|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Bačka Bačvanske teme sa pogledom na ravnicu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Vrbas - najzagadjenija voda u Evropi |
|
Odgovor: Vrbas voda naj zagadjenija u Evropi |
|
Odgovor: Vrbas - najzagadjenija voda u Evropi |
|
|
|
|
Senio®
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Pol: Muško
|
Odgovor: Vrbas - najzagadjenija voda u Evropi -
01.10.2007, 22:11
Desio mi se jedan previd u prethodnom tekstu.
Iz pravca Crvenke, pored Kule i potom delom Vrbasa do Šlajza vode dva kanala a ne jedan, koje narod popularno zove Begejci i ulivaju se ispod brane sa suprotnih strana. Ostavio bih priliku nekom drugom da napiše nešto više o Velikom Bačkom kanalu ali ipak evo nekoliko copy/paste tekstova: Citat:
Citat:
![]() Brana na Malom Staparu ![]() Zanimljivosti vezanih za ovaj kanal ima prilično i o tome bi se mogao napisati podugačak tekst. Jedna od njih je i da su brane kod Bezdana i u Bečeju projektovane u Ajfelovom studiu u Parizu ... potom da su ustava i prevodnica popularno zvane Vrbaški šlajz prva ili jedna od prvih betonskih brana na Balkanu ... ali o tome nekom drugom prilikom. a/ Pogled iz grada na fabriku koja se zvala ''Domaća'' i koja je bila preteča današnjeg Vitala b/ Brana kako je nekada izgledala. |
||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 02.12.2007 13:58
|
Steta sto zbog covek ne mozeda kaze istorijsku istinu o svom gradu i napomene da je vrbaska gimnazija imala izuzetno veliki ugled sa 5 beogradskom i niksickom gimnazijom kao tri naj jace gimnazije. Vrbaska gimnazija je skolovala bivse ministre, profesore univerziteta , vrhunskog dramaturga podpredsednicu DS,poznate advokate a skolski centar Predsednika saveza sindikata i drugog coveka JULl levaka .![]() STETA STO U OVOM TRENUTKU UMIRU NEKI MOJI BIVSI SUGRADANI ZBOG SMRDLJIVOG KANALA . ![]() |
|
|
|
|
|
Senio®
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
02.10.2007, 00:22
Citat:
Istina je uvek dobro došla. Ne verujem da bi te iko sprečavao, osim ako to nije istina jednog političkog mišljenja, gledanja ili obojena nekim političkim bojama ... ako je tako, potraži dalje na forumu , učinilo mi se da sam video sobu sa takvim nekakvim temama ali nisam zalazio, pa sam neupućen ... pretpostavljam da bi tamo mogao drugačije da pričaš nego ovde ... Rekao bih da ti nisi išao u Vrbašku gimnaziju ![]() Gimnazija je jedna od najstarijih na Balkanu i nekada je ovako izgledala. |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 02.12.2007 13:58
|
Zuti leptiricu
Da nisi ti vanbracno dete od Lola S ili Belog U ? Nije bitno, koliko je bitna istina oko naj zagadjenije vode u Evropi . Svojevrevmeno drug Ministar unutrasnjih poslova Zoran Dj. Cetkovic je sproveo akciju prikupljanja novca ZAJAM ZA CISCENJE KANALA . Kanal nije ociscen ali je Zoki lepo proziveo na Kipru gde je preminuo .Nesto se radi na preciscavanju , ali nije to to sve dok gospoda vlasnici uljare klanice i secerane ne investiraju u savremenu tehnogiju za preciscavanje opadnih voda i primene standarde za ocuvanje zivotne sredine i zdravlja gradjana po propisima EU i njene Vojvodine Srbije . Nestrpljivo cekam dan kad ce se moci opet piti zuta voda u Vinogradima , proci bezbedno preko mosta bez rupe i od prevodnice pa ispod tog mosta zaorati vodena brazda gliserom do Sela itd . Cekam optimisticki . Ko ceka doceka ! |
|
|
|
|
|
Senio®
|
02.10.2007, 20:50
Nisam žuti leptirić! Citat:
Kakva su ovo imena, deluje mi kao da me pitaš da li sam dete Prleta i Tihog, Mirka i Slavka, Jastreba i Dimnjičara, Walter-a ... Opet spominješ istinu ali je ne iznosiš ili ja to ne znam da pročitam? Citat:
Citat:
Ne zagadjuje samo Vrbas, niti njegova industrija Veliki Bački kanal, zagadjuju ga Crvenka, Kula i Vrbas podjednako! Sistemi za prečišćavanje postoje u Fabrici šećera ''Bačka'', p |