebno su dobre svirke u Plavoj Ruzi, steta sto ih ne organizuju cesce!!! Pozdrav za sve Kisacane! ![]() |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: juče 23:11
Pol: Muško
|
Odgovor: Kisač - Kysač -
23.03.2008, 16:39
Evo i nekoliko starih slika koje sam izvadio iz jednog video snimka. Inace radi se o snimku iz 60 i 70 godina koju je snimio jedan moj rodjak.
Redovno je obilazio rodbinu i roditelje i svaki put kad je dolazio kuci napravio nekoliko snimaka. Mislim da je u pocetku radio sa nekom 8mm kamerom ili nesto tome slicno.Taj snimak je prebacivan na vhs a sa vhs na dvd ali kvalitet snimka je dosta los. U svakom slucaju ipak je to bilo pre nekih 50 godina . P.S. Posto nisam mogao da uploadujem na imageshack uradio sam to na drugi upload. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
Početnik za navek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: danas 12:01
Godine: 65
|
24.03.2008, 19:39
![]() Evo jedne slike s plavom bojom - Evangelisticka crkva s uzidanom plocom iznad ulaza na kojoj stoji godina 1795. (pretpostavljam prethodne crkve izgradjen na tom mestu). Inace, slike vojvodjanskih mesta i prirode postavljam u Galerije. |
|
|
|
|
|
Početnik za navek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
26.03.2008, 23:12
I ja sam očekivao da ću u Kisaču imati priliku da biram za slikanje između mnogih plavo obojenih kuća. Ispostavilo se da je Kisač očigledan izuzetak.
Druga mesta u kojima ima dosta Slovaka imaju (ili su donedavna imala) mnoštvo plavih kuća. Mislim da se ta tradicionalna plava boja zove Švajnfurtska plava ali je dosta davno zabranjena njena upotreba jer je otrovna tako da se sada koriste savremene boje, pa i tamo gde su kuće plave ima razlika u nijansama i valeru. Kao i u drugim vojvođanskim mestima ima dosta lepih kuća tradicionalnog stila. Kad se govori o tom stilu uočljivo je po godinama koje su upisane na njima da su gradjene na prelasku iz XIX u XX vek. Tim, za to vreme savremenim i bogatijim kućama, su zamenjivane dotadašnje tipične niske panonske kuće (uglavnom od nepečene cigle ili naboja). Mnoge su dobro održavane i očuvane u manje-više autentičnom spoljnjem stanju. Evo nekoliko kuća koje sam slikao u prolasku kroz nekoliko ulica Kisača ovog februara. Jedino ova prva 'vuče' na plavo ![]() ![]() ![]() ![]() Dok sam slikao, vlasnik je izišao i vajkao se da je kuća pod nekim stepenom zaštite, verovatno imajući u vidu da to njega i košta. |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 26.04.2008.
Poslednji login: 14.05.2008 21:18
Pol: Žensko
Godine: 30
|
26.04.2008, 21:57
Tako sam se razveselila kad sam vidjela ovu temu. Ja imam rodbinu u Kisacu i jako mi je drago mjesto. Slike su vam toliko divne da su me rasplakale.
Ove zadnje fotografije su fantasticne, cudi me da je vlasniku smetalo fotografisanje, obicno Slovacima rijetko sta moze da zasmeta.... |
|
|
|
|
|
Početnik za navek
|
27.04.2008, 01:29
Citat:
A u Galerijama ima jos poneka - unesite u 'pretraga' Kisac. Pozdrav Nenad |
|
|
|
|
|
|
Početnik za navek
|
28.04.2008, 09:30
Evo još nekolko iz kolekcije starih kuća koje polako nestaju.
Kuće tog stila su uglavnom napravljene prvih 30 god. XX v. ![]() Na gornjojk slici se vidi (pretpostavljam) kako je kuća boje koja napada oko zamenila neku stariju. ![]() ![]() Ova je iz glavne ulice. ![]() Ovo je crkva, ali pošto nisam siguran koja, da ne lupam ... Pozdrav |
|
|
|